Musikk esc

Innlegg

Det er klart. Good Ol' Mac ber først folket i salen om "största möjliga tystnad" før han starter. Det beste er dog bassgangen, hvis man er så heldig å høre den.

3

Vel. Det har seg slik at når en har nådd en viss alder, så var alt så mye bedre før. Rock ble jo sett på som djevelens musikk. Elvis og The Beatles. Nå er de og andre artister og band sett på som riktig pen og pyntelig musikk. Folk som nå liker Justin Bieber og black metal vil sikkert si at deres type musikk er skikkelig når de blir godt voksne og se ned på fremtidens unge sin smak av musikk.

2
harrowdown Har du noen eksempler på artister som bedriver det du kaller datamusikk? Hvis du tenker på eurodance-bølgen på slutten av 90-tallet er jeg med, men denne perioden forsvant jo like...

Tror du vet hva jeg mener. Alle former for musikk hvor det elektroniske dominerer. Jeg liker gitarbasert rock med energi fra det røffe til det mer melodiøse, noe blues i begrensede mengder, og endelig endel veldig melodiøs popmusikk som noe Beach Boys (Pet Sound), litt Simon&Gartfunkel og den mest kommersielle delen av Beatleskatalogen m.v..

Jeg liker ikke musikk komponert av en datamaskin uten sjel, hvor elektroniske lyder dominerer. Hva disse sjangrene kalles vet jeg ikke, da jeg ikke bryr meg nevneverdig.

2

Det der med sjel og ikke sjel er bare noe sludder. Hvorfor i alle dager har Beach Boys sine gitarer på surfin USA mer sjel enn synthene Kraftwerk bruker på computer love? Hvorfor har Let it be mer sjel enn Crockett's theme? Her må du forklare, for jeg har alltid trodd at musikk er mer nyansert enn bare svart-hvitt. Ikke bare meningsløse merkelapper av typen du bruker.

Jeg er fan av begge instrumenter, la nå det være sagt.

2
Hunkpapa Nå er det vel forskjell på en el-gitar, selv om lydene kan forvrenges og endres, og en synth som spiller alt fra strykere til blåseinstrumenter og trommemaskiner. En el-gitar med f...

sjel

En moog eller en stratocaster er da bare verktøy.

Blir ikke "sjel" tilført av de som trakterer instrumentet?

Sjel er et litt dårlig ord som du bør definere. Mest sannsynlig er dette bare nok en diskusjon om smak, men du prøver å få det til å se ut som noe annet.

2

Depeche Mode er et ypperlig eksempel på det jeg mener. Det de bedrev på 80-tallet til ca. Ultra-skiva er for det meste helt topp. Enjoy the silence, Walking in my shoes, It's no good, Only when I lose myself er bare en bit av det.

Andre: Human League, Joy Division, Tears for fears, Kraftwerk, The Cure. Ikke kreative, ergo sjelløse? Neppe.

2
Hunkpapa [sitat…] Noe av den bedre sjelløse musikk, for å være ærlig. Ikke noe jeg ville skrudd av om det ble spilt på radio, men heller ikke noe jeg ville brukt penger på (CD/LP), om vi se...

Det er åpenbart at dette bare er nok en diskusjon om smak og behag.

Og den "sjelen" det stadig snakkes om, gjenstår å bli forklart. Den må vi snart avskrive som vissvass, eller at den i beste fall er den nostalgiske følelsen av å være relevant?

2

DET.HETER.CREED!

Dette ble bestemt for flere år siden. Sånn er det. Dere kan ikke forvente å bli tatt seriøst når dere skriver kred og enda verre cred. Det er gamle og utbrukte begreper. På vgd brukes creed. Dette er det eneste riktige på vgd.

