Musikk esc

Innlegg

Musikk

NoobSaibot

Mitt forhold til... Canibus

Canibus er en rapper som gikk under radaren min veldig lenge. Jeg har kun stiftet bekjentskap med ham de siste par årene. Jeg husker jeg leste flere forskjellige plasser at han skulle være tilnærmet uslåelig når det kom til beefs/battles, men han var fortsatt et ubeskrevet blad for meg. Derfor gikk jeg til anskaffelse av albumet 2000 B.C. (Before Can-I-Bus). Jeg hørte gjennom det, syntes "Lost @ C" var en kul låt, satte albumet i samlingen og glemte det bort.

Jeg glemte det helt til jeg kom over en sak der Canibus skulle ha dratt fram en notatblokk med rim under en battle da han lå an til å tape. En helt uhørt ting å gjøre, selvsagt, spesielt av en som skulle være blant de beste i gamet. Jeg måtte se og høre dette selv, og jeg YouTubet meg fram til battlen, som var mot en eller annen Dizaster. Jo da, Canibus fikk nok bank, og jo da, han dro frem notatblokka. Men frem til han gjorde det synes jeg han var helt rå å høre på. Jeg så denne battlen gang på gang, og jeg gjør det fortsatt fra tid til annen. Det førte så til at jeg tok fram 2000 B.C. igjen, og det gikk fort opp for meg at jeg hadde sovet som et dovendyr første gang jeg hørte gjennom det. "Lost @ C" er fortsatt knall, tittelsporet er kanskje den råeste spyttelåten jeg har hørt av noen østkyst-rapper og det fins mange andre godbiter også.

Dette igjen førte til at jeg bestemte meg for å like godt sjekke ut alt Canibus har gjort, og jeg gikk tilbake i historien og kjøpte debutalbumet hans, Can-I-Bus. Jeg synes det er et solid debutalbum, men ikke like bra som 2000 B.C. "Patriots" er både første låt og høydepunktet, og allerede der var det klart at man hadde med et stort talent å gjøre. Hun damen som gjester låta er også awesome, kanskje det beste dameverset jeg har hørt.

Og lenger enn dette har jeg ikke kommet foreløpig. Jeg digger Canibus, og har mange album av ham å se fram til. Og alt dette fordi han tapte en battle på det mest ydmykende vis. Dette er kanskje det beste selvopplevde eksemplet av uttrykket "all PR er god PR".

Så det er i hvert fall mitt forhold til Canibus. Hva er ditt forhold til Canibus?

PS: CrazyNoisy, du har vært registrert på VGD siden 2004 og et søk på nicket ditt + Canibus viser at du har nevnt ham én gang på ni år. Hvorfor liker du ikke Canibus bedre enn det?

1
7 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Jeg har også det canibusalbumet, men jeg er ikke spesielt fan av det, Håhå. Synes han er enda et eksempel på fet rapper på kjedelige beats. Så jeg har vel ikke giddet å sjekke ut så mye av ham. Han ble jo slaktet av LL Cool J back in the days også. I tillegg så tilhører han den generasjonen østkystrappere som ble store i den perioden jeg syntes østkystrap stort sett var kjipe greier, med unntak selvfølgelig.

1
CrazyNoise Jeg har også det canibusalbumet, men jeg er ikke spesielt fan av det, Håhå. Synes han er enda et eksempel på fet rapper på kjedelige beats. Så jeg har vel ikke giddet å sjekke ut s...

"Synes han er enda et eksempel på fet rapper på kjedelige beats" - Enig

"Han ble jo slaktet av LL Cool J back in the days også" - Uenig.

Har du hørt om "Second round K.O." ? Dette var Canibus sin første respons til LL Cool J. Sangen blir regnet som av hip hop historiens beste diss tracks. Canibus slakter LL totalt i denne sangen. Grunnen til at mange sier at LL vant beefen er fordi Canibus aldri ble "mainstream", han har alltid vært en undergrund rapper.

