Musikk esc

Innlegg

Musikk

-jethro-

ProgPower Oslo 2013

Da braker det snart løs med ny prog-metall-aften på Grünerløkken ;)

Skal prøve å skrive noe mer om gårsdagen etterhvert, men kan i alle fall konkludere med at Skraevradottir hadde helt rett: Circus Maximus var SJEF live!

Noen flere som var der?

2
6 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Noen flere som var der?

Ikke det, nei, hehe. Da får jeg prøve meg.

Litt artig at det kan det være de bandene man kjenner minst til fra før av som står for de største overraskelsene. Det fikk jeg erfare på Oslo ProgPower.

Vi kjører et kjapt referat:

Fredag: Tritonus, Memory Garden, ICS Vortex og Circus Maximus.

På fredag somla jeg verre enn verst og kom langt over halvveis ute i første bandet, noe som jeg fort fant ut at var et litt dumt trekk. Rakk nemlig kun de siste 3-4 låtene av Tritonus, men det lille jeg fikk med meg virket jo absolutt lovende og da spesielt den siste låta, som jeg mener het Then 1000 years. Kule Wobbler-lignende prog-partier midt i låtene. Skal definitivt sjekke ut mer av dette bandet her.

Så var det duket for våre svenske venner (og en finne) i Memory Garden. Dette var litt tyngre saker, men jævli bra sceneopptreden. Gutta ga alt. Helt topp!

Tredje på lista var skummel'n Vortex, kjent fra Dimmu Borgir, men nå med ICS Vortex, og det var i grunnen lite her som kunne minne om Dimmu. Høydepunkter: Låt nr 3 (tror jeg), den het "Skål", og var en herlig blues/Led Zeppelin-lignende sak, samt den siste låta, som jeg missa tittelen på.

Og så.. Circus Maximus. Disse var vel de jeg var mest spent på, sånn ref. Skraevradottir sin tråd her før i uka, og jeg må som sagt bare medgi at han har helt rett. Dette var vanvittig bra live. Jeg sto rett foran scena og storkoste meg. Veldig veldig bra!

Lørdag: Withem, Triosphere, The Gathering og Ihsahn.

I utgangspunktet hadde jeg vurdert å dra direkte til Triosphere i går kveld, men så kom jeg i hug bommerten med å dra sent fredag, og bestemte meg for å kjøre på. Og det angrer jeg ikke på! Aldri hørt om Withem før, men dæven, dette var sjukt bra live! Fantastisk vokalist, som tok fine 80-talls heavy-falsetter på strak arm. (Kul jakke også!) Ble stående og se hele konserten. Flott start på kvelden!

Triosphere har jeg derimot hørt på fra før av, men aldri sett live. Kan meddele at de levde helt opp til forventningene og litt mer til. Herlighet så vanvittig sykt bra Ida Haukland synger! This is metal!

Så over til kveldens SJOKK! The Gathering var ukjente for meg fra før av, men jeg hadde søkt opp litt på youtube/spotify for å forhåndssjekke. De 2-3 låtene jeg fikk med meg, var litt sånn halv-grei Evanessence-aktig, men ikke helt min greie, men nå er jeg jammen i tvil om jeg faktisk har hørt på riktig band! For dette var noget heeelt annet live!

Og da snakker vi i sær det siste nummeret, som er noe av det råeste jeg har sett live på lange tider! Herregud, for ei sykt fet låt, og for en framførelse!! Siste halvdelen av denne låta er det råeste jeg har hørt (og sett) på lange tider. Da bandet gikk av scena, var det bare å brøyte seg fram og huke tak i han kule metal-fyren som har stått midt foran scena begge dagene, for han sikra seg nemlig set-lista. Dermed fikk jeg snusen i hva låta het ( "I can see four miles", så sjekk ut, sjekk ut, folkens!), og altså! Takk til kule metal-fyren! og takk til The Gathering!

