Musikk esc

Innlegg

Musikk

2Tough2Die2

The Replacements covrer...

...Prince. Detroit (Rock City), 1987. Og for en cover av denne perlen fra mesterverket Sign O'the Times fra samme år. St Paul er kewl!

En av Purpurdvergens mest poppende låter fra den 'senere' perioden (alt etter 1984), noe som egentlig ikke er så rart da den egentlig er fra '81-'82. Den deler den samme poppa new wave med discoinflytelse som mange av sangene hans fra tiden rundt 1980.

Det ungdommelige frekke og samtidig triste, snart-voksen-med-voksne-problemer tonen har må ha truffet en nerve hos vår mann Westy. Han har flere ganger uttalt negative ting om Prinsen, men at han også beundrer ham er for meg hevet over enhver tvil.

Apropos beundrere, de nesegruse og etterapende gravrøverne i Googoodållz måtte selvsagt også gjøre sin versjon av denne her. Den står til 0 i originalitet og -10 i utførelse. Link ikke vedlagt. Eels-varianten med strykere er dog mere enn godkjent, selv om den høres mere ut som en uteligger som synger over originalversjonen.

(Bare for å forhindre at jeg dør av kjedsommelighet i disse ensomme tider, samt å passe på at forumet ikke bare handler om å skrive 'i mine ører' eller om de gamle slagerne tysk musikk, the Beatles, Waits eller ymse (u)høflighetsfraser tenkte jeg at vi fem som liker 'Mats kunne poste våre favorittcovers av gutta)

2
42 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Oi faen. Fav cover. Det late valg ville ha vøri Black Diamond. Den svinger og i noen minutter digger jeg dritt bandet Kiss. Kiss piss som de sa i barnehagen når jeg var liten. Et annet valg som heller ikke blir riktig men allikevel så riktig allikevel er deres radbrekking av Like a Rolling Stone. Eller like a rolling pin som den heter på Matsk. Låta jeg til slutt ender opp med å velge er Another Girl Another Planet. Satan for en låt og for en fin planking av låta. Ja for det er lov å planke når det gjøres så bra.

1

Hva med kaoset som er "Hey Good Looking"?

ANAP synes jeg de ikke får til (dvs det ville sikkert vært fett å høre dem gjøre den live), på plate så halter alle versjoner i sammenligning med den fullstendig perfekte originalen (det inkluderer Only Ones egne liveversjoner, på Peel Sessions, The Big Sleep, The Only Ones Live - finnes det flere?). Så middelhavfarerne i Gluecifer gjøre denne en gang, det var den soleklart beste låten i settet, ikke overraskende. Men den svingte ikke litt en gang.

1
tinytim Hva med kaoset som er "Hey Good Looking"? ANAP synes jeg de ikke får til (dvs det ville sikkert vært fett å høre dem gjøre den live), på plate så halter alle versjoner i sammenlign...

den fullstendig perfekte originalen

Dette er så sant som det er sagt. For etter å ha tenkt meg litt om, gamle og (p)syke hoder trenger ofte det, så har jeg kommet fram til at det er ikke låten som er perfekt, det er kombinasjonen låt og fremførelse. Problemet er bare det at jeg er så glad i originalen at jeg uansett alltid blir glad over å høre den, selv i svakere versjoener.

"Hey Goodlooking" er et fornuftig valg, hvis du tenker på singelversjonen. Bob har ikke et av sine beste øyeblikk her og det høres på en måte som er perfekt.

Det samme kan man ikke si om hans solo her under, der fyker gnistene og bandet sparker totalt røv som en enhet. Nok en evig favoritt, her en (på den tiden svært) kontroversiell cover av the Beatles som fansa skriver. Evt av Larry Wiliams.

Ladies and VGD'ers, "Slow Down" fra '81. Se du unge guttene spille med max pasjon for alt dopet og ironien gjorde dem til noe annet.

2

vi fem som liker 'Mats kunne poste våre favorittcovers av gutta

Fem!

Jeg trodde det var Du och Jag, Johnnie..

Fornærmet poster jeg denne, med en rimelig grei The Replacements-link.

1
2Tough2Die2 [sitat…] Sant nok. Mang en jomfru har 'forblødd' seg på min 'kniv'. Sitat: Finn Kalvik og Cannibal Corpse.

Now that's a disturbing picture. CC er greit nok det med all sin lemlesting, tarmer, blod og ultravold. Men tanken på at Finn Kalvik penetrerer ungpiker blir for tungt mann. Jeg vurderer å rapportere forrige innlegg som støtende. Det er jo helseskadelig til tusen. Kjenner at psyken smuldrer opp som en mariekjeks trampet utover et bentonggulv med vernestøvler.

1

Får ikke sjekket denne akkurat nå, siden pcen på soverommet ikke takler Youtube, samt at klokka bikker snart over mot midnatt. MEN, i morgen kanskje ;) PS: Sign of the Times er ei kul låt.

1

Lignende innlegg

Reisetips riveland Siste svar

Kjøre fra Oslo til Alta

Hva er raskeste kjørevei fra Oslo til Alta? Har hørt at det er gjennom Sverige og Finland. Går det greit å kjøre ut og inn av disse landene nå etter covid? Eller er det noen restriksjoner?
1
1 svar
Språk pethfah Publisert

Tur til Danmark

Kan jeg veksle fra norske kroner til danske kroner på danskeferja? Og kan jeg isåfall gjøre det med kontanter? Jeg skal snart dra til Danmark og jeg har ikke bankkort.
1
0 svar
Reisetips Wavy Siste svar

2022

Jeg ser at det har vært svært liten aktivitet her siste måneden/året. Det har vel strengt tatt ikke vært den helt store reisefeberen de siste par årene. Det nye formatet til VGD med total sjøsyk layou...
1
2 svar
Reisetips vif_support Publisert

Gran Canaria 2021

Hjemme etter 14 flotte dager på Granca. Munnbindpåbud i butikker, kollektivtransport og på flyet, noen begrensninger på barer, men ellers helt topp ;)
Bilde

Gran Canaria Puerto Rico Beach Life 11. December 2021 | We❤️Canarias

Gran Canaria Puerto Rico Beach Life 11. December 2021 🌞Come with me to the Mountains and the Sea 🏝 We take you through the beautiful Gran Canaria, on foot,...


Bilde www.youtube.com
1
0 svar
Språk henriksenoda0 Siste svar

Samisk

Hei folkens. Æ e 14 år å har hadd samisk ei stund på skola men æ tenke æ fikk ikje lært å snakke årdentli. E det nån såm har ei nettside som kan hjelpe mæ med å si setninge ikje bare ord? Helst nån ku...
2
2 svar
Laster...