Musikk esc

Innlegg

Musikk

CrimsonK

Suzanne Vega

Min største favoritt av kvinnelige soloartister har alltid vært Suzanne Vega. Synes hun har en helt fantastisk katalog med drøssevis av gode låter. Luka kommer langt ned på lista for å si det sånn, og det har alltid irritert meg at norske radiostasjoner tror at dette er den eneste låta hun noensinne har laget.

Anyway - så trodde jeg Suzanne Vega var et veldig stort artistnavn med mange millioner solgte album. Men nå har jeg nettopp lest gjennom en artikkel i FVN med en oversikt over sommerens festivaler på Sørlandet: Palmesus, Skral-festivalen, Canal Street, Odderøya. Der leser jeg at det ikke skal være Odderøya Live i år - men Sting skal spille på Odderøya 28 juni. Her kommer minisjokk nr 1 - oppvarmer er Suzanne Vega!! Wohoo!! Greit nok at Sting er et mye større navn en Suzanne Vega - men for meg blir oppvarmeren det store høydepunktet denne kvelden.

Så klikker jeg meg inn på den offisielle hjemmesiden til Suzanne Vega og kikker på Tour oversikten. Her kommer sjokk nr 2. Vega skal spille på Canal Street i Arendal 24 juli også!! Wohoo!!!! Hva faen - FVN nevnte da ikke dette med et ord. Kikker tilbake på artikkelen i FVN. Her er utvalget med artister de har valgt å nevne som skal spille på Canal Street: "Artister: Ole Paus, Violet Road, Jaa9 og OnklP, Raylee, Vamp, og flere." - Herrejesus - hvor LITE er egentlig navnet til Suzanne Vega??!? Suzanne Vega har garantert solgt minst 10 ganger flere album enn alle disse nevnte artistene tilsammen. Eller er jeg helt på bærtur? Gidder ikke bruke tid på å søke etter salgstall :)

Til slutt vil jeg anbefale alle dere som stort sett kjenner til Luka (og en gang i tiden like den - før den ble fullstendig ihjel-spilt) - sjekk ut hele katalogen til Suzanne Vega. Hun har drøssevis av fantastiske låter.

3
17 svar

Except for the boy in the belfry He's crazy, he's throwing himself Down from the top of the tower Like a hunchback in heaven He's ringing the bells in the church For the last half an hour

2

Eksempler på noe "skjulte" skatter fra henne: - Rosemary (sistesporet på samlealbumet Tried and True) - Undertow og Queens and the Soldier fra debutalbumet - In Liverpool (99.9 F) - Bound (Beauty & Crime)

1

My Name is Luca er selvskreven når det gjelder Susann Vega. En knallåt. Og ja, vet det er kanskje overfladisk å kun nevne den låten når det gjedler henne, men det er uunngåelig.

2

Til slutt vil jeg anbefale alle dere som stort sett kjenner til Luka (og en gang i tiden like den - før den ble fullstendig ihjel-spilt) - sjekk ut hele katalogen til Suzanne Vega. Hun har drøssevis av fantastiske låter.

Skjemmes over at jeg ikke har oppdaget denne tråden før nå. Og ja, smått irriterendes at norsk radio (sikkert ikke bare her til lands) virker å kun spille av Luka, når ei så talentfull og flott artist som det Suzanne er, har skrevet såpass mange knallsterke låter, men på den annen side, om en da skal ta norsk radio "seriøst" så har jo The Beatles kun skrevet 2-3 låter (Let It Be, Yesterday og Hey Jude). ;)

Fra et innlegg jeg skrev i fjor høst, da via Suzanne Vega og hennes Marlene on the Wall i "1001 sanger en må høre før du ligger i graven" tråden til Cressida:

"VH1-Classic sender Marlene on the Wall videoen ofte men av en eller annen grunn har den ikke greid å etablere seg slik Luka har gjort nå i flere tiår på norsk radio, der den spilles sikkert 2-3 gang eller mer i døgnet.

En kan jo alltids håpe at norsk radio en dag begynner å oppdatere sine spillelister litt oftere, og kanskje få for seg at Suzanne Vega har langt mer i ermet enn kun Luka og Tom's Diner."

Liker godt debuten hennes men den kan og bli kanskje noe "ensformig" i lengden, der jeg alltid har vært mest interessert i melodi/musikk og kanskje ikke like mye i tekster, som jo kanskje ikke er det helt optimale med tanke på Suzanne Vega, men heldigvis har hun en fortellerevne og talent i å skape en type stemning der er nærmest uimotståelig og det er jo ikke et eneste "dårlig" spor på 1985 skiva, men synes at hun løser det mye bedre på Solitude Standing (1987). der det er et bredere og kanskje litt "fyldigere" lydbilde og variasjon i låtene, som igjen gjør at det blir dratt frem langt oftere enn Suzanne Vega (1985).

Angående favoritt låter fra Suzanne er jeg kanskje en av få, men uansett hvor mye norsk radio har forsøkt, så greier de ikke å få meg til å gå lei av Luka. En fantastisk fin låt, tekst og melodi og en der jeg lett kan leve med at blir spilt daglig på radio, uten at den blir slitsom/irriterende. Toms Diner derimot, i hvertfall den tidlig 90-talls remixen, den kan jeg godt klare meg uten å få servert daglig.

Ironbound/Fancy Poultry er nok den jeg holder som min største favoritt. Ei nydelig og meget slitesterk låt med en utrolig vakker og stemningsfull outro og der en får servert tekstlinjer som er vanskelige å glemme:

"Fancy poultry parts sold here. Breasts and thighs and hearts. Backs are cheap and wings are nearly free. Nearly free"

En annen fra samme skive er In the Eye. Nydelig outro igjen, skulle nesten ønske den gikk litt lengre over tia og tekstlinjer som:

"If you were to kill me now right here I would still look you in the eye And I would burn myself Into your memory As long as you were still alive"

1

Så henne live i Kristiansand for noen år siden. Smått skuffende at hun bare hadde meg seg EN annen person på scenen.

1
Frank.N.Steen [sitat…] Skjemmes over at jeg ikke har oppdaget denne tråden før nå. Og ja, smått irriterendes at norsk radio (sikkert ikke bare her til lands) virker å kun spille av Luka, når ei...

Skjemmes over at jeg ikke har oppdaget denne tråden før nå.

Da har du sikkert ikke så mye å skjemme deg over ;) Gode låter du nevner. Har ikke gjort meg opp noe mening hvilket album jeg liker best - det er close race mellom flere av albumene.

1
Laster...