Musikk esc

Innlegg

Musikk

amaterasu

Coverlåter "folk" ikke vet er coverlåter

Dette er en av mine største irritasjonskilder. Kom med deres eksempler)! Jeg nominerer Nine Inch Nails' "Hurt," som mange åpenbart tror er Johnny Cash sin låt (fantastisk coverversjon, men det er irrelevant). I samme slengen kan Depeche Modes "Personal Jesus" nevnes, ettersom jeg har hørt påstander om at både Marilyn Manson og Johnny Cash har skrevet denne. Flere?

1
73 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Bowie bemoaned the fact that when he performed the number himself [The Man Who Sold The World] he would encounter "kids that come up afterwards and say, 'It's cool you're doing a Nirvana song.' And I think, 'Fuck you, you little tosser!'"

1
madigan Mange i yngre generasjoner tror at Hey Joe og All Along The Watchtower er jimi hendrix låter,det er seff feil,Billy Roberts skrev Hey Joe-og Bob Dylan Whatchtower,men hendrix gjord...

Hey Joe og All Along The Watchtower

Disse her må jeg nok innrømme å ha gått litt fem på første gangen jeg hørte de, men får unnskylde meg at dette var 80-tallet og man visste ikke så mye, hehe * host *

NIN og Bowie hadde jeg seffern hørt lenge før Cash og Nirvana ;)

1

Det er nok ikke av gjengs oppfatning, men frem til jeg var 17-18 trodde jeg "Aldri ride ranke" av Finn Kalvig var en originalsang.

1

Må innrømme at jeg i rundt et tiår trodde at "I fought the law" var en original Clash-låt. for deretter å tro at det var Bobby Fuller Four som hadde originalen.

Men originalt stammer vel sangen fra Buddy Holly's gamle band "The Crickets" (laget etter Holly's død).

1

Det er jo mange som tror at Disturbed skrev "Land Of Confusion", og når de får høre originalen klager de over at Genesis har ødelagt den fantastiske sangen til Disturbed.

Ellers er det jo mange som tror at Nazareth hadde originalen til "Love Hurts", mens det egentlig var The Everly Brothers. Jeg så en video på YouTube for flere år siden hvor Elvis Costello og Emmylou Harris sang "Love Hurts" og der var det en som spurte i kommentarene om de sang "Hair Of The Dog" også.

Og så har vi selvfølgelig de som tror at Placebo skrev "Running Up That Hill", at The Futureheads skrev "Hounds Of Love" og at Maxwell skrev "This Woman's Work".

1

"I Love Rock 'n' Roll", Joan Jett & the Blackheart (originalen er med Arrows)

"New York, New York", Frank Sinatra (originalen fremført av Liza Minnelli i Scorsese-filmen fra 1977)

"My Way" er i grenseland. Melodien er fransk, ("Comme d'Habitude"), men teksten er jo en helt annen, på alle mulige måter.

1

Diamonds and Rust trodde jag faktisk var Judas Priest en lang tur.

Men er jo Joan Baez. Forøvrig har Blackmore's Night en fantastisk versjon av denne fantastiske låten..

1

Lignende innlegg

Reisetips riveland Publisert

Kjøre fra Oslo til Alta

Hva er raskeste kjørevei fra Oslo til Alta? Har hørt at det er gjennom Sverige og Finland. Går det greit å kjøre ut og inn av disse landene nå etter covid? Eller er det noen restriksjoner?
1
0 svar
Språk pethfah Publisert

Tur til Danmark

Kan jeg veksle fra norske kroner til danske kroner på danskeferja? Og kan jeg isåfall gjøre det med kontanter? Jeg skal snart dra til Danmark og jeg har ikke bankkort.
1
0 svar
Reisetips Wavy Siste svar

2022

Jeg ser at det har vært svært liten aktivitet her siste måneden/året. Det har vel strengt tatt ikke vært den helt store reisefeberen de siste par årene. Det nye formatet til VGD med total sjøsyk layou...
1
2 svar
Reisetips vif_support Publisert

Gran Canaria 2021

Hjemme etter 14 flotte dager på Granca. Munnbindpåbud i butikker, kollektivtransport og på flyet, noen begrensninger på barer, men ellers helt topp ;)
Bilde

Gran Canaria Puerto Rico Beach Life 11. December 2021 | We❤️Canarias

Gran Canaria Puerto Rico Beach Life 11. December 2021 🌞Come with me to the Mountains and the Sea 🏝 We take you through the beautiful Gran Canaria, on foot,...


Bilde www.youtube.com
1
0 svar
Språk henriksenoda0 Siste svar

Samisk

Hei folkens. Æ e 14 år å har hadd samisk ei stund på skola men æ tenke æ fikk ikje lært å snakke årdentli. E det nån såm har ei nettside som kan hjelpe mæ med å si setninge ikje bare ord? Helst nån ku...
1
2 svar
Musikk mer-musikk Siste svar

Eides språksjov

Noen som kan fortelle meg tittelen på musikkstykket Sjur Hjeltnes spiller rett før «respons» i sesongfinalen 2021 ?☺️(episodenavn «musikken i språket»)
1
1 svar
Laster...