Nye VGD er lansert! Mer informasjon

1001 ALBUM-949-02-BEES-Sunshine hit me

949)BEES – Sunshine hit me – 2002

Biene?? Nei…trur ikke det….at jeg ikke har hørt om dem altså…….

”Punchbag” drar i gang skiva. Låta bare klinger i gang av fullstendig svevende elpianotoner. Så plutselig dumper en seig, rund og saftig groove inn med flytende blåsere og markant bass. Veldig behagelig gange på denne låta og bra harmonivokal underveis. Litt så jazzaktig oppbygging.

”Angryman” ville jeg trodd var atskillig tøffere og hardere enn åpningssporet, men neida; like sløy gange her, til og med spedd litt disco-funk og falsett-vokal. Igjen en ganske så behagelig låt. Med orgel, støtvise blåsere og clavinet. Litt merkelig arrangement, men du verden så klangfullt.

”No trophy” har en merkelig effektfull åpning, før vi rett og slett glir over i en reinspikka reggae/2-Tone takt. Skikkelig støtvise/boblende orgeltoner og tidvise blåserinputs. Utrolig artig med en sånn låt plutselig innimellom.

”Binnel Bay” har også rytmiske effekter fra start. Høres nesten ut som om vi er i Afrika. Etter hvert dukker vokalen inn, feit harmonivokal, som forsterker ”Afrika-feelingen”. Har vi nå begitt oss ut på en ”musikalsk verdensreise”?? Fra Jamaica til Afrika. Artig.

”Sunshine” dras i gang med svevende akkord-anslag og pulserende/blippende elektronisk tone. Så sklir vi ove ri en herlig slepen 6/8-takt med vibratogitar og glidende orgel-akkorder. En artig instrumentallåt(bortsett fra at de synger ordet ”Sunshine” mot slutten).

”A minha menina” starter med en lett huskende akustisk gitar, før en mørk og grov gitar legges på som en direkte kontrast til kassegitaren. Artig! Vokalen er et kapittel for seg. Lett og lystig gla’vokal, litt sånn, skal vi kalle det mellomamerikansk. Orgelet ligge rbare bak og brer ut herlige akkorder. Morsom låt! Bra sangharmonier!

”This town” starter listende og synkopert. En slentrende låt med pumpende avkortede og rytmiske orgel-chorder, en gående akustisk gitar, og en ”bekymringsløs” vokal. Fin låt!

”Sweet like a champion” valser av gårde fra første taktslag. Mørk og ultrabehagelig vokal slenger seg på og den akustiske gitarplukkingen og orgelet gjør låta temmelig himmelsk. Også denne har utrolig bra harmonivokal.

”Lying in the snow” starter litt høytidsstemt, med ”alvorlige” og tunge piano-chorder. Vokalen kommer imidlertid inn som en kontrast til dette, selv om harmoniene er litt ”sentimentale”. Når så trommene ”slår opp”, så glir vi plutselig av gårde i en herlig flytende takt. Nesten psychedelisk dette her; og ikke minst stemningsfullt.

”Zia” har en stille intro med piano og orgel, som sammen med en lett bass, bare sniker seg inn i økende styrke, til de listende vispetrommene slår følge. Lett slentrende låt med sommerlige vendinger. Litt høytidsstemt med litt ”klassiske vendinger” på pianoet.

Aller siste låt er ”Sky holds the sun”. Her er vi på ny tilbake til den ”lette sommerjazzen” vi innledet skiva med. Lett slentrende bortover den solbefengte landeveien, uten noen form for stress, og annet mål og mening enn å komme seg ut i en viss gubbes ”frie natur”. En lett avslutning på skiva.

Tja hva skal vi si her da mon tru. En utrolig variert skive fra reggae, via jazz, viser, ”vals” og elektronikk, med piano og orgel som en ”rød musikalsk tråd”. Skulle man legge sammen med utgangspunkt i enkeltlåter, ville man kanskje vært et hakk ned, men så er det det der med å se ”helheten” i en skive, og her er helheten så variert at vi faktisk bikker opp til en…..

KARAKTER: 9 (av 10) Next to come: 950)NORAH JONES - Come away With me - 2002

2
1 kommentarer

Kommentarer

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å kommentere på dette innlegget!

Gå til innlogging

cressida1

Denne er definitivt ikke nr 949, men nr 948

1

Lignende temaer

Bilde

Podcast

Podcast

Bilde

Reisetips

Reisetips

Bilde

Språk

Språk

Bilde

Litteratur

Litteratur

Bilde

Kunst

Kunst

Laster...