Dette er forsåvidt også det største problemet jeg har med Canibus, nemlig at han aldri valgte å gå mainstream. Hadde han laget sanger med mainstream rappere som Drake, Jadakiss, Cassidy, Rick Ross, Eminem etc. så hadde han vært mye mer kjent og man kunne i tillegg lagt merke til at han faktisk var bedre enn mange andre mainstream rappere. Men samtidig så rapper jo Canibus veldig lite om det som er mainstream (hvor mye penger de har, biler, damer osv), noe som gjør at han kanskje ikke passer inn i den type rap.

Når det gjelder album så synes jeg debutalbumet er bra. Jeg synes at han hadde den mest "akseptable" stilen rundt den tiden (1998). Han snakket om mer forståelige ting enn han gjør idag. Han virket også mer "laidback" som person og var mye mer åpen for intervju, collaborations osv. I nyere tider har han oppført seg mye mer merkelig og har blant annet vært mye mer aggressiv i intervju osv.

Jeg synes at battle'n med Dizaster aldri skulle ha skjedd, fordi nå får Canibus feil type oppmerksomhet. Han er nærmest blitt kjent som "han som dro frem notatblokka i en battle". Han skjøt seg selv i foten ved å akseptere den battle'n slik som jeg ser det.

Han skal visst også snart release sitt siste album: Rip the Jacker 2: Infinity, som tydligvis skal inneholde 10 000 bars.

Personlig synes jeg at han heller skulle lagd et siste album hvor han rapper sammen med andre mainstream rappere over brae beats. Vi trenger ikke 10 000 bars, vi har hørt nok bars fra denne mannen om romskip, stjerner osv.

Alt i alt: en veldig lyrisk rapper som kanskje var en av verdens mest talentfulle i sin tid (slutten av 90-tallet/ tidlig 2000 årene), men som dessverre har tatt mange "dumme" valg i løpet av sin karriere.

1

Jeg kjenner ikke så godt til Canibus som du gjør, men jeg gir jo all honnør til folk som er dødsgode på mikken og ikke selger seg for eksempel med å ha låter med folk som rick ross og drake. Når det kommer til beefen med LL så mente jeg det var vedtatt at LL slo tilbake og grusa Canibus etter den second round KO, men det kan hende jeg blander. LL var jo over middagshøyden sånn rapmessig men det kan jo hende at han fikk alt for mye goodwill i forhold til en rookie.

Jeg lurer fortsatt på hvorfor det ender opp slik med så mange av de rapperne som er grisesterke til å spytte. Hvorfor går det ikke an å få seg skikkelige beats? Er de så undergrunn at de ikke får skikkelige folk til å lage skikkelige beats? Har de så høye tanker om seg selv at de ikke vil ha beats som overskygger hva de sier? Eller har de så dårlig smak at de ikke hører det selv? K-Rino er rå på mikken men sliter med kjipe beats. Chino XL er jo en solid kar, men jeg har ennå til gode å høre et album der både tekster og beats sitter. Jeg synes også Ras Kass til tider slet litt der tidligere. har ikke hørt de siste albumene hans så jeg kjenner ikke til hvordan han er nå.

1
IvanXproject "Synes han er enda et eksempel på fet rapper på kjedelige beats" - Enig "Han ble jo slaktet av LL Cool J back in the days også" - Uenig. Har du hørt om "Second round K.O." ? Dette...

Når det gjelder beefen med LL Cool J har jeg ikke inntrykk av at Canibus er sett på som en klar vinner. Tvert imot har jeg inntrykk av at LL Cool J er ansett som vinneren der, selv om juryen nok er splittet som i mange andre høyprofilerte beefs. Canibus sa "99% of your fans wear high heels", LL Cool J svarte "99% of your fans don't exist". Men jeg har ikke hørt alle tracksene de serverte mot hverandre i den beefen, for alt jeg vet kom det noen låter der som la saken mer eller mindre død.

Angående battlen mot Dizaster synes jeg det mest ødeleggende for Canibus var at han åpent ropte ut til publikum at han ikke var noen god freestyler, når det er nettopp det jeg har inntrykk av at han har bygd seg opp et rykte for å være. "100 Bars" er for eksempel råbra, men når jeg hører den nå tenker jeg alltid "men hvor lang tid brukte han egentlig på å skrive alle disse linjene??". Der man før kunne vært fristet til å tro at han tok dem mer eller mindre på sparket.