Ihsahn var siste mann ut, og Ihsahn kan jo ikke gjøre så mye gæren't. Og det gjorde han ikke nå heller. Nå er jeg nok hakket mer glad i Emperor enn Ihsahn solo, men for all del, det var kult å oppleve live, og må gi litt creed til han fyren på synthen som også sang.

Alt i alt, vel gjennomført festival! Null forsinkelser og alt i rute. Helt topp! Gir også ros til arrangørene som lot meg bytte dagsbilletten min til festivalpass direkte i døra uten problemer.

Jeg tar gjerne turen neste år også :)

4
-jethro- [sitat…] Ikke det, nei, hehe. Da får jeg prøve meg. Litt artig at det kan det være de bandene man kjenner minst til fra før av som står for de største overraskelsene. Det fikk jeg...

Aldri hørt om Withem før, men dæven, dette var sjukt bra live! Fantastisk vokalist, som tok fine 80-talls heavy-falsetter på strak arm. (Kul jakke også!) Ble stående og se hele konserten.

Ja, Withem var support for Circus Maximus her også. Må være et av de beste oppvarmingsbanda jeg noen gang har sett og hørt. Veldig fengende, glimrende vokalist og phet jakke, som du sier! :-) Albumet deres ligger f.ø. på Spotify, men jeg endte like godt opp med å kjøpe det, jeg!

Ellers artig at du også lot deg fenge av Circus live. De spiller jo helt fantastisk bra og de har noen helt sinnssyke temposkifter!

1
Skraevadottir [sitat…] Ja, Withem var support for Circus Maximus her også. Må være et av de beste oppvarmingsbanda jeg noen gang har sett og hørt. Veldig fengende, glimrende vokalist og phet jak...

Albumet deres ligger f.ø. på Spotify, men jeg endte like godt opp med å kjøpe det, jeg!

Angrer litt på at jeg ikke gjorde det selv. Har lytta litt på Spotify nå og dette er absolutt ikke dumt altså. Men det går vel an å bestille den via nett en plass. Sto forresten rett bortenfor vokalisten, da Triosphere spilte (men da hadde han skifta jakke, hehe). Så i pausen mellom to låter, rakk jeg å huke tak i han og si at konserten var jækli bra, og han ble veldig glad for å høre det:)

1

Lignende innlegg

Reisetips riveland Siste svar

Kjøre fra Oslo til Alta

Hva er raskeste kjørevei fra Oslo til Alta? Har hørt at det er gjennom Sverige og Finland. Går det greit å kjøre ut og inn av disse landene nå etter covid? Eller er det noen restriksjoner?
1
1 svar
Språk pethfah Publisert

Tur til Danmark

Kan jeg veksle fra norske kroner til danske kroner på danskeferja? Og kan jeg isåfall gjøre det med kontanter? Jeg skal snart dra til Danmark og jeg har ikke bankkort.
1
0 svar
Reisetips Wavy Siste svar

2022

Jeg ser at det har vært svært liten aktivitet her siste måneden/året. Det har vel strengt tatt ikke vært den helt store reisefeberen de siste par årene. Det nye formatet til VGD med total sjøsyk layou...
1
2 svar
Reisetips vif_support Publisert

Gran Canaria 2021

Hjemme etter 14 flotte dager på Granca. Munnbindpåbud i butikker, kollektivtransport og på flyet, noen begrensninger på barer, men ellers helt topp ;)
Bilde

Gran Canaria Puerto Rico Beach Life 11. December 2021 | We❤️Canarias

Gran Canaria Puerto Rico Beach Life 11. December 2021 🌞Come with me to the Mountains and the Sea 🏝 We take you through the beautiful Gran Canaria, on foot,...


Bilde www.youtube.com
1
0 svar
Språk henriksenoda0 Siste svar

Samisk

Hei folkens. Æ e 14 år å har hadd samisk ei stund på skola men æ tenke æ fikk ikje lært å snakke årdentli. E det nån såm har ei nettside som kan hjelpe mæ med å si setninge ikje bare ord? Helst nån ku...
2
2 svar
Laster...