Nye VGD er lansert! Mer informasjon

1001 ALBUMS-975-03-LIGHTNING BOLT-Wonderful rainbo

LIGHTENING BOLT – Wonderful rainbow – 2003

Ikke trur jeg at jeg har hørt om «lynbolten» før, så da er det bare å høgge til og skride til verket......

«Hello morning» drar det hele i gang. Ojda hva er dett4e for noe da. Ett minutt med vil spelling på forvrengte instrumenter og rislende trommer?? Her ble jeg ikk emye klokere angående hva slags musikk dette er, men etter støyen å dømme, så kan man jo få bange anelser......

«Assassins» bekrefter de bange anelsene, for fra start bare dundres det inn på full fuzzkraft og en intens cymbalrytme stresser lytterens sentral-nervesystem sånn at man nesten blir fullstendig shaky der man forsøker å finne ut av hva som er meningen med denne støyen. Detta er definitivt IKKE min skål!!

«Dracula mountain» endrer neppe synte mitt på søppla, for fra første tone her også så rives det til de grader i strenger og med en synkopert rytme som det nesten er umulig å finne ut av, så er låta på «bærtur» uiddelbart.

Og låtene blir lengre; fra 3 til 5 og så denne, «2 towers», på 7 minutter. Om mulig, kan man jo si at denne er «mer melodisk» fra start, og litt mer «sammenhengende» enn de to foregående. Det som imidlertid ødelegger, er trommene som bare stresser i vei uten i det hele tatt å gi noen «godfølelse» av rytme, bare dæljing i takt med «fuzzgutta». Joi mer jeg hører detta her, jo mmer assosiasjoner får jeg til det norske bandet «Shining» som er det mest «uhyggelige» jeg har opplevd live.

Man får stålsette seg videre på «Crown of storms». Låta dras i gang med noe skrikende lyd og en synkopert gitar, før vi bare skramler inn i en rytme som er så hinnsides synkopert at du føles som om kroppen din blir maltraktert. Her kan det også virke som om musikerne befinner s4eg i hvert sitt rom og forsøkter å soella sammen, så fort som overhjodet mulig. F-O-R-F-E-R-D-E-L-I-G!!!!!

Man får bare stålsette seg resten av skiva også, for gjennom skal man uansett. Vi er halvveis. «Longstockings» er neste. Låta dras i gang av en kjapp «gitarsolo», stress og gru, før vi dumper inn i en grov stampende takt med lurvegrums og vreng. Nesten som Godzilla kommer stampende. En forferdelig forvrengt metallisk vokal dumper inn og forsurer vår(i hvert fall min) musikalske tilværelse.

Så følger tittelsporet «Wonderful rainbow», som tittelmessig jo er aldri så trivelig, men......

Låta ramles i gang av riullende trommer og bass, som om det skulle være slutten av ei låt. Så samler bassen seg til en kjapp, rytmisk gange, som faktisk er ganske rå catchy, mens trummelschlägeren henger seg på med en lett cymbalrytme. Men så kommer han kølla med det «deffekte» vokal-anlegget, eller var det megafon?? Forferdelig å ødelegge et ellers godt grunnlag for en god låt på den måten. Ned i sumpa igjen!!

«30000 monkies» er en korting på halvannet minutt, osm innledes med avventende staccatto spill på gitar-akkorder. Og etter hvert som sekundene går, skjønner man at «dæts it». OK en liten «hvil» for ørene, men ikke noe å hoppe i taket for akkurat.

Nes siste(takk og pris) låt er «Duel in the deep». Her jazzes det i gang for fullt fra første tone. Villt spell hvor alle river i strenger og dundrer i kjeler så det holder. Ja her koser gutane seg skjønner jeg. Men det gjør altså ikke jeg!! Ny gnagerlåt som forsøker å skjære gjennom hjernen din og ødelegge deg fullstendig. Dette burde definitivt ikke vært lov til å gi ut på skive en gang!

Fri og bevare at «Untitled» er siste låt. Her har ikke en gang gutta giddi å finne et navn på denne lange avslutnings-låta, på over 6 minutter. Låta vrenges i gang av forvridde gitartoner og neon så tunge bass-anslag at det går tvers gjennom ryggmargen din. Venter bare på at trommisen skal bygge opp hamrerytmen sin. Og den kommer! Ødeleggende og befriende på en gnag. Ødeleggende fordi kroppen din ikke får et sekunds ro, og befriende på den måten at den «utraderer» litt av det som bassisten og gitaristen driver å peiser ut av seg.

Fy flate.....folkens, muulig jeg banner i kjerka nå.....men detta er definitivt det verste jeg noensinne har hørt! Til og med norske Shining er mer melodiske enn detta, og det sier ikke lite!!

KARAKTER: 1 (av 10) Next to come: 976)RUFUS WAINWRIGHT - Want one - 2003

1
5 svar

5 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

verticalman77

Ser ut som Crown of storms er blitt spor 5 osv., men det spiller ingen rolle. Tror ikke jeg vil høre denne uansett om Wiki kaller den for deres "most accessible".

2

TriRyche

Hehe, denne måtte jeg bare sjekke ut litt.

Jeg er åpen for det meste, men dette ble litt spesielt. Det er noen litt kule korte partier innimellom, men med alt det andre greiene blir det bare slitsomt.

Havner nok aldri i platehylla mi.

1

cressida1

Jeg leser nå at det ikke finnes noen gitar her, men regner da med at man bruker 6-strengs, og ikke 4

1

verticalman77

Hvilken versjon har du fått tak i? Her er låtlisten fra Wikipedia:

1.

"Hello Morning" 0:55 2. "Assassins" 3:43 3. "Dracula Mountain" 5:11 4. "2 Towers" 7:08 5. "On Fire" 4:42 6. "Crown of Storms" 5:09 7. "Longstockings" 3:17 8. "Wonderful Rainbow" 1:29 9. "30,000 Monkies" 3:50 10. "Duel in the Deep" 6:16

1

cressida1

Vei sannelig ikke. Dret var rekkefølgen på den jeg lastet ned for 7 år siden.

1

Lignende temaer

Bilde

Podcast

Podcast

Bilde

Reisetips

Reisetips

Bilde

Språk

Språk

Bilde

Litteratur

Litteratur

Bilde

Kunst

Kunst

Laster...