Men når det er sagt har det egentlig lite å si for meg personlig, Canibus får bruke den tiden han vil på å klekke ut linjene sine så lenge de kommer ut bra. Jeg har alltid stusset litt ved rappere som skryter av at de ikke skriver ned tekstene sine, de bare går inn i boothen og fyrer løs når de hører beaten (what up Lil Wayne og Jay-Z). Det er sikkert imponerende, men det viktigste for meg er at det som kommer ut faktisk er bra. Om man da behøver betenkningstid så får det så være. Jeg vil alltid sette skaperverket høyere enn "det rå og ekte" når det kommer til musikk hvis skaperverket faktisk er det som høres best ut.

2

Mitt forhold til Canibus er at jeg alltid har ansett ham som en god rapper når det gjelder punchlines og det tekniske, men at han som artist aldri har helt hatt det som skal til for å virkelig fange oppmerksomheten og engasjementet mitt. Har (derfor) ikke hørt noen av skivene hans i sin helhet, men har en del låter fra div. album og mixtapes på PC'en + selvfølgelig en del låter hvor han er gjest. Rip The Jacker (2003) er vel det albumet som høres mest ut som noe jeg kanskje kunne kjøpt, men tviler på det vil skje.

Når det gjelder beefen med LL Cool J så er jeg blant de som synes LL vant, noe som sikkert farges mye av at jeg er mye mer fan av han enn av Canibus. Men "The Ripper Strikes Back" låta synes jeg i alle fall var det beste som ble laget i den sammenhengen.

Anng. battlen med Dizaster så hadde jeg ikke engang hørt om denne episoden før jeg leste i denne tråden her. Så hele greia i stad og syntes den var ganske vond å se på...Bus var ikke nødvendigvis SÅ mye dårligere enn Diz de første rundene (sistnevntes aggressive og høylytte fremføringer kan få det til å se litt bedre ut enn det egentlig er), men når han tok frem notatblokka og alt det der så ble det bare trist og flaut.

1

Canibus er fet.. Han har vært veldig produktiv de siste årene også.. Mange flotte features med høyst respekterte artister som Ras Kass, K-Rino, Killah Priest, Chino XL, Heltah Skeltah, Planet Asia, Cappadonna og Bronze Nazareth og Vinnie Paz.

1

Lignende innlegg

Reisetips riveland Siste svar

Kjøre fra Oslo til Alta

Hva er raskeste kjørevei fra Oslo til Alta? Har hørt at det er gjennom Sverige og Finland. Går det greit å kjøre ut og inn av disse landene nå etter covid? Eller er det noen restriksjoner?
1
1 svar
Språk pethfah Publisert

Tur til Danmark

Kan jeg veksle fra norske kroner til danske kroner på danskeferja? Og kan jeg isåfall gjøre det med kontanter? Jeg skal snart dra til Danmark og jeg har ikke bankkort.
1
0 svar
Reisetips Wavy Siste svar

2022

Jeg ser at det har vært svært liten aktivitet her siste måneden/året. Det har vel strengt tatt ikke vært den helt store reisefeberen de siste par årene. Det nye formatet til VGD med total sjøsyk layou...
1
2 svar
Reisetips vif_support Publisert

Gran Canaria 2021

Hjemme etter 14 flotte dager på Granca. Munnbindpåbud i butikker, kollektivtransport og på flyet, noen begrensninger på barer, men ellers helt topp ;)
Bilde

Gran Canaria Puerto Rico Beach Life 11. December 2021 | We❤️Canarias

Gran Canaria Puerto Rico Beach Life 11. December 2021 🌞Come with me to the Mountains and the Sea 🏝 We take you through the beautiful Gran Canaria, on foot,...


Bilde www.youtube.com
1
0 svar
Språk henriksenoda0 Siste svar

Samisk

Hei folkens. Æ e 14 år å har hadd samisk ei stund på skola men æ tenke æ fikk ikje lært å snakke årdentli. E det nån såm har ei nettside som kan hjelpe mæ med å si setninge ikje bare ord? Helst nån ku...
2
2 svar
Laster...