2
deleted287273 Så spørs det om du har nok kred her inne til å kunne sette en slik standard....:)

Hjelper ikke det når man må ha creed her inne. Snakk om å tråkke i baret på aller første forsøk. Og standarden ble ikke satt nå. Den er flere år gammel. Hvem som satte den får du søke opp. Jeg vet det. Noen presenterte det og det ble fort konsensus om at dette var veien å gå. At du ikke har fått med deg dette beviser bare at du ikke har hengt med i timen. Men om dere vil fordumme debatten og gå tilbake til cred/kred er jo det selvsagt ikke stort jeg får gjort med det. Jeg driver simpelthen med folkeopplysning.

2

Dette må være den dummeste tråden i vgds historie. Mod må ha unnet seg en ekstra lang sommerferie i år siden den ikke ble slette etter side 1 grunnet ren og skjær idioti. Det er nesten så det frister å poste "noe" Devo.

2
harrowdown Jeg mener jo at det som ligger på topplistene ikke er noe å rope hurra for uansett. Hunkpapa må nok grave dypere. Folk som liker listepop er de som gjerne presterer å uttale følgen...

Jeg mener jo at det som ligger på topplistene ikke er noe å rope hurra for uansett.

Da har du ved et pennestrøk vraket Beatles, Rolling Stones, AC/DC, Led Zeppelin, Queen, Metallica, Pink Floyd med videre. Det å påstå at artister som har solgt godt ikke er noe å rope hurra for, er ikke blant det smarteste jeg har lest her inne - for å uttrykke meg mildt. Det morsomme, eller kanskje tragiske om man skal følge ditt resonnement, er at mange av de artistene jeg nevnte fortsatt lyttes på eller selges.

2

Så det vestlige samfunnet har hatt kursen nedover en stund nå, da?

Det er interessant. har du noen mening om hva årsaken kan være?

1

Det mangler litt her. Her må du prøve å utdype litt mer sammenhengen. Volden og rasismen i Vesten har vel gått jevnt og trutt ned mens musikken har blitt dårligere.

Din fremstilling av det nærmest plutselige popkulturelle i form av Bieber, Swift og annet ræl er jeg uenig i da alle tiårene etter 2VK har vært preget av denne type artister.

For meg fremstår du mer som nostalgisk og viser at du savner en form for musikk, og trolig også en form for musikk med en viss politisk forankring eller tilhørighet i en bevegelse.

Jeg vil heller si at dagens musikk bærer sterkt preg av at forbrukerne har endret seg ved at de i dag konsumerer veldig mye musikk og på sett og vis får et mye mer "upersonlig" forhold til musikk og kanskje også ikke lytter like godt til musikk som før. Samtidig er det nok mange musikksjangre som sliter med idétørke om dagen da det for meg fremstår som at det er mye mindre banebrytende artister/ band nå enn tidligere.

Hva dette skyldes kan være mange forskjellige ting, deriblant at dagens artister er mer avhengige av turnere enn artistene på 70-, 80- og 90-tallet som levde godt av platesalgene. Samtidig forsvinner nok også mange artister i mengden i dagens globaliserte mediahverdag hvor det er litt for mange plattformer man må promotere seg selv på.

1
vadefugl Vel. Det har seg slik at når en har nådd en viss alder, så var alt så mye bedre før. Rock ble jo sett på som djevelens musikk. Elvis og The Beatles. Nå er de og andre artister og b...

Det har du naturligvis helt rett i, men samtidig har musikkindustrien endret seg voldsomt de siste 15 årene. Går man bare 10-15 år tilbake i tid så var jo fortsatt CD-singelen en viktig inntektskilde for mange artister. Nå er det vel ikke så mange artister som gir ut musikk på dette formatet lengre. Og det er jo en grunn til at vi i Norden har blitt bortskjemt med at verdens største artister turnerer her som aldri før og det er ikke nødvendigvis fordi de har så veldig lyst, men fordi konsertpublikummet i Europa er en helt avgjørende inntektskilde for disse. For noen artister betyr nok dette mindre tid til å lage musikk og det er selvsagt skadende for musikken.

1

Det gies fortsatt ut masse god musikk, men du finner ikke dem på de kommersielle radioene. Man må finne dem selv og det er svært enkelt når vi i dag har internett og Spotify. Så det er ingenting å klage på hvis da ikke store kommersielle platte stadionrockere er å foretrekke.

