Musikk esc

Innlegg

Musikk

Maja-sama

Farvel til Kent

Det der skandinaviske mørket, vinter, grantrær, iskalde kvelder når man går igjennom 'staden' imens snøfillene blåser rundt deg. Når du har glemt igjen skjerfet ditt på bussholdeplassen og fryser imens du går forbi huset til han eller henne du aldri kom over. Forvirringen over det som skjer i samfunnet vårt nå i vår tid - innvandring, integreringskrasjet, netthatet....og resignasjonen som siger inn med årene.

Jocke Berg og Kent VET. Det vet hvordan det føles og de vet å beskrive det. Spe på med litt svensk skogfinnesjel og der er de.

En gang rundt 2007 byttet de ut gitarene med synth og jeg ramlet av lasset, men noen fantastiske låter blir med livet ut: 747, sakar man ser, stoppa mig juni (lilla ego), music non stop, dom andra, kevlarsjel, kjærleken ventar, mannen i den hvita hatten, klaparen, max 500, columbus, dom som forsvann...

Beste album: Hagnestad Hill

Beste Låt: 747

Beste video: dom som forsvann ..... se den!

Och vi kommer inte längre Vi är tillbaks på noll Men ingen kommer sörja Vi har spelat ut vår roll Vi glömmer hela skiten Det betyder ingenting Vi skulle kommit längre Men räckte inte till Vi blev som dom andra Vi blev som dom andra Vi blev som dom andra

5
31 svar
En_ganske_snill_mann [sitat…] Var det "Tilbake till samtiden" eller "Röd" med Andreas Tilliander på knottene?

Hvis vi skal dele inn katalogen til Kent i to epoker eller perioder mener jeg den nåværende startet med "Tilbaka til samtiden". Det kan det ikke være noen tvil om. I denne epoken holder jeg "Röd" høyest med ganske god margin. Av låter på dette albumet tenker jeg først på "Sjukhus" hvis jeg skal namedroppe favoritter.

Pre 2007 holder jeg "Du & Jag Döden" som en favoritt, og den inneholder etter min mening også bandets beste låt: "Mannen i den vita hatten". Den vil nok alltid stå høyest på lista over favorittlåter av dette bandet, og kan med rette kalles et mesterverk.

Jeg skal i Spektrum 22. oktober og gleder meg til det, til tross for at det blir et endelig farvel med bandet live for min del.

3

Vemodig at det er over, samtidig som de skal ha kred for ikke å holde det gående uten å ha en nødvendig kunstnerisk glød og drivkraft.

Kent ble for meg musikalsk interessant etter 2007 og jeg foretrekker katalogen deres etter dette året langt mer enn den tidligere.

Skal komme tilbake med mer.

2

Kent er etter mitt skjønn det beste bandet i Skandinavia. Jeg har ikke vært like begeistret for "electronica" - sounden de har brukt de siste albumene, men har elsket rockebandet - Kent. "Vapen og ammunition" og "Du og jag döden" er mine absolutte favoritter og går varmt på mine spillelister.

Jeg ble positivt overrasket over siste plata, som bare har vokst og vokst på meg.

Jeg ser på setlistene til Kent den siste tiden at de spiller "999" på starten av hver eneste konsert - den beste Kent låten fra de siste albumene, og jeg gleder meg til denne ruver over hele Spektrum!

Trist at det er over!

2

Beste album: Hagnestad Hill

Beste Låt: 747

Sitter akkurat og hører på den plata nå, og ser frem til en bitter-søt avskjedskonsert 23. oktober.

Kent har gitt meg mye, og det faller vel inn i profilen at jeg også er fan av Depeche Mode, Cure og the Church.

Personlig syns jeg "Mannen med den vita hatten" og lnjen "vi skal alla en gång dø" er noe av det beste.

1

Nydelig orkester. En viktig del av musikken jeg hørte på rundt årtusenskiftet. Synthperioden deres gjorde at jeg datt av.

1

747, sakar man ser, stoppa mig juni (lilla ego), music non stop, dom andra, kevlarsjel, kjærleken ventar, mannen i den hvita hatten, klaparen, max 500, columbus, dom som forsvann...

Fra Hagnesta Hill som vil jeg i ikke-rangert rekkefølge si: ''Kevlarsjäl'', ''Stoppa mig Juni (...)'', ''Cowboys'' og ''Visslaren'' som mine favoritter.

Fra Vapen & Ammunition så greier jeg egentlig ikke ta med ''Dom Andra'' og'' Kärleken Väntar'', av den enkle grunn at de rett og slett er radio-ihjelspilt så til de grader, at fy og spy! Litt som med ''Kungen är Död'' og ''Musik non Stop'', om kanskje ikke akkurat de siste årene. Fra den skiva synes jeg i så måte langt mer om ''Sundance Kid'', ''Pärlor'' og'' FF'', faktisk.

Hagnesta Hill er nesten år 2000 for meg; helt utrolig hvor mange runder den fikk seg i spilleren. Men også i perioder etter den tid. Men sånn er det jo vel med de fleste når det gjelder musikk.

