Musikk esc

Innlegg

Musikk

cressida1

1001 SONGS-642-85-CURE-Close to me

642)CURE – Close to me – 1985

Cure må ikke mixes med Cult og omvendt ;) Cure har jeg i hvert fall hørt mer av, og de hadde også to album i boka «1001 Album.....» som jeg ga lusne 4 og 5(av 10), så det skal bli spennende å høre hva de har å by på her. Denne kom tross alt 3 år etter de siste av de to nevnte albumene.

Kjappe bankende trommer fra start + handclaps og en diskret rullende bass. En solid foot-tapper rytme fra første spark på ballen(eller var'e i balla??). Lett spenstig låt med rund backing. Hva jeg imidlertid ikke er så happy for er den litt «forpinte» vokalen, som for meg, trekker ned. Melodisk er heller ikke låta av klasse, men noe bedre enn de nevnte albumene.

KARAKTER: 7(av 10) Neste som omtales: 643)WAYNE SMITH - Under me sleng teng - 1985

TRYKK HER - SE OG HØR CURE

3
5 svar
deleted287273

Kjappe bankende trommer fra start + handclaps og en diskret rullende bass. En solid foot-tapper rytme fra første spark på ballen(eller var'e i balla??). Lett spenstig låt med rund backing. Hva jeg imidlertid ikke er så happy for er den litt «forpinte» vokalen, som for meg, trekker ned. Melodisk er heller ikke låta av klasse, men noe bedre enn de nevnte albumene.

Close To Me er det mer lekne The Cure, de er ofte enten beksvarte eller nærmest nevrotisk glade i uttrykket sitt. Bipolaritet uttrykt gjennom popmusikk?

Men for en generasjon på 80-tallet vil de alltid være en del av den musikalske kanonen som står som en påle. The Cure er kanskje musikk du bær ha vokst opp med i "riktig alder" for å virkelig like? Samtidig byr de ofte på sofistikerte poplåter, også sett med et objektivt øye.

Men jeg er enig i at denne ikke er en av deres beste.

1
deleted287273

Hva jeg imidlertid ikke er så happy for er den litt «forpinte» vokalen, som for meg, trekker ned.

Ja, liker man ikke Smith sin karakteristiske stemme blir det vanskelig å like The Cure...:)

1

Beste låt fra The Head on the Door albumet, og dermed også noe av det beste de gjorde post-Pornography.

Jeg ble kjent med bandet via Standing on a Beach: The Singles. Den viser utviklingen deres på 80-tallet ganske radikalt siden den beveger seg gjennom den deprimerte fasen på starten av tiåret til du kommer til den mer optimistiske pop-perioden fra Japanese Whispers av. "Close to Me" kommer helt mot slutten av samleren så den gir inntrykket av at man fikk en lykkelig slutt tross alt.

1

Lignende innlegg

Språk Hansaguden Publisert

Språklige morsomheter.

Bøye seg i hatten.(Heidi Weng) BØYE SEG I STØVET og TA AV SEG HATTEN. Folk står sild som tønne. FOLK STÅR SOM SILD I TØNNE. Koster det hvite i skjorta. KOSTER SKJORTA og KOSTER DET HVITE I ØYA. Han ka...
1
0 svar
Reisetips riveland Siste svar

Kjøre fra Oslo til Alta

Hva er raskeste kjørevei fra Oslo til Alta? Har hørt at det er gjennom Sverige og Finland. Går det greit å kjøre ut og inn av disse landene nå etter covid? Eller er det noen restriksjoner?
1
1 svar
Språk pethfah Publisert

Tur til Danmark

Kan jeg veksle fra norske kroner til danske kroner på danskeferja? Og kan jeg isåfall gjøre det med kontanter? Jeg skal snart dra til Danmark og jeg har ikke bankkort.
1
0 svar
Reisetips Wavy Siste svar

2022

Jeg ser at det har vært svært liten aktivitet her siste måneden/året. Det har vel strengt tatt ikke vært den helt store reisefeberen de siste par årene. Det nye formatet til VGD med total sjøsyk layou...
1
2 svar
Reisetips vif_support Publisert

Gran Canaria 2021

Hjemme etter 14 flotte dager på Granca. Munnbindpåbud i butikker, kollektivtransport og på flyet, noen begrensninger på barer, men ellers helt topp ;)
Bilde

Gran Canaria Puerto Rico Beach Life 11. December 2021 | We❤️Canarias

Gran Canaria Puerto Rico Beach Life 11. December 2021 🌞Come with me to the Mountains and the Sea 🏝 We take you through the beautiful Gran Canaria, on foot,...


Bilde www.youtube.com
1
0 svar
Språk henriksenoda0 Siste svar

Samisk

Hei folkens. Æ e 14 år å har hadd samisk ei stund på skola men æ tenke æ fikk ikje lært å snakke årdentli. E det nån såm har ei nettside som kan hjelpe mæ med å si setninge ikje bare ord? Helst nån ku...
2
2 svar
Laster...