1
Lyngen Det gies fortsatt ut masse god musikk, men du finner ikke dem på de kommersielle radioene. Man må finne dem selv og det er svært enkelt når vi i dag har internett og Spotify. Så de...

Selvfølgelig finnes det mye god musikk der ute av "ukjente credband ingen har hørt om". Problemet er at mye av den moderne gitarrocken allerede er oppfunnet. Den er for lengst oppfunnet. Jeg er ennå en forholdsvis ung mann. Jeg misliker alle former for datamusikk. Vil jeg høre musikk i dag, med utgangspunkt i min fars LP og CD samling, er jeg fort tilbake til perioden 1965-1980. Det er denne epoken jeg elsker å utforske, selv om jeg ikke var født eller hadde selvstendige tanker.

Du avslutter med denne glatte arrogansen. "Hvis da ikke store kommersielle platte stadionrockere er å foretrekke". Jeg vet ikke hvem du sikter til, men om Metallica, Bruce S. Paul McCartney, Stones og U2 m.fl. greier å trekke fulle stadioner, så har de ærlig fortjent det. Ikke fordi musikken nødvendigvis etter så mange år er kommersiell (hvordan er det mulig i dag ??), men fordi den har kvalitet.

1

Har du noen eksempler på artister som bedriver det du kaller datamusikk? Hvis du tenker på eurodance-bølgen på slutten av 90-tallet er jeg med, men denne perioden forsvant jo like fort som en røyk. Kan vel ikke være den du tenker på?

1

Ok, hva med el-gitar? Uten elektronisk tilkobling blir den jo ganske stusselig. Ikke noe vreng, ikke noe tremolo, ingenting. Tror du er litt trangsynt her.

1

Lignende innlegg

Språk Hansaguden Publisert

Språklige morsomheter.

Bøye seg i hatten.(Heidi Weng) BØYE SEG I STØVET og TA AV SEG HATTEN. Folk står sild som tønne. FOLK STÅR SOM SILD I TØNNE. Koster det hvite i skjorta. KOSTER SKJORTA og KOSTER DET HVITE I ØYA. Han ka...
1
0 svar
Reisetips riveland Siste svar

Kjøre fra Oslo til Alta

Hva er raskeste kjørevei fra Oslo til Alta? Har hørt at det er gjennom Sverige og Finland. Går det greit å kjøre ut og inn av disse landene nå etter covid? Eller er det noen restriksjoner?
1
1 svar
Språk pethfah Publisert

Tur til Danmark

Kan jeg veksle fra norske kroner til danske kroner på danskeferja? Og kan jeg isåfall gjøre det med kontanter? Jeg skal snart dra til Danmark og jeg har ikke bankkort.
1
0 svar
Reisetips Wavy Siste svar

2022

Jeg ser at det har vært svært liten aktivitet her siste måneden/året. Det har vel strengt tatt ikke vært den helt store reisefeberen de siste par årene. Det nye formatet til VGD med total sjøsyk layou...
1
2 svar
Reisetips vif_support Publisert

Gran Canaria 2021

Hjemme etter 14 flotte dager på Granca. Munnbindpåbud i butikker, kollektivtransport og på flyet, noen begrensninger på barer, men ellers helt topp ;)
Bilde

Gran Canaria Puerto Rico Beach Life 11. December 2021 | We❤️Canarias

Gran Canaria Puerto Rico Beach Life 11. December 2021 🌞Come with me to the Mountains and the Sea 🏝 We take you through the beautiful Gran Canaria, on foot,...


Bilde www.youtube.com
1
0 svar
Språk henriksenoda0 Siste svar

Samisk

Hei folkens. Æ e 14 år å har hadd samisk ei stund på skola men æ tenke æ fikk ikje lært å snakke årdentli. E det nån såm har ei nettside som kan hjelpe mæ med å si setninge ikje bare ord? Helst nån ku...
2
2 svar
Laster...