Musikk esc

Innlegg

Musikk

Skraevadottir

Steven Wilson - en av vår tids store musikere

Steven Wilson er noe så sjeldent som et geni -- et føkkings geni!

Gjennom 20 år har han laga glimrende musikk med Porcupine Tree og vært involvert i en rekke andre monumentale prog-prosjekter. Aller best er han imidlertid når han tar full styring selv; soloplatene hans er rett og slett helt vanvittig gode og unike; det er overhodet ingen andre artister eller band som opererer i det landskapet.Å høre gjennom en Steven Wilson-plate er en fantastisk opplevelse; det er så utrolig stor spenvidde i det han gjør -- og uansett hva det er, så er det rått. Dødsrått, dødsrått!

Anbefaler alle å høre The Raven That Refused To Sing (And Other Stories), som han har gitt ut i år, og som for meg seiler opp som den soleklare ener-kandidaten blant årets utgivelser. Plata ligger dessverre ikke på Spotify, men kan høres på YouTube eller rett og slett bare kjøpes uhørt (høhø).

Hyll, hyll!

3
49 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Husker jeg likte Yellow Hedgerow Dreamscape veldig godt i gamle dager. For ikke å glemme den første Blackfield skiva.

1

Wilson er et geni, ja. Både som produsent, i Porcupine Tree og solo. Han har vært produsent på klassealbum av blant annet Opeth, samt at han gjort en kjempejobb når han har remastered album av blant annet King Crimson og Jethro Tull. Samt mye annet. Rett og slett et moderne musikalsk geni.

TRTRTS er klasse, og jeg hadde albumet på årets album lista mi.

1

Er veldig glad i The Raven, men jeg må helt ærlig innrømme at jeg mistet litt begeistring etter å ha vært på konserten i mars og sett på andre klipp fra turneen. Hele opplegget er så maskinelt at jeg ikke klarer å bli helfrelst. Jeg savner spontanitet.

1
Skraevadottir Jepp! Synd at ikke gubberockerne her inne forsøker seg på litt Wilson. Det tror jeg de hadde likt, altså!

Synd at ikke gubberockerne her inne forsøker seg på litt Wilson. Det tror jeg de hadde likt, altså!

Enig i dette. OM, som er forelsket i Damnation (Opeth) burde ihvertfall elske store deler av Wilsons katalog.

Personlig syns jeg fortsatt de beste Porcupine Tree-skivene overgår solomaterialet fra mannen (Perioden 1999 - 2007 inneholder knapt feilskjær), men årets soloskive er helt der oppe.

3

"Personlig syns jeg fortsatt de beste Porcupine Tree-skivene overgår solomaterialet fra mannen (Perioden 1999 - 2007 inneholder knapt feilskjær), men årets soloskive er helt der oppe."

Helt enig! :)

Liker aller best PT skivene er Arriving somewhere.. og Fear of a blank planet.

1
Skraevadottir For de uinnvidde: Se denne videoen. Hvis en ikke blir berørt av den, tror jeg enkelt og greit at en ikke kan være menneske.

Flott låt!

"The Raven That Refused To Sing"

Sing for me Sing for me You can come with me You can live with me Heal my soul Make me whole

(the raven sings in a dream)

Sister I lost you When you were still a child But I need you now And I need our former life I'm afraid to wake I'm afraid to love

Just because I'm weak You can steal my dreams You can reach inside my head And you can put your song there instead Please come to me Please stay with me

Sing to me raven I miss her so much Sing to me Lily I miss you so much

2

Vet ikke helt. Veldig flinkis. Savner dessuten det gode gamle hammondorglet på det albumet jeg hører på nå.

1

Lignende innlegg

Reisetips riveland Publisert

Kjøre fra Oslo til Alta

Hva er raskeste kjørevei fra Oslo til Alta? Har hørt at det er gjennom Sverige og Finland. Går det greit å kjøre ut og inn av disse landene nå etter covid? Eller er det noen restriksjoner?
1
0 svar
Språk pethfah Publisert

Tur til Danmark

Kan jeg veksle fra norske kroner til danske kroner på danskeferja? Og kan jeg isåfall gjøre det med kontanter? Jeg skal snart dra til Danmark og jeg har ikke bankkort.
1
0 svar
Reisetips Wavy Siste svar

2022

Jeg ser at det har vært svært liten aktivitet her siste måneden/året. Det har vel strengt tatt ikke vært den helt store reisefeberen de siste par årene. Det nye formatet til VGD med total sjøsyk layou...
1
2 svar
Reisetips vif_support Publisert

Gran Canaria 2021

Hjemme etter 14 flotte dager på Granca. Munnbindpåbud i butikker, kollektivtransport og på flyet, noen begrensninger på barer, men ellers helt topp ;)
Bilde

Gran Canaria Puerto Rico Beach Life 11. December 2021 | We❤️Canarias

Gran Canaria Puerto Rico Beach Life 11. December 2021 🌞Come with me to the Mountains and the Sea 🏝 We take you through the beautiful Gran Canaria, on foot,...


Bilde www.youtube.com
1
0 svar
Språk henriksenoda0 Siste svar

Samisk

Hei folkens. Æ e 14 år å har hadd samisk ei stund på skola men æ tenke æ fikk ikje lært å snakke årdentli. E det nån såm har ei nettside som kan hjelpe mæ med å si setninge ikje bare ord? Helst nån ku...
1
2 svar
Musikk mer-musikk Siste svar

Eides språksjov

Noen som kan fortelle meg tittelen på musikkstykket Sjur Hjeltnes spiller rett før «respons» i sesongfinalen 2021 ?☺️(episodenavn «musikken i språket»)
1
1 svar
Laster...