Musikk esc

Innlegg

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Sin generasjons "Bohemian Rhapsody" tenker jeg vi sier.

Meget fin anmeldelse, cress. Og veldig enig i karakter og konklusjon. Gru deg til de tre neste RH-platene, btw... Grøss.

2

Enig i karakteren. Hadde det ikke vært for at Karma Police er småkjedelig og den robotstemme-låta helt meningsløs, så hadde det vært en soleklar 10'er (kanskje til og med 11'er :P)

Bortsett fra de detaljene, tidløs skive. 16 år har gått, og jeg oppdager fortsatt nye spennende ting ved nesten samtlige låter. Og jeg liker Electioneering godt selv om den egentlig ikke passer inn på albumet.

Også produksjonen da! Jeg våger påstanden om at dette er 90-tallets mest velproduserte album. På enkelte låter som f.eks Let Down og Climbing Up The Walls ville faktisk en mer minimalistisk produksjon og arrangement tatt bort noe av magien og x-faktoren i låtene. Så kombinasjonen Nigel Godrich + Radiohead var virkelig god som gull her.

1

Strålende anmeldelse. Artig sammentreff at vi er enig i platas beste. Jeg må nok gi den en tier, fordi tross at den er en smule ujevn så er de gode låtene så sinnsvakt gode at det veier opp for det.

1

Flott gjennomgang, fin plate. Den er jo for det meste rolig, men jeg syns den er litt avslappende paranoid, for å bruke et oxymoron. Særlig "Paranoid Android".

1

Har ikke så veldig stor sans for det som Radiohead har laget siden. Men denne her fortjener all skryt den kan få.

Er av og til litt lett å glemme hvor utrolig bra denne platen var da den kom ut i 1997, og hvor bra den fortsatt høres ut i 2013.

Soleklar 10 av 10...

1
franzsigel Har ikke så veldig stor sans for det som Radiohead har laget siden. Men denne her fortjener all skryt den kan få. Er av og til litt lett å glemme hvor utrolig bra denne platen var...

Er av og til litt lett å glemme hvor utrolig bra denne platen var da den kom ut i 1997, og hvor bra den fortsatt høres ut i 2013.

Her kjenner jeg meg igjen.

Glemmer albumet i (lange) perioder, men hvert eneste gjenhør er deilig.

"Lucky" og "Climbing Up the Walls" er to favoritter på et uhyre jevnt og knakende godt album.

1

En herlig anmeldelse, Sir Cress! Jeg er enig i det meste du skriver, men 10'ern er soleklar for min del. Følelsen av at låtenes plassering på albumet ikke er tilfeldig og måten det hele henger sammen på er magisk for meg.

1
2Tough2Die2 Nei, det glemmer jeg aldri. Kanskje nettopp fordi den er akkurat like bra i dag. Denne er derimot blitt et lite hakk dårligere med tiden.

Tatt i betraktning "OK Computer"s enorme status, er det ofte lett å glemme hvor bra "The Bends" egentlig er også...altså blant fansen, mente jeg.

Men så hørte jeg på "OK Computer" i dag, og fint er det å få det bekreftet igjen, til tross for at en del mener den er oppskrytt, at den er bare helt jævlig bra.

2
chuncho2 Tatt i betraktning "OK Computer"s enorme status, er det ofte lett å glemme hvor bra "The Bends" egentlig er også...altså blant fansen, mente jeg. Men så hørte jeg på "OK Computer"...

den er bare helt jævlig bra.

Den er det. Jeg hadde ikke hørt på platen på nesten ti år før i sommer. Gjett om jeg fikk et stort sjokk.

La meg svare for deg med et 'ja'. Den var mildt sagt fantastisk, den dag i dag. Men et ørlite hakk dårligere enn førsteinntrykket og forløperen. Synes jeg, altså (som man jo må skrive på VGD nå for tiden).

Og "SHA" er kanskje favorittsporet mitt her, med den deilig blandingen av narkotisk, drømmende electronica og den mere rocka instrumenteringen.

1
2Tough2Die2 [sitat…] Den er det. Jeg hadde ikke hørt på platen på nesten ti år før i sommer. Gjett om jeg fikk et stort sjokk. La meg svare for deg med et 'ja'. Den var mildt sagt fantastisk,...

Og "SHA" er kanskje favorittsporet mitt her, med den deilig blandingen av narkotisk, drømmende electronica og den mere rocka instrumenteringen.

Er også en fin måte å beskrive låten på. Egentlig var ikke "Kid A" det store spranget en god del av fansen mener det var. Jeg ble i hvert fall ikke så forundret. Det lå veldig lenge i kortene at Thom Yorke skulle gå i en mer elektronisk retning.

1

Det må være lov å si at dette albumet knu**er ganske godt i ørene mine, siden vi tross alt er på dette takhøydens forum!

1
chuncho2 [sitat…] Er også en fin måte å beskrive låten på. Egentlig var ikke "Kid A" det store spranget en god del av fansen mener det var. Jeg ble i hvert fall ikke så forundret. Det lå ve...

