Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Merkelig at det ikke eksisterer noen tråd for årets musikalske høydepunkt for mange. La meg dermed starte en:)

To dager er nå gjennomført. Var skuffet over årets program, men har likevel hatt gode opplevelser til nå. Kjapp gjennomgang og vurdering av de jeg har sett:

- The Last Shaddow Puppets - terningkast 3. Hyggelig retrosound i dette sideprosjektet, og stemningen var avslappet og god. Litt dårlig lyd trekker ned, og bandet trenger en hit eller to for å skape noen topper i settet sitt.

- Ary - terningkast 3. Årets hype leverer greit. Kule rytmer og bra vokal. Utfordrende med en hel time når man kun har gitt ut en låt, og det hele blir litt langdrygt.

- Aurora - terningkast 4. Fjorårets hype er mer moden som artist, og holder en fin konsert for et stort publikum. Keitete, søt og sjarmerende. Strålende stemme.

- M83 - terningkast 5. Mye bedre live enn på plate. Store låter som bygger seg sakte opp til store epos. Deilig og massiv lyd.

- Massive Attack - terningkast 4. Vanskelig konsert å anmelde. Gutta hater hverandre åpenbart. Mye bra vokal, ikke minst fra gutta i young fathers. Spilte ikke Teardrop, noe som er en skandale. Tungt og flott på sitt beste.

- Nicole Saboune - terningkast 2. Kjedelig.

- Mastodon - terningkast 3. Kjedelig, men dyktige musikere.

- DJ Kose - terningkast 4. Fest og moro. Ikke veldig nyskapende, men godt håndverk og kule rytmer. Flink til å skape topper i musikken.

- Jamie XX - terningkast 5. Beste til nå. Et strålende sett og glimrende lys. Ville fått 6 hvis han hadde noe mer dynamikk på scenen i form av et par vokalister eller annet. Musikken er jævlig bra.

Noen andre som har lyst til å dele noe fra eller om årets Øya? Kom igjen a:)

2
10 svar

10 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

Since1892

Ser ut som vi har hatt mye av den samme turen de to dagene.

Ary 4 - herlig vokal, deilige beats og sjarm og energi på scenen. Dessverre har hun ikke mange utgivelser på samvittigheten, og det gjenspeiles i publikum. Også synd når hun ikke tar låtene hun har hatt sammen med Carl Louis.

Aurora 5 - syns hun taklet dette aldeles strålende. Masse av sjarm, låtene sitter og bandet backer henne veldig bra. Hun har masser med sjarm og vinner mye på det.

M83 5 - min beste Øya-opplevelse sålangt, og jeg er ikke særlig glad i saksofon. Enorm energi og sterke låter. Synd publikum ikke slapp seg nok løs.

Massive Attack & Young Fathers 5 - nå er jeg stor fan av MA, så særlig objektivt blir ikke dette. Men de leverer på et særdeles høyt nivå, både musikalsk, visuelt og låtmessig. At de ikke spiller Teatdrop er helt greit for meg når de avslutter med det deiligste av alt: Unfinished Symphony.

Dagny 3 - mye energi og fin musikk. Blir for tamt i lengden og det merkes at hun enda ikke har dét navnet.

Julia Holter 4 - her ødelegger Øya-publikummet store deler av opplevelsen. Det virker som litt vel mange hadde en trang for å prate seg gjennom konserten. Holter leverer som vanlig sterke låter og fine arrangement.

The Black Madonna 5 - helt rått. Chicago-house i ny drakt. Kul dame, attityde og fengende låter/remikser. Spiller dog altfor tidlig, men ikke hennes feil.

Mastodon 2 - ikke min type musikk, men for meg blir det uansett altfor flatt og kjedelig. Gikk 30 minutter ut i konserten.

Dj Koze 3 - liker Koze godt, men her syns jeg oppgaven ble for stor. 1,5 times set virket aldri å ta publikum med på en reise, og jeg slet selv. Har sett han flere ganger før, men da gjerne nærmere midnatt i metropoler som Barcelona.

Stormzy 4 - fikk med meg 20 minutter av britene som har blitt hyllet av BBC. Energisk, rytmisk og en del sterke låter. Får med publikum.

Jamie XX 4 - nå har jeg sett Jamie flere ganger tidligere, og dette var en av hans svakere prestasjoner. Åpner helt vilt med en uptempo versjon av Gosh, selv om jeg liker bedre den ambient-versjonen på plata. Litt vel mye trope-rytmer - litt lite dyp bass. I tillegg et litt vel uengasjert publikum.

Alt i alt mye bra - noe skuffende. Programmet i sin helhet har vært bedre før, men noen leverer varene som bare det. Høydepunktene de neste dagene må være Band Of Gold, Ivan Ave, Highasakite, New Order, Lindstrøm (øyanatt), Elephant 9, Kamasi Washington, Prins Thomas, Biosphere og Grace Jones.

2

stickersonshoes

Middels utgave av Øya, både hva gjelder programmet i forkant og opplevelsene som ble servert.

Fem beste:

1: PJ Harvey 2: Kvelertak 3: Beach Slang 4: Jason Isbell 5: Fidlar

1

sirsirsir

Mine favorittkonserter i årets utgave:

1. Kamasi Washington

2. Anderson .Paak

3. New Order

4. Stormzy

5. Band of gold

6. Elephant9

7. Thundercat

8. Chvrches

1

djbaltus

Haha, bra noen gidder selv om utgangspunktet for å forstå svaret virker noe skralt.

1

Borchers

Jeg var der 1 dag. Dro fra Kristiansand for å se New Order, og fikk Lush og Chvrches med på kjøpet.

Lush: Terningkast 4. Gøy å endelig få sett shoegazerne. Høydepunkt var 7 minutter lange Desire Lines som nesten var verd hele konserten alene. Men bassisten må være den mest uinteresserte musikeren jeg noen gang har sett på en scene.

Chvrches: Terningkast 4. Hadde knapt hørt en låt med de på forhånd, bortsett fra fantastiske Blood Diamonds som de lagde med Simple Minds. Energisk synth-pop som er gøy å høre på. Vokalisten er dog ikke den beste jeg har hørt.

New Order: Terningkast 6. Fantastisk. Har fått to seksere og en femmer i diverse aviser. Tidløs tolvtommerdisco som VG skrev. Høydepunkt når Bernard Sumner joinet Gillian Gilbert på synth og hun fikk The Perfect Kiss.

1

Lignende temaer

Bilde

Podcast

Podcast

Bilde

Reisetips

Reisetips

Bilde

Språk

Språk

Bilde

Litteratur

Litteratur

Bilde

Kunst

Kunst

Laster...