Musikk esc

Innlegg

Musikk

johwi68

Verdens fineste samler..

Jeg er så gammel at jeg vokste opp med vinyl og kassetter, og back in the beinharde 70s var det ikke enkelt å få tak i den musikken man ønsket seg. Lite penger, lite musikk tilgjengelig, og enda mindre fornuftig musikk å høre på statskanalen for radio og tv.

Løsningen på dette problemet var deling av musikk. Ikke deling som vi i dag lett fikser på edb-maskinen, men fysisk deling som i at jeg lånte bort KISS-skiva mi til en kompis, og fikk låne hans Deep Purple-skive som en gjenytelse.

Hjemme på gutterommet ble de lånte albumene kopiert over på en kassett, og avhengig av lengden på albumet ble det overført til en C 60- eller en C 90-kassett. Tallet indikerer selvsagt lengden på båndet, eller hvor mye musikk du fikk plass til, målt i minutter.

C 60-en var den ultimate, der vi hadde to sider å forholde oss til, med tretti minutter musikk på henholdsvis side A og side B. I hine hårde dager gikk det sport i å lage de beste samlekassettene, på samme måte som kidsa i dag lager spillelister på Spotify eller Wimp. Noen av disse kassettene ble rett og slett legendariske, og da handlet det om å få kloa i dem, for så å kopiere dem.

Men, nok nostalgi, og over til det jeg fikk lyst til å lage en tråd om.

Jeg kom over det siste nummeret av BEAT her om dagen, da jeg var på leiting etter god dasslektyre, og der hadde alle i redaksjonen lagd sin egen "kassett", basert på prinsippet om at den fineste musikken de visste om skulle med, og denne kassetten skulle da være representativ for musikksmaken til den enkelte.

Dette må da være en fin "øvelse" for noen her på vgd? Selv kjørte jeg på med to tanker i hodet (det er faktisk mulig, selv for oss menn): ingen artister skal ha med mer enn en låt, og låtene skal ikke være fryktelig lange. Selvsagt for å få med så mange låter som mulig, og få med så mange artister som mulig.

Dette er den kassetten jeg endte opp med, og den ble faensteike nydelig, om jeg skal si det selv..:-)

Verdens beste C-60:

Side A

 1. Another Girl, Another Planet – The Only Ones
 2. Waterloo Sunset – The Kinks
 3. Love Ain’t For Keeping – The Who
 4. Some Velvet Morning – Nancy & Lee 5: Ex Lion Tamer – Wire
 5. Accidentally Like a Martyr – Warren Zevon
 6. Can’t Hardly Wait – The Replacements
 7. Funny Thing – Reigning Sound
 8. Blitzkrieg Bop – Ramones
 9. Mother of Earth – Gun Club

Side B

 1. Dirt In the Ground – Tom Waits
 2. Just Cause I Can – Jim Ford
 3. I Walked With a Zombie – Roky Erickson
 4. TV Eye – The Stooges
 5. Don’t Believe a Word – Thin Lizzy
 6. New Rose – The Damned
 7. The Long Cut – Uncle Tupelo
 8. Ring of Fire – Johnny Cash
 9. Walk On – Neil Young
 10. Waitin’ Around To Die – Townes Van Zandt
10
189 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Men, nok nostalgi, og over til det jeg fikk lyst til å lage en tråd om.

Tenker også at du ble litt inspirert av en viss fyrs kommentar og nittiminuttersKZ-med-ekstra-speisebånd på Fb, din røver ;)

Fin tråd, btw. Kommer tilbake til dette.

1
2Tough2Die2 [sitat…] Tenker også at du ble litt inspirert av en viss fyrs kommentar og nittiminuttersKZ-med-ekstra-speisebånd på Fb, din røver ;) Fin tråd, btw. Kommer tilbake til dette.

Tenker også at du ble litt inspirert av en viss fyrs kommentar og nittiminuttersKZ-med-ekstra-speisebånd på Fb, din røver ;)

Joda, det har vært mye kazzett-preik i det siste, og den derre føyde seg fint inn i rekka..

Hadde med både Zeppelin og Stones i en første utgave, men så var det det med å få mest igjen for penga (eller minuttene).

