Nye VGD er lansert! Mer informasjon

1001 SONGS-406-75-BEE GEES-Jive talkin'

406)BEE GEES – Jive talkin’ 1975

Så var Bee Gees på vei til å ”finne seg sjæl” igjen. Etter å ha famlet litt i ørske et par år med album som ”To whom it may concern” og ”Mr natural”, var de med ”Main course” på vei tilbake til vinnersporet. Albumene fra 71 til 74 var fine, bevares, men de ble likevel litt anonyme sammenlignet med hva vi hadde hørt av gutta på 60-tallet. Her fant vi en gryende disco-stil i låter som ”Nights on Broadway”, og ikke minst denne her. Den suggerende spillingen på dempede gitar-strenger fra start, setter seg umiddelbart i kroppen, og da vokalen og hele backingen faller inn litt senere, har vi allerede fått rytmen i kroppen og sitter og ”rugger” i takt med musikken.

Ennå hadde ikke Barry dratt fram sin ”høye C”, som skulle dukke opp på neste album, ”Children of the world”. Men gutta synger skikkelig med ”feeling”, og discoen fra 73-74 var i ferd med å få en ”ny mening” og ikke minst ”kledning”. Nå skal det sies at jeg neppe vil gi noen disco-låt en ren 10’er, selv om jeg synes disco er OK, men dette er nå tett oppunder da…..

KARAKTER: 9 (av 10) Neste som omtales: 407)GAVIN BRYARS-Jesus' blood never failed me yet - 1975

TRYKK HER - HØR BEE GEES

1
0 kommentarer

Bli den første til å kommentere.

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

Lignende temaer

Bilde

Podcast

Podcast

Bilde

Reisetips

Reisetips

Bilde

Språk

Språk

Bilde

Litteratur

Litteratur

Bilde

Kunst

Kunst

Laster...