Egentlig var ikke "Kid A" det store spranget en god del av fansen mener det var. Jeg ble i hvert fall ikke så forundret. Det lå veldig lenge i kortene at Thom Yorke skulle gå i en mer elektronisk retning.

Har heller aldri skjønt ramaskriket angående "Kid A". Ikke spesielt vanskelig tilgjengelig electronica akkurat. Stemningene, melankolien etc ligger der fortsatt i godt monn. Det sagt, Thom Yorkes beste electronica-øyeblikk gjorde han sammen med U.N.K.L.E.

1
Jubalong3 [sitat…] Har heller aldri skjønt ramaskriket angående "Kid A". Ikke spesielt vanskelig tilgjengelig electronica akkurat. Stemningene, melankolien etc ligger der fortsatt i godt mon...

Det sagt, Thom Yorkes beste electronica-øyeblikk gjorde han sammen med U.N.K.L.E.

Wow...den plata er det så ufattelig lenge siden jeg har hørt, og ja, dette var av de bedre sporene på plata slik jeg husker det. Takker for fin påminnelse, skal ta den frem igjen.

Dette var altså to år før "Kid A".

1

Har vært i 90-tallsmodus ei stund nå. OK Computer mener jeg er tidenes mest oppskrytte album (synes jeg), noe jeg har gitt uttrykk for mange ganger.

Det betyr ikke at jeg ikke mener at dette er et knakende flott album. Har for faen fridd med dette albumet i bakgrunnen, spilt det gjennom hele Europa, og tatt det fram i ny og ne, sist i forrige uke.

Men i går kjørte jeg på jobb i møkkavær. Dvs i sludd og liten storm, bortimot 20 meter sikt, og på mørke og hullete veier. På øret hadde jeg "in It For the Money" med Supergrass. Lurer faensteike på om ikke det er det beste albumet fra UK i denne perioden?

Steike, men nok avsporing. Som vanlig, cress, nydelig jobb, prosjekt og alt det der.

2
johwi68 Har vært i 90-tallsmodus ei stund nå. OK Computer mener jeg er tidenes mest oppskrytte album (synes jeg), noe jeg har gitt uttrykk for mange ganger. Det betyr ikke at jeg ikke mene...

På øret hadde jeg "in It For the Money" med Supergrass. Lurer faensteike på om ikke det er det beste albumet fra UK i denne perioden?

På det lageret som jeg snakket om tidligere i tråden, som kanskje var en av de kjedeligste jobbene jeg noen gang har hatt...så ille var det at jeg lenge etter å ha slutta der, ofte hadde marerittliknende drømmer om jeg var tilbake der samtidig som jeg lurte på hva i all verden gjorde jeg der igjen.

Ja, der gikk jeg med walkman i timevis og "In It For the Money" ble akkurat som "OK Computer" spilt og spilt. Andre fra denne perioden som ble spilt like mye var Primal Scream - "Vanishing Point", teenage Fanclub - "Songs From Northern Britain" og The Verve - "Urban Hymns ".

1

Lignende innlegg

Reisetips riveland Publisert

Kjøre fra Oslo til Alta

Hva er raskeste kjørevei fra Oslo til Alta? Har hørt at det er gjennom Sverige og Finland. Går det greit å kjøre ut og inn av disse landene nå etter covid? Eller er det noen restriksjoner?
1
0 svar
Språk pethfah Publisert

Tur til Danmark

Kan jeg veksle fra norske kroner til danske kroner på danskeferja? Og kan jeg isåfall gjøre det med kontanter? Jeg skal snart dra til Danmark og jeg har ikke bankkort.
1
0 svar
Reisetips Wavy Siste svar

2022

Jeg ser at det har vært svært liten aktivitet her siste måneden/året. Det har vel strengt tatt ikke vært den helt store reisefeberen de siste par årene. Det nye formatet til VGD med total sjøsyk layou...
1
2 svar
Reisetips vif_support Publisert

Gran Canaria 2021

Hjemme etter 14 flotte dager på Granca. Munnbindpåbud i butikker, kollektivtransport og på flyet, noen begrensninger på barer, men ellers helt topp ;)
Bilde

Gran Canaria Puerto Rico Beach Life 11. December 2021 | We❤️Canarias

Gran Canaria Puerto Rico Beach Life 11. December 2021 🌞Come with me to the Mountains and the Sea 🏝 We take you through the beautiful Gran Canaria, on foot,...


Bilde www.youtube.com
1
0 svar
Språk henriksenoda0 Siste svar

Samisk

Hei folkens. Æ e 14 år å har hadd samisk ei stund på skola men æ tenke æ fikk ikje lært å snakke årdentli. E det nån såm har ei nettside som kan hjelpe mæ med å si setninge ikje bare ord? Helst nån ku...
1
2 svar
Musikk mer-musikk Siste svar

Eides språksjov

Noen som kan fortelle meg tittelen på musikkstykket Sjur Hjeltnes spiller rett før «respons» i sesongfinalen 2021 ?☺️(episodenavn «musikken i språket»)
1
1 svar
Laster...