Nye VGD er lansert! Mer informasjon

McCartney De-Luxe Utgaver 2 Oktober

Er ingen fan av Beatles men liker noe av det McCartney ga ut på 80 tallet. Ser nå at Pipes Of Peace og Tug Of War kommer i deluxe utgaver og jeg var (er?) stor fan av de platene og spilte dem "i hjel" da de kom. Noen som kan kommentere bonus innholdet? Bra,kanskje vært ute på bootleg? Vurderer å kjøpe........

1
10 kommentarer

Kommentarer

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å kommentere på dette innlegget!

Gå til innlogging

Kontrollsjefen

TOW er etter min mening høydepunktet over alle høydepunkt (som det er særdeles mange av) i McCartneys innholdsrike solokarriere. Har for lengst slitt ut CDen fra forrige reutgivelse i 93 og denne har aldri vært tilgjengelig på spotify så jeg gleder meg vilt til den endelig kommer.

TOW-perioden var ekstremt produktiv for McCartney og TOW og POP er i all hovedsak spilt inn samtidig. I tillegg til låtene som nå omsider blir mer allment tilgjengelige, b-sidene fra denne perioden.

Stop. you don't know where she came from. Dette er ikke en høydare fra denne perioden, desverre. Lenge siden jeg har hørt den (17 år siden kanskje?), men mener det er en ganske 50-tallsinspirert sak uten noen fryktelig sterk melodi.

I'll give you a ring er pur klasse. Det sier sitt om kvaliteten på albumet at denne låten ikke fikk plass på TOW. Personlig tar jeg denne foran dress me up as a robber eller ebony and ivory 100 av 100 ganger. En suveren pianobasert poplåt.

Rainclouds er en akustisk, wingsaktig visepoplåt (mange av låtene fra denne perioden var opprinnelig Wingslåter og albumet skulle egentlig være en ny wingsplate før forholdet mellom Denny Laine og McCartneyene ble dårlig). Dette skal visstnok være låten McCartney og George Martin jobbet med når telefonen ringte for å informere om John Lennons død.

De øvrige bonuslåtene på TOW er såvidt jeg vet tidligere uutgitte demoer som sikkert har en viss verdi for die hard McCartneynerds som meg selv..

Når det gjelder POP har jeg ikke så mye info om ekstramaterialet. "Twice in a liftetime" mener jeg er en soundtrackballade som ikke er spesielt bra. Ellers ser det også her ut til å være mye demoer. "Ode to a Koala bear" var vel b-side på "Say say say" singelen om jeg husker rett. Tror faktisk aldri jeg har hørt den. "Simple as that" er en låt McCartney skrev til en samleplate for veldedighet der saken var bekjempelse av heroin og teksten spiller også veldig på dette. Den ble gjenutgitt og gjort tilgjengelig på 1993-utgivelsen av albumet, men dette er tydeligvis en demo av den. "Christian bop" har jeg ikke en gang hørt om før, så den kan jeg ikke kommentere.

3

PotetFlak

jeg gleder meg vilt

Takk for ditt lange innlegg om utgivelsene :) God og nyttig lesning for meg.

1

bjoro33

Christian bop" har jeg ikke en gang hørt om før, så den kan jeg ikke kommentere.

glad gutt som leker seg

1

mcclair9

Leste akkurat et ti-siders langt intervju med McCartney i siste utgave av musikkmagasinet Uncut. Tema er mimring over innspillingen av Tug of War-albumet. En del interessant turer ned memory-lane. Jammen meg en fin type, McCartney. Respekten han omtaler bl.a. de andre Beatle'ene med, den sympatiske ydmykheten han selv framstår med kombinert med glødende fortellerglede gjør han til et drømmeobjekt for enhver intervjuer.

Jeg har inntrykk av at Tug of War-plata var ei skive musikkinteresserte også kjøpte her til lands selv om en ikke var særlig til Bealtes- eller Macca-fan. Nærmest som ei plate alle "måtte" ha hevet over hvilke artister en vanligvis kjøpte plater av. Inntrykket baserer jeg på de siste års gjennomganger av platesamlinger til ulike folk. Pipes of Peace-albumet som kom året seinere kunne skilte med to monster hits, hvorav tittelkuttet fortsatt er en av mine absolutt favoritt-låter, mens som forøvrig hadde et sang-utvalg av svakere kvalitet enn ToW.

Jeg ser fram til å anskaffe meg det ny-utgitte de lux-materialet. For en som finner like stor glede i McCartneys solo-karriere som Beatles, er dette klart verdt investeringen.

1

Kontrollsjefen

Ligger dette intervjuet tilgjengelig på nett sånn at jeg kan bruke planleggingstiden min på det og stille helt uforberedt på jobb i morgen?

Av de to platene er TOW klart best. Jeg synes riktignok ikke POP skal avskrives som en plate som inneholdt to monsterhits. Som på TOW er det ikke hitene som er best eller mest spennende for min del. Og av de tre duettene McCartney gjorde med Michael Jackson, så er "The man" som aldri ble utgitt som singel etter min smak den suverent beste (selv om jeg liker alle tre svært godt).

POP sliter med at den taper seg på slutten, der McCartney tilsynelatende så seg nødt til å fylle opp kvoten med tull ("Tug of peace") og en høyst uinteressant instrumental ("Hey Hey"). Jeg leste en plass at McCartney sendte en tape med demoer til George Martin som han hadde veldig tro på. Martins svar var "skriv flere låter, du" (bare noen få av låtene eller ideene endte opp på disse to platene). Martin burde kanskje vært tøffere når låtene skulle velges til POP også.

Men akkurat det har alltid irritert meg litt med McCartney når man setter seg inn i hans uutgitte låter og b-sider. Han virker til tider å fullstendig mangle noen begreper om hvilke låter som er best og verst. Ender opp med intetsigende tull på platene sine og lar noen av hans beste låter ligge i arkivet eller ende opp som b-sider. "I'll give you a ring", "Cage", "A love for you" og "Waterspout" er gode eksempler på dette.

1

LSP-4445

Skjønner ikke helt hvorfor disse utgivelsene er 2-disk utgaver når alt sammen hadde fått plass på 1 disk,begge har totalt spilletid på under 75 minutter etter hva jeg har lest. Har hørt på TOW via Spotify og synes bonus sporene var skuffende greier.....ville heller hatt alternative tagninger enn demoer som har ganske så dårlig lyd.

1

Manbitecat

En link hadde sikkert hjulpet sånn at folk faktisk kan se hva som er av bonus.

1

PotetFlak

Skrev innlegget på liten og knotete mobil så derfor ble ikke linker lagt ved. Her er linker til de dyreste variantene av utgivelsene som kommer 2 oktober.

https://www.platekompaniet.no/cd/pipes-of-peace-limited-deluxe-edition/

https://www.platekompaniet.no/cd/tug-of-war-limited-deluxe-edition/

1

Lignende temaer

Bilde

Podcast

Podcast

Bilde

Reisetips

Reisetips

Bilde

Språk

Språk

Bilde

Litteratur

Litteratur

Bilde

Kunst

Kunst

Laster...