Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Filmen om Freddie Mercury nærmer seg!

http://www.rollingstone.com/movies/news/mr-robot-star-rami-malek-cast-in-freddie-mercury-biopic-w448763

Da ser det endelig ut til at den beryktede (og tidvis litt omdiskuterte) filmen om Freddie Mercury er klar for produksjon. Det startet for noen år tilbake med Tom Cooper (regissør av Les Miserables) og Sacha Baron Cohen som Mercury-himself. Det var lenge dette som var planen, men Sacha trakk seg etter uoverenstemmelser med øvrige bandmedlemmer. Det er vel en dårlig skjult hemmelighet at dette var Brian May, som i senere intervjuer har omtalt Sacha som en drittsekk (?)

Deretter var det tenkt at Ben Wishhaw skulle spille Mercury, men også dette kokte bort i kålen.

Nå er det altså bekreftet fra mange kilder at det er Mr.Robot - Rami Malek som skal spille Freddie Mercury og Bryan Singer (X-men) skal regissere. Det virker sannsynlig at dette er gjengen som skal ta over roret, da Bryan Singer selv postet et bilde av Queen på sin Twitter og skrev at han gledet seg til å begynne med filmen.

Jeg tror dette kan bli veldig spennende. Personlig håper jeg ikke at de forsøker å "lære" Rami Malek til å synge som Freddie - at de heller bruker dubb over syngingen med tanke på hvor unik stemmen til Freddie egentlig var. Dessuten blir det interessant å se hvordan Rami tolker faktene, bevegelsene og utstrålingen til Mercury i alle dialoger. En annen ting som har vært diskutert er hvorvidt filmen skal ende med Live Aid fremføringen - toppe det med kanskje den beste liveopptredenen noensinne eller om man skal ta med seg tiden omkring Freddies død. Dette er nå uvisst, og jeg tror at det er bedt om et nytt utkast til manus.

"Is this the real life - is this just fantasy?"

2
151 svar

151 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Fritz_

Nå må