Nye VGD er lansert! Mer informasjon

1001 ALBUMS-977-04-SCISSOR SISTER-Scissor Sister

SCISSOR SISTERS – Scissor sisters – 2004

Så er vi over i det siste «hele året» i denne utgaven av boka. Kun 2 album fra 2005 kommer, men ikke riktig ennå.

Først skal vi gjennom dette albumet med gjengen bak storhit'en «I don't feel like dancing»(fra det 2. albumet), som jeg har hørt utallige ganger, og også selv brukt i treningssammenheng i spinningsalen.

Jeg er nå blitt «advart» mot denne skiva, mye pga en visstnok radbrekking av Pink Floyds «Comfortably numb». Men la oss gå inn i dette med åpent musikalsk sinn.

Skivas første låt er «Laura». Skikkelig bankende pianochorder fra start, setter rytmen, og låta «marsjerer» tungt framover mot verset, med et slags «klarinett-lignende» instrument. Solid og saftig rytmisk låt med artige instrumentale vendinger, som et tivoli-orgel som pumper ut artige toner på de instrumentale partiene, sammen med en effektfull wahwah gitar. Artig start på skiva, som ikke helt indikrerer hvor vi er på vei hen, musikalsk sett.

«Take your mama» dras i gang med rytmiske akkustiske gitar-akkorder, litt sånn humpende denne også som åpningslåta. Jeg får litt 70-talls feeling når jeg hører dette her, både rytmisk, og ikke minst oppbyggingen av låta. Litt oppstykka, men melodisk fin.

Så kommer altså låta fom jeg ble «advart» mot, nemligen Pink Floyds «Comfortably numb». Nå skal man man kanskje ikke dra direkte sammenligninger med originalen, for det blir «urettferdig» uansett hvordan man snur og vender på det, men gå inn i det med åpent sinn, vel vitende om at mang en 2000-talls artist har laget artige versjoner av gode gamle låter, spesielt rytmiske, som egner seg veldig godt i trenings-sammenheng, noe som i hvert fall kommer meg til nytte.

Introen høres nesten ut som en versjon av «Eye of the tiger», men så faller vokalen inn og da skjønner man hvor landet ligger. Og denne har jeg hørt før og «forkastet». For denne blir man sjøsjuk av å høre. Den lyse vokalen egner seg ikke på en låt som dette her. Dette varen uhyre dårlig kombinasjon. Den blippende synthen som går og går i bakgrunnen lager den ekle «sjøsjuk»-feelingen. Nicht gut!

Så det er bare å krysse fingrene for en opptur igjen på «Mary». Og det får vi heldigvis, for her roes det ned med myke pianotoner fra start, og veldig behagelig vokal. Vakker slentrende låt som rett og slett får foregående låt til å virke fullstendig malplassert. Litt sånn Elton John/Billy Joel-aktig denne låta her.

«Lovers in the backseat» innledes også med klingende pianaotoner, men her også skikkelig pulserende synthtoner som pakker inn pianoet. Vi glir etterhvert inn i en synkopert groove med en litt «anonym» melodilinje. Svake låt, melodisk sett, som reddes litt av et bra arrangement.

«Tits on the radio» har jo i utgangspunktet en morsom tittel. Skikkelig saftig rullenbde bassgroove fra start sammen med taktfaste trommer. Lett å bli sittende med tappende fot ved siden av. Men den kvinnelige vokalen som sammen med en mannlig harmoni-stemme gir meg igjen den litt «ekle sjøsjukfeelingen». Mer discodrag over denne her, men ikke av de beste.

«Filthy gorgeous» innledes med hviskende ekkobelagt damestemme før vi kjører inn i en ultrasaftig bassgroove, med skikkelig suggerende gange. Den litt, «lukkede» damevokalen som faller inn etterhvert er skikkelig drivende og refrenget med fuzzgitar og effekter er direkte herlig. En skikkelig bra låt dette her!!

«Music is the victim» dras i gang med en skikkelig fuzza rock'n'roll gitar. Herlig effektfullt. Rulle rinn i verset hvor fuzzen dempes litt,men du verden så fengende groove likevel. Suggerende så det holder. Her blir man sittende og stampe for harde tak. Nå begynner vi å snakke klasse over låtene!

«Better luck» har en slentrende åpning med en litt 70-talls aktig åpning med gitar, før vi bumper inn i en «gående» saftig groove, som det er lett å bli «tatt av». Litt country-rock på det instrumentale mellomspillet. Må si det slår meg at dette her er «Intelligente» låter, og da slår det meg igjen, hvorfor i h........ de skulle dfra med seg, og radbrekke en Pink Floyd-låt når man lager så bra musikk selv?? Var det «lettjente penger» som gjaldt??

«It can't come quickly enough» starter med dunkle, runde keyboard-akkorder, før en dunkende basstromme-rytme ruller inn. Veldig avventende og oppbyggende vers. Låta «brer seg mer ut» etterhvert opp mot refrenget. Veldig behagelig. Fin melodilinje og vokal.

«Return to Oz» har en vakker intro med bare plukking på akustisk gitar. Behagelig melankols vokal faller inn etter èn runde og etter første vers falle rogså bass og trommer behagelig inn. En fantastisk vakker låt med melankolsk preg. Låta bare vokser og vokser underveis og frysningsfaktoren sniker seg inn. For en avslutning på albumet!!

Døven røske, dette ble en behagelig positiv overraskelse. Disse folka er jo noen utrolige låtskrivere. Desverre ødelegges helhetsinntrykket litt av Pink Floyd-låta, men dette er likevel en sterk.............

KARAKTER: 9 (av 10) Next to come: 978)MORRISSEY - You are the quarrey - 2004

2
4 svar

4 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

cressida1

Herlig Jon Arne!!!

2

jonarne

Takk. Sitter og hører på "Night Work" fra 2010 nå, med Scissor Sisters. Den er ikke like bra som de to foregående.

1

jonarne

Inspirert av Cressidas anmeldelse tok jeg fram denne plata, som jeg har spilt mange ganger tidligere, fordi jeg synes den er bra. Og det ble som ventet et hyggelig gjenhør. Plata sprudler over av gode låter, humør og fine låtkomp. Det er mye 70-tall og 80-talls inspirasjon på plata, og sikkert noe av grunnen til at jeg liker den så godt.

Jeg klarer ikke å bruke 'coverversjonen' av "Comfortably Numb" mot dem, da den knapt ligner på Pink Floyd sin versjon. Den har et helt annet lydbilde, og heller ikke melodien er særlig lik.

Også "Ta-Dah" fra 2006 er veldig bra, med godlåta "I don't feel like dancing".

9/10

http://www.jonarne.net

2

verticalman77

Den lyse vokalen egner seg ikke på en låt som dette her.

Noen vil si det er en parodi/pastisje på hvordan Pink Floyd hadde hørtes ut om de hadde gjort som KISS og andre i 79: brukt disco-arrangement på en låt.

2

Lignende temaer

Bilde

Podcast

Podcast

Bilde

Reisetips

Reisetips

Bilde

Språk

Språk

Bilde

Litteratur

Litteratur

Bilde

Kunst

Kunst

Laster...