Vanskelig øvelse, dette..:-)

1

A1:

1. Big Star - "Thirteen" 2. Rush - "A Farewell to Kings" 3. Poison Idea - "Gotta Get Away" 4. Paul Rodgers & the Maytals - "(I Just Wanna) See You Smile" 5. The Rolling Stones - "Luxury" 6. Led Zeppelin - "Dyer Maker" 7. Thin Lizzy - "Halfcaste" 8. The Ruts - "Babylon's Burning"

(mulige bonusspor ved plass 9. Roky Erickson - "If You Got Ghosts"

og

0. Napalm Death - "Scum")

B2:

1. Taake - "Du ville ville Vestland" 2. Scorpions - "Animal Magnetism" 3. Genesis - "Paperlate" 4. Gorgeous George - "The Biggest Fool in Town" 5. Iggy & the Stooges - "I Got a Right" 6. Booker T & the MG's - "Wintersnow" 7. Mott the Hoople - "Saturday Gigs" 8. The Replacements - "The Last"

Eklektisk inntil det ekle. NB! Inneholder både ekte negre og nazister.

5
johwi68 De sitter og ser på Magnus Carlsen. Men nå er han ferdig med Anand, så de kan snaske seg hit, ja.. Med alle gamlingene her i musikkrommet, så burde opplegget passe brukbart. Ble ov...

Ble overrasket over valget ditt av Rush-låt. Muligens den skiva jeg spilte mest, den gången Røsj var the flavour of the year.

Jeg ble også det, men den passet så jævlig bra etter "Thirteen".

Oppbyggingen, med riktige avbrudd på rett sted er viktig her som for en DJ. Sjokkfaktoren som møter en ukjent lytter når han snur tapen og mangler tracklisten er viktig.

En rekke jeg alltid pleide å spille inn før når jeg ga KZ/cd'er til piker var "Elegia" med New Order>"Love to Love" med UFO> det skjulte sistesporet på Destroyer. Prøv dem, det gir mening ;)

1

"Gimme five!"

Side A:

1. Can - Yoo Doo Right 2. Television- Marquee Moon

Side B:

1. Velvet Underground - Sister Ray 2. Neil Young + Crazy Horse - Like A Hurricane (Weld) 3. Dead Kennedys - Short Songs

Innspilt på en virtuell Maxell UL-60.

5
tinytim "Gimme five!" Side A: 1. Can - Yoo Doo Right 2. Television- Marquee Moon Side B: 1. Velvet Underground - Sister Ray 2. Neil Young + Crazy Horse - Like A Hurricane (Weld) 3. Dead Ke...

Side A:

1. Can -Yoo Doo Right 2. Television- Marquee Noon

Side B:

1. Velvet Underground - Sister Ray 2. Neil Young + Crazy Horse - Like A Hurricane (Weld) 3. Dead Kennedys - Short Songs

Top stemning. Tommel når jeg fylles på. Vurderte også en slik variant, med "Dark Star", "That's It for the Other One", "Turn On Your Love Light"-medleyen til Dead fra Dick's Picks 4 spredd over to sider på en nittiminutter.

1
tinytim "Gimme five!" Side A: 1. Can - Yoo Doo Right 2. Television- Marquee Moon Side B: 1. Velvet Underground - Sister Ray 2. Neil Young + Crazy Horse - Like A Hurricane (Weld) 3. Dead Ke...

"Gimme five!"

Side A:

1. Can -Yoo Doo Right 2. Television- Marquee Noon

Side B:

1. Velvet Underground - Sister Ray 2. Neil Young + Crazy Horse - Like A Hurricane (Weld) 3. Dead Kennedys - Short Songs

Galskap, tinytim..!

Ikke bare gjør du det motsatte av det som ble sterkt anbefalt, men du strekker strikken såpass langt at du putter inn "Short Songs" på en kassett som allerede er to minutter på overtid!

Men nydelige valg, ass.

1
2Tough2Die2 [sitat…] Top stemning. Tommel når jeg fylles på. Vurderte også en slik variant, med "Dark Star", "That's It for the Other One", "Turn On Your Love Light"-medleyen til Dead fra Dic...

"Dark Star", "That's It for the Other One", "Turn On Your Love Light"-medleyen til Dead fra Dick's Picks 4 spredd over to sider på en nittiminutter.

