Musikk esc

Innlegg

Musikk

cressida1

1001 ALBUM-840-97-FINLEY QUAYE-Maverick a strike

FINLEY QUAYE – Maverick a strike – 1997

Noch ein Mal: Was ist das??? Aldri hørt om. Er det en gubbe, eller er det et band? Her må jeg ”slå opp”. OK, skottemann som nærmer seg de 40. Da er plassering foreetatt og vi kan kjøyre på.

Første låt ut er ”Ultra stimulation”. Ojda, hva er nå dette? Skikkelig rytmisk fra start med en lett reggae-undertone. Bassen som går og går under og den litt Bob Marlet-aktige vokalen til herr Quaye. Artig musikk med masse tidvise lydeffekter, og ikke minst bra gitarspell. Joa her spelles det reggae på de skotske høysletter.

”It’s great when we’re together” er sløyere og atskillig mer laidback enn åpningsåta. Skikkelig behagelig, ”rulle-bass” i bakgrunnen og en herlig orkestrering på låta, med flytende strings og florlette tablas som en del av lydbildet.

”Sunday shining” innledes med klingende gitar som drar os sinn i en skikkelig saftig og straight groove. Mer rhythm’n’blues dette her enn reggae. Quaye’s lyse røst ligge ro på og messer med backingen er veldig nyansert og behagelig.

”Even after all” sløyer helt ned igjen med et lett pulserende jazzpreg fra start. Den florlette bassen bare bobler diskret i bakgrunnen, mens to vibrerende ekkogitarer skaper flotte effekter.

”Ride on and turn the people on” bringer oss mer tilbak ei reggae-mood igjen. Sløy pratende vocal oppå den lette gullende bassen, med tidvise orgel harmonier pumpes ut. Ganske så ”flat” låt, men likevel ganske fengend.

”The way of the explosive” bare sniker seg inn med den florlette, dempede bassen, og man blir lett sittende og huske I takt med musikken. Igjen snakkende vokal som gjør låta småmonoton. Ganske fengende låter, men jeg må jo si at det er langt opp til Bob Marleys mer melodiske flotte låter.

”Your love gets sweeter” høers nesten ut som en køntri-låt fra start. Lett og lystig gitar med nesten sånn travende lett rytme i bakgrunnen. Kun lett gående diskret bass og ørsmå tappinge r på skarptromme med visper.

”Supreme I preme” innledes svevende med lette effekter og strykere som får med seg en dempet men likevel markant flytende trumpet. Så dras vi inn i en seig, tung rytme med forvrengt metall-stemme. Fin melodisk lys vokal på verset.

”Sweet and loving man” har en atskillig mer ”lukket” sound enn forgjengeren. Ultrakjapp rullende rytme med like lette trommer som understøtter den runde bassen. Småstressa låt, men likevel ok.

”Red rolled and seen” roer ned ”gemyttene” igjen med en sløy rislende rytme, basert på hihat, marimba og tablas. En sånn gyngerytme man gjerne blir ”fanget” av. Ren instrumental og et artig avbrekk.

”Falling” starter stille, veldig stille, med små lydeffekter, før vi dras inn i en ultrasløy, glidende takt. Grei og avslappende låt med artige lydeffekter, men likevel kanskje en av skivas kjedeligste.

”I need a lover” har skikkelig syngende, men dempet rversed gitar fra start, som sammen med den delvis metalliske stemmen skaper en litt magisk stemning. Bassen ruller sitt eget liv under/bak, mens gitaren bare glir fra kanal til kanal. Morsom låt!

Aller sist ut er tittelsporet ”Maverick a strike”. Tikkende tromme-/percussionrytme sammen med vokalen fra start, og man blir sittende og vente på backingen med den rullende bassen. Effektene pakker seg på sakte men sikkert og plutselig kan man ane bassen som bare sniker seg ultradiskret inn fra bunnen av. Fin avslutning på skiva!

En skiva som var jevnt over bra, men reggae-messig derimot bleknet mot de store fra 70-tallet. Derfor havner jeg på en bra …………..

KARAKTER: 7 (av 10)

Next to come: MISSY MISDEMEANOR ELLIOTT - Supa dupa fly - 1997

1
0 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Lignende innlegg

Reisetips riveland Publisert

Kjøre fra Oslo til Alta

Hva er raskeste kjørevei fra Oslo til Alta? Har hørt at det er gjennom Sverige og Finland. Går det greit å kjøre ut og inn av disse landene nå etter covid? Eller er det noen restriksjoner?
1
0 svar
Språk pethfah Publisert

Tur til Danmark

Kan jeg veksle fra norske kroner til danske kroner på danskeferja? Og kan jeg isåfall gjøre det med kontanter? Jeg skal snart dra til Danmark og jeg har ikke bankkort.
1
0 svar
Reisetips Wavy Siste svar

2022

Jeg ser at det har vært svært liten aktivitet her siste måneden/året. Det har vel strengt tatt ikke vært den helt store reisefeberen de siste par årene. Det nye formatet til VGD med total sjøsyk layou...
1
2 svar
Reisetips vif_support Publisert

Gran Canaria 2021

Hjemme etter 14 flotte dager på Granca. Munnbindpåbud i butikker, kollektivtransport og på flyet, noen begrensninger på barer, men ellers helt topp ;)
Bilde

Gran Canaria Puerto Rico Beach Life 11. December 2021 | We❤️Canarias

Gran Canaria Puerto Rico Beach Life 11. December 2021 🌞Come with me to the Mountains and the Sea 🏝 We take you through the beautiful Gran Canaria, on foot,...


Bilde www.youtube.com
1
0 svar
Språk henriksenoda0 Siste svar

Samisk

Hei folkens. Æ e 14 år å har hadd samisk ei stund på skola men æ tenke æ fikk ikje lært å snakke årdentli. E det nån såm har ei nettside som kan hjelpe mæ med å si setninge ikje bare ord? Helst nån ku...
1
2 svar
Musikk mer-musikk Siste svar

Eides språksjov

Noen som kan fortelle meg tittelen på musikkstykket Sjur Hjeltnes spiller rett før «respons» i sesongfinalen 2021 ?☺️(episodenavn «musikken i språket»)
1
1 svar
Laster...