Nye VGD er lansert! Mer informasjon

1001 SONGS-673-88-SALT'N'PEPA-Push it

673)SALT'N'PEPA – Push it – 1988

Jeg trur jeg har i hvert fall hørt om denne gjengen før, og mener det er noe 80-talls disco. Men det får vi snart sjekket.

Joida, skikkelig solid shufflende groove fra start; synthetisk som det jo var på 80-tallet. Låta har jeg faktisk hørt før, med den synthgangen som dukker inn i bakgrunnen. Det er lett å bli sittende med stampe-fot her. Vokalen er jo «snakkende» hele veien, både den kvinnelige og mannlige, men i og med at de pakkes rundt av den melodiske synth-grooven, så blir det ikk e kjedelig.

KARAKTER: 8 (av 10) Neste som omtales: 674)PUBLIC ENEMY - Bring the noise - 1988

TRYKK HER - SE OG HØR SALT OG PEPPER

4
6 svar

6 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

CrazyNoise

Tja, det spørs jo litt på hvilken type du liker. Debuten Hot Cool & Vicious er et ganske tøft og upolert rapalbum. Oppfølgeren, A salt With a Deadly pepa har også sine øyeblikk, men det er litt mer pop. Tredjeskiva Black's Magic regnes av en del som det beste de har gitt ut. Det er kanskje det best produserte albumet. Hvis du liker beats a la push it og tidlig run DMC så kjøper du debuten, hvis du liker det litt mer voksent men poppete så kjøper du black's Magic.

De var tøffe på debuten, altså.

1

Biff_Byford

En av de bedre i sjangeren, tror faktisk jeg den på 12 tommer, men ikke kjøpt selv, havnet i samlingen min litt tilfeldig.

1

Marbat

Vokalen er jo «snakkende» hele veien, både den kvinnelige og mannlige, men i og med at de pakkes rundt av den melodiske synth-grooven, så blir det ikk e kjedelig.

Ja, nå tilhører mannsstemmen en korist, siden Salt-N-Pepa består av to damer. Ellers er vel dette hip hop med innslag av R&B, ikke disco.

1

CrazyNoise

mannsstemmen en korist

Faktisk er det produsenten til Salt n Pepa, Hurby LuvBug, som har stemmen. Det var et vanlig grep på den tiden at produsenten/beatmakeren snakket litt selv på låter.

1

Marbat

OK, takk for det. Jeg liker Salt-N-Pepa, men jeg har ingen plater med dem. Hvis jeg skulle kjøpe noen, hvilke ville du anbefale?

1

Lignende temaer

Bilde

Podcast

Podcast

Bilde

Reisetips

Reisetips

Bilde

Språk

Språk

Bilde

Litteratur

Litteratur

Bilde

Kunst

Kunst

Laster...