Musikk esc

Innlegg

Musikk

Payser

Raskeste gitarist i verden - Vahid Iran Shahi

Iranske Vahid Iran Shahi er trolig den raskeste gitaristen i verden, og som bevis på dette er videoen som ble lagt ut på YouTube.

Denne unge iranske virtuosen lagde en video av seg selv hvor han utfører, på en akustisk gitar ,klassiske hit "Flight of the Bumblebee", fra operaen "Tsar Saltan, skrevet av Nikolay Rimsky-Korsakov.

Berømte stykke musikk "Flight of the Bumblebee" er som i seg selv svært raskt, spilte han i sviende tempo og med stor presisjon.

Ledsaget av en metronom, som ga ham rytmen, iranske gitaristen, som sier at han er "amatør musiker", startet med en hastighet på 220 slag per minutt (BPM), og avsluttet med 350 BPM.

Vahid Iran Shahi

1
9 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Kule greier, også fra et såpass ukjent land musikalsk sett som Iran.

Men det er ganske uinteressant for meg hvor mange noter en gitarist klarer i minuttet. Det er ikke det som avgjør hva som gjør en gitarist god, like lite som jeg synes den beste sangeren er den som kan dekke flest oktaver.

Øystein Sunde er også eminent rent teknisk, men det hjelper lite når han bare synger om tull og tøys. Det som teller for meg er lidenskapen man klarer å formidle.

1

var det ikke sønnen til Mr.Rypdal som hadde en eller annen form for "rekord" i antall toner en gang i tiden?

veldig imponerende snutt, Men ihvertfall de som begynner å spille på planke med fuzz har som det primære målet å presse inn flest mulige toner for hver takt. Og av de finnes det millioner av gitarister som gjør.

Det var vel en legendarisk bluesgitarist som en gang uttalte at det som var utfordringen var en god gitarsolo med færrest mulige toner men en masse innlevelse og sjel

1

Overraskende klipp mtp de andre videoene der han fremstår kompetent teknisk, men ikke som noe vidunder (i det minste sammenliknet med folk som McLaughlin, De Lucia eller Shawn Lane).

Høres også ut som han har programmert på midi og forsøker å spille unisont med det, noe som forklarer at anslaget høres så artikulert ut.

Men for all del.

1
Batucada Den du tenker på er faktisk faren til Øystein Sunde. Det var samme karen selveste Jimmy Hendricks i et intervju på britisk tv omtalte som verdens beste Gitarist i sin tid, fakta fa...

Neida, Marcus Paus er riktig mann bak rekorden i liflig vellyd fra den gang da.

ok, takk- var egentlig ganske nær........:-) etter et wiki søk så er det også håp for langhårete gitarister, og noe til ettertanke til de foreldrene som ønsker at avkommet skal spille "ordentlig" :

Marcus Nicolay Paus (født 14. oktober 1979) er en norsk komponist. Paus er en av de mest bestilte og fremførte norske komponister i sin generasjon.[1] Han har markert seg som representant for en nyorientering mot tradisjon, tonalitet og melodikk, og hans verker har høstet strålende mottagelser fra presse og publikum over store deler av verden.[2][3]

Paus har studert komposisjon ved Anne Karine Strøm. Han bor i Berlin og har tidligere bodd i New York.

virker som unge Paus har etablert seg godt til tross for at spilte fort på "fuzzgitar"

1

Lignende innlegg

Reisetips riveland Siste svar

Kjøre fra Oslo til Alta

Hva er raskeste kjørevei fra Oslo til Alta? Har hørt at det er gjennom Sverige og Finland. Går det greit å kjøre ut og inn av disse landene nå etter covid? Eller er det noen restriksjoner?
1
1 svar
Språk pethfah Publisert

Tur til Danmark

Kan jeg veksle fra norske kroner til danske kroner på danskeferja? Og kan jeg isåfall gjøre det med kontanter? Jeg skal snart dra til Danmark og jeg har ikke bankkort.
1
0 svar
Reisetips Wavy Siste svar

2022

Jeg ser at det har vært svært liten aktivitet her siste måneden/året. Det har vel strengt tatt ikke vært den helt store reisefeberen de siste par årene. Det nye formatet til VGD med total sjøsyk layou...
1
2 svar
Reisetips vif_support Publisert

Gran Canaria 2021

Hjemme etter 14 flotte dager på Granca. Munnbindpåbud i butikker, kollektivtransport og på flyet, noen begrensninger på barer, men ellers helt topp ;)
Bilde

Gran Canaria Puerto Rico Beach Life 11. December 2021 | We❤️Canarias

Gran Canaria Puerto Rico Beach Life 11. December 2021 🌞Come with me to the Mountains and the Sea 🏝 We take you through the beautiful Gran Canaria, on foot,...


Bilde www.youtube.com
1
0 svar
Språk henriksenoda0 Siste svar

Samisk

Hei folkens. Æ e 14 år å har hadd samisk ei stund på skola men æ tenke æ fikk ikje lært å snakke årdentli. E det nån såm har ei nettside som kan hjelpe mæ med å si setninge ikje bare ord? Helst nån ku...
2
2 svar
Laster...