Så får vi nå se da hvor lenge dette varer – vi kjenner jo til noen band som har annonsert sin avskjedsturné, for så å gjøre comeback etter ikke så altfor mange år, og når det gjerne legges litt penger på bordet for å lokke dem ut på veien igjen. I tillegg vil jeg vel nesten påstå at Kent er Jocke Berg med backingband – litt drøyt sagt

Har for så vidt ikke hatt noe alvorlig stort forhold til bandet de siste 7-8 årene.

1
kingrock Kent er etter mitt skjønn det beste bandet i Skandinavia. Jeg har ikke vært like begeistret for "electronica" - sounden de har brukt de siste albumene, men har elsket rockebandet -...

"999" på starten av hver eneste konsert - den beste Kent låten fra de siste albumene, og jeg gleder meg til denne ruver over hele Spektrum!

Alla våra ideal kommer från ett rosa åttiotal

Så nu tänker vi på resor, Vita nätter, Ian Curtis Är du Michael Jackson eller Michael Bolton Är du Pepsi har du Kola är du lönsam i din nakenhet, dina blåmärken och valkar Du har gåshud för du fryser är det här det bästa livet hade att ge? Hur långt man än har kommit är det alltid längre kvar

-ja, den har jeg alltid likt.

1

Godt skrevet av trådstarter. Er Kent kritiske til hvordan innvandringen har forandret Sverige?

Selv har jeg ingen plater med de, men jeg har sett de live 3-4 ganger, i Kristiansand og Stavern. Jeg bør absolutt kjøpe et samlealbum.

Er ikke enig i at de ble mindre interessante når synthene tok mer over.

1
deleted287273

Det der skandinaviske mørket, vinter, grantrær, iskalde kvelder når man går igjennom 'staden' imens snøfillene blåser rundt deg. Når du har glemt igjen skjerfet ditt på bussholdeplassen og fryser imens du går forbi huset til han eller henne du aldri kom over. Forvirringen over det som skjer i samfunnet vårt nå i vår tid - innvandring, integreringskrasjet, netthatet....og resignasjonen som siger inn med årene.

Tidligere hyllet de det flerkulturelle samfunn og sa "kom, kom" til innvandrerne. Men ting har vel endret seg i Sverige siden den gang ja.

1

Jeg leser på Oslo Spektrums hjemmeside at konserten starter kl. 19:30. Kan dette virkelig stemme? Det står ikke nevnt noe oppvarmingsband.

Det er vel tidlig å gå på scenen før Dagsrevyen er ferdig for et rockeband.

1

Noen som var på konserten i Trondheim forrige helg? Så den fikk dårlig kritikk.

1

Sterk katalog som alltid har gitt meg mye i form av en stemning og noe gjenkjennbart jeg følte alltid var der uansett om gitarer eller synther var de bærende instrumentene.

1

Lignende innlegg

Språk Hansaguden Publisert

Språklige morsomheter.

Bøye seg i hatten.(Heidi Weng) BØYE SEG I STØVET og TA AV SEG HATTEN. Folk står sild som tønne. FOLK STÅR SOM SILD I TØNNE. Koster det hvite i skjorta. KOSTER SKJORTA og KOSTER DET HVITE I ØYA. Han ka...
1
0 svar
Reisetips riveland Siste svar

Kjøre fra Oslo til Alta

Hva er raskeste kjørevei fra Oslo til Alta? Har hørt at det er gjennom Sverige og Finland. Går det greit å kjøre ut og inn av disse landene nå etter covid? Eller er det noen restriksjoner?
1
1 svar
Språk pethfah Publisert

Tur til Danmark

Kan jeg veksle fra norske kroner til danske kroner på danskeferja? Og kan jeg isåfall gjøre det med kontanter? Jeg skal snart dra til Danmark og jeg har ikke bankkort.
1
0 svar
Reisetips Wavy Siste svar

2022

Jeg ser at det har vært svært liten aktivitet her siste måneden/året. Det har vel strengt tatt ikke vært den helt store reisefeberen de siste par årene. Det nye formatet til VGD med total sjøsyk layou...
1
2 svar
Reisetips vif_support Publisert

Gran Canaria 2021

Hjemme etter 14 flotte dager på Granca. Munnbindpåbud i butikker, kollektivtransport og på flyet, noen begrensninger på barer, men ellers helt topp ;)
Bilde

Gran Canaria Puerto Rico Beach Life 11. December 2021 | We❤️Canarias

Gran Canaria Puerto Rico Beach Life 11. December 2021 🌞Come with me to the Mountains and the Sea 🏝 We take you through the beautiful Gran Canaria, on foot,...


Bilde www.youtube.com
1
0 svar
Språk henriksenoda0 Siste svar

Samisk

Hei folkens. Æ e 14 år å har hadd samisk ei stund på skola men æ tenke æ fikk ikje lært å snakke årdentli. E det nån såm har ei nettside som kan hjelpe mæ med å si setninge ikje bare ord? Helst nån ku...
2
2 svar
Laster...