Musikk esc

Innlegg

Musikk

onkelmorten

Hva Lytter Du Til Akkurat Nå

Interessant, og muligens inspirerende. Det å få informasjonen det er. Det å kanskje våkne opp av gropa der alle senile idéer befinner seg. Det å få inspirasjon, rett og slett. Eller det å føle avmakt, noe som også kan lede deg dit du vil. Dette om du er i villrede.

Men. Denne tråden lages først og fremst for inspirasjon og lykke. Det hender faktisk rett som det er at man trenger et spark i ræva. Jeg vet jeg trenger det, av og til.

Dette er dessuten en tråd som avslører hvem du egentlig er. Og det er jo faen så fint.

Jeg sitter her å lytter til The Waterboys`s debut. Og... Jeg elsker det. Faen for en musikant Mike er. Han er en av de som har gjort størst inntrykk på meg fra scenekanten. Han er en fyr jeg virkelig ser opp til.

4
6,6k svar

SØRSTATSROCK:

Sol og sommer gjør alltid sitt til at jeg lenger etter såkalt sørstatsrock. Det har vært sånn siden sommeren 1986 da jeg og mine kompiser stadig var på farta på leiting etter fart og spenning. Da vi fylte opp bilen med folk og øl, klemte Lynyrd Skynyrd`s - "Nuthin' Fancy" på full spiker, og lot det stå til. I mitt minne var det alltid fint vær når det kom sørstatsrock ut av høytalerne.

Her jeg befinner meg nå, 29 år etter, er det sol og varmt den andre uka i strekk, og jeg har funnet frem The Allman Brothers Band - At Fillmore East. Når noen av de siste tonene til Duane Allman forsvinner avsted inn mellom trær, gress, småfugler og solstråler fra en klokkeklar himmel, er det vanskelig å ikke kjenne at sommeren er på sitt aller beste. Selv om vi allerede er godt over midten av August, føles sommeren ny, frisk og uimotståelig her jeg sitter i skyggen med en liten iskald pils i hånden. Gregg Allman synger sjelen sin ut, og kompet durer avsted som i en perfekt drøm.

Ved mitt bål drømmer jeg når Stormy Monday kommer til meg en perfekt solfylt Onsdag i flau bris. Jeg stirrer halvveis hypnotisert inn i flammene som beveger seg i takt, og med ett vet jeg at øyeblikket er hellig. Det vil aldri komme tilbake i denne formen.

Jeg sitter her på en liten krakk mens den ene låten etter den andre omringer meg, men det føles som jeg ligger å flyter i en hammock en eller annen plass der himmelen møter musikken. Jeg kan se Duane og resten av hans kompiser der de står på scenen i New York gjennom noen dager i Mars, 1971, rett foran meg. Den svake brisen som kommer fra Øst, kommer denne eftermiddagen fra Fillmore Øst, og den stryker meg såvidt på sin ferd videre ut i evigheten. Jeg har mistet alle tidsbegreper og all stedsans. Det er bare sommeren, The Allman Brothers Band, skogen og jeg.

En linerle danser, et ekorn forsvinner opp i tretoppen med noe som må være fanden i hælene. En svane synger sin nød i det fjerne, og Jonas min hund ligger på rygg i gresset å vrir seg med buken i været. Musikken er overveldende og den lille iskalde bjørnungen er vidunderlig.

Jeg kommer aldri til å glemme dette øyeblikket. Dette tidsløse scenarioet der jeg smelter inn i alle omgivelsene på musikkens enorme vinger - under en himmel som aldri før har vært så jævla blå.

At Fillmore East er ikke Nuthin' Fancy, men faen for et monument denne tredje skiva til et av tidenes band innen genren er. Den løfter en fyr som meg i alle fall. Og jeg er ingen lettvekter. Jeg er mer en tømmerstokk enn en fjær.

Sommeren kan være faen så fin, selv om jeg er og blir en høstmann. Sommer er sørstatsrock. Sånn vil det alltid være her på bruket. Nå skal jeg ta fatt på litt Skynyrd. Sola står ennå høyt.

