Musikk esc

Innlegg

Musikk

cressida1

1001 SONGS-640-85-PET SHOP BOYS-West End girls

640)PET SHOP BOYS – West End girls – 1985

Disse gutta «tok en a-ha» og ga ut første versjonen av denne låta i 1984, strandet på 121.plass i UK, og gjorde en ny innspilling året etter, og vips var 1.plassen sikret.

Man kan si hva man vil om denne dudoen, men noe av de fremste eksponenter for «gla'pop» gjennom historien har de vært.

Jeg må innrømme at jeg ikke var særlig imponert at det som skjedde på popfronten på 80-tallet generelt, men Pet Shop Boy «la jeg merke til», mye pga guttas noe karakteeristiske sound, og den skjøre, vakre vokalen.

Nå skal det sies at man i ettertid, 20 år senere «våknet», da man i trenings-sammenheng fant ut at 80-talls musikken var som skreddersydd for trenings-programmer.

Gutta slo gjennom med et brak med denne låtas 2.versjon(nå har jeg ikke hørt første tror jeg). Og det er ikke rart. Starter med trafikkstøy sammen med en lett tikkende rytme og glidende synthakkorder. Bygger seg opp til der synthbassen gir deg to toner i «opptakt», og så er vi i gang. Den mye snakkende vokalen på verset, som overtas av det svært melodisk flotte refrengetm er så stemningsfullt at det holder. Man kan neppe sitte stille med foten her. EN kjempestart....og siden skulle det komme fler.

KARAKTER: 10 (av 10) Neste som omtales: 641)CULT - She sells sanctuary - 1985

TRYKK HER - SE OG HØR PET SHOP GUTTA

4
10 svar
deleted287273

Disse gutta «tok en a-ha» og ga ut første versjonen av denne låta i 1984, strandet på 121.plass i UK, og gjorde en ny innspilling året etter, og vips var 1.plassen sikret

Jeg hadde aldri hørt versjon 1 før, men fant den på YT. Den bekrefter at produksjonen har mye å si for en låt..

Versjon 2 produsert av Stephen Hauge er langt bedre.

2
deleted287273 [sitat…] Jeg hadde aldri hørt versjon 1 før, men fant den på YT. Den bekrefter at produksjonen har mye å si for en låt.. Versjon 2 produsert av Stephen Hauge er langt bedre.

Den bekrefter at produksjonen har mye å si for en låt..

Absolutt. Og det fins det mange eksempler på. Slik som denne originale versjonen av "Down Under" med Men At Work gitt ut på singel i 1980:

https://www.youtube.com/watch?v=D2lhmqKLais

Døsig, intetsigende låt i reggae-takt.

2

Ikke noe jeg hørte på frivillig under 80 tallet, men sånn i nostaligisk ånd og i ettertid har jeg ikke vansker å høre at dette er en klassiker. Slår ikke av tv eller radio hvis den dukker opp der for å si det sånt. Men har ikke noe forhold til den utover dette. Derfor kan jeg heller ikke gi den karakterer, for liker den ikke godt nok til å gi høy karakter og ikke noe forhold til den for å si hva som er bra/dårlig.

1
Biff_Byford Ikke noe jeg hørte på frivillig under 80 tallet, men sånn i nostaligisk ånd og i ettertid har jeg ikke vansker å høre at dette er en klassiker. Slår ikke av tv eller radio hvis den...

Ikke noe jeg hørte på frivillig under 80 tallet, men sånn i nostaligisk ånd og i ettertid har jeg ikke vansker å høre at dette er en klassiker.

Sånn jeg kan definere det også Biff. Men ietterkant har jeg skjønt at 80+-talls popen faktisk er den aller beste treningsmusikken. Så det går ikke ett spinningprogram jeg lager uten at jeg minst har med et par 80-talls låter.

1
Laster...