Det hadde gjort seg.

Lett off-topic:

Det mest absurde innen kassettenes verden må være Blank Tapes av de argentinske skøyerne i Reynols. Som er ikke er lyden av et tomt kassettbånd, men opptak av båndsus fra forskjellige typer tomkassetter.

1
johwi68 [sitat…] Galskap, tinytim..! Ikke bare gjør du det motsatte av det som ble sterkt anbefalt, men du strekker strikken såpass langt at du putter inn "Short Songs" på en kassett som a...

en kassett som allerede er to minutter på overtid!

Ha ha. Det ante meg at Side B muligens var litt i overkant. Uansett som jeg husker det så pleide kassetter alltid å vare litt lenger. To minutter ++ på en C-60 er kanskje å håpe på litt vel mye ekstra. Sånn sett så er en CD-r litt greiere. Klarer vel å skvise inn 82-83 minutter hvis man overstyrer cd-brenneren.

1

Se der ja.Kreativ listevariant.Så no lignende her en dag,og vips!Ute i den anonyme verdsveven.Fan tas tisk!Detta blir artig,bra Johwi!Begynner å bli litt leven her igjen jo,return of gubbene.

1

Jeg har ikke forsøkt meg på verdens beste samler. Jeg plukker heller sanger som var på opptakskassetter tilbake på det glade 80-tallet. Var jeg råflott benyttet jeg TDK (DA-X? - blå var de i hvertfall). Noen var spilt inn fra Ti i Skuddet, med den forferdelige ulyden mot slutten. Andre var spilt inn fra andre opptakskassetter via min dobbeltdecker. Atter andre fra LP - blant annet fra mor til en kamerat. Det var tider...

Side A Art Garfunkel - Bright Eyes Tom Waits - Jockey Full of Bourbon Love Me Do - The Beatles The Eyes of Jenny - Sandy Coast Comes a Time - Neil Young Shoot out the Lights - Richard Thompson Was a Sunny Day - Paul Simon Lay Back In the Arms of Someone - Smokie

Side B Eye of the Tiger - Survivor Chris Rea - One Golden Rule Dire Straits - Down To The Waterline Should Have Known Better - Jim Diamond Hei, New York - Lillebjørn Nilsen Bjørn Eidsvåg - Passe Gal Bruce Springsteen - Streets of Fire Friendly - Teigen/Skorgan

3

Lignende innlegg

Reisetips riveland Siste svar

Kjøre fra Oslo til Alta

Hva er raskeste kjørevei fra Oslo til Alta? Har hørt at det er gjennom Sverige og Finland. Går det greit å kjøre ut og inn av disse landene nå etter covid? Eller er det noen restriksjoner?
1
1 svar
Språk pethfah Publisert

Tur til Danmark

Kan jeg veksle fra norske kroner til danske kroner på danskeferja? Og kan jeg isåfall gjøre det med kontanter? Jeg skal snart dra til Danmark og jeg har ikke bankkort.
1
0 svar
Reisetips Wavy Siste svar

2022

Jeg ser at det har vært svært liten aktivitet her siste måneden/året. Det har vel strengt tatt ikke vært den helt store reisefeberen de siste par årene. Det nye formatet til VGD med total sjøsyk layou...
1
2 svar
Reisetips vif_support Publisert

Gran Canaria 2021

Hjemme etter 14 flotte dager på Granca. Munnbindpåbud i butikker, kollektivtransport og på flyet, noen begrensninger på barer, men ellers helt topp ;)
Bilde

Gran Canaria Puerto Rico Beach Life 11. December 2021 | We❤️Canarias

Gran Canaria Puerto Rico Beach Life 11. December 2021 🌞Come with me to the Mountains and the Sea 🏝 We take you through the beautiful Gran Canaria, on foot,...


Bilde www.youtube.com
1
0 svar
Språk henriksenoda0 Siste svar

Samisk

Hei folkens. Æ e 14 år å har hadd samisk ei stund på skola men æ tenke æ fikk ikje lært å snakke årdentli. E det nån såm har ei nettside som kan hjelpe mæ med å si setninge ikje bare ord? Helst nån ku...
2
2 svar
Laster...