5

Har nylig "oppdaget" og blitt frelst på Marillion. Har jo vært klar over at det eksisterer ei gruppe ved dette navnet, men uten å egentlig ha noe som helst kjennskap til musikken deres.

Det begynte med at jeg hørte gjennom noen 80-tallshits som Spotify foreslo for meg hvor deres mest kjente låt "Kayleigh" dukket opp. Joda, denne hadde jeg for så vidt hørt før, og tenkte at joda, dette er jo ei bra låt. Så begynte jeg sjekke ut flere av låtene deres fra de fire første albumene, dvs. de albumene der Fish fortsatt var vokalist. Den ene gode låta avløste den andre. Jeg har rett og slett funnet en gullgruve. Hvor har dere vært hele mitt liv, Marillion?

På en måte litt overraskende da jeg i grunnen aldri har vært noen stor prog-fan. Band det er naturlig å sammenlikne med, som Pink Floyd og Genesis synes jeg for så vidt er ganske bra uten at jeg har blitt helt hekta. Ellers digger jeg jo Rush, men da først og fremst de mindre "proggete" platene deres (dvs. fra Moving Pictures og videre utover på 80-tallet).

Favorittalbumet så langt må nok være "Clutching at Straws" fra 1987, som var den siste med Fish. Men liker også veldig godt de tre forgjengerne.

Jeg har fortsatt ikke kommet så langt at jeg har fått hørt noe på det de har utgitt (og det er ganske mye) etter Fish-eraen.

4
Andriken PPM

Herlig låt! Jeg sank langt tilbake i en verden fra forrige århundre og forrige liv.

Men jeg er såpass nådeløs at jeg er nødt til å innrømme at jeg har spilt Devin Townsend for ørtiørtende gang nettopp, og måtte bare nevne det.

Linken

3

Lignende innlegg

Språk Hansaguden Publisert

Språklige morsomheter.

Bøye seg i hatten.(Heidi Weng) BØYE SEG I STØVET og TA AV SEG HATTEN. Folk står sild som tønne. FOLK STÅR SOM SILD I TØNNE. Koster det hvite i skjorta. KOSTER SKJORTA og KOSTER DET HVITE I ØYA. Han ka...
1
0 svar
Reisetips riveland Siste svar

Kjøre fra Oslo til Alta

Hva er raskeste kjørevei fra Oslo til Alta? Har hørt at det er gjennom Sverige og Finland. Går det greit å kjøre ut og inn av disse landene nå etter covid? Eller er det noen restriksjoner?
1
1 svar
Språk pethfah Publisert

Tur til Danmark

Kan jeg veksle fra norske kroner til danske kroner på danskeferja? Og kan jeg isåfall gjøre det med kontanter? Jeg skal snart dra til Danmark og jeg har ikke bankkort.
1
0 svar
Reisetips Wavy Siste svar

2022

Jeg ser at det har vært svært liten aktivitet her siste måneden/året. Det har vel strengt tatt ikke vært den helt store reisefeberen de siste par årene. Det nye formatet til VGD med total sjøsyk layou...
1
2 svar
Reisetips vif_support Publisert

Gran Canaria 2021

Hjemme etter 14 flotte dager på Granca. Munnbindpåbud i butikker, kollektivtransport og på flyet, noen begrensninger på barer, men ellers helt topp ;)
Bilde

Gran Canaria Puerto Rico Beach Life 11. December 2021 | We❤️Canarias

Gran Canaria Puerto Rico Beach Life 11. December 2021 🌞Come with me to the Mountains and the Sea 🏝 We take you through the beautiful Gran Canaria, on foot,...


Bilde www.youtube.com
1
0 svar
Språk henriksenoda0 Siste svar

Samisk

Hei folkens. Æ e 14 år å har hadd samisk ei stund på skola men æ tenke æ fikk ikje lært å snakke årdentli. E det nån såm har ei nettside som kan hjelpe mæ med å si setninge ikje bare ord? Helst nån ku...
2
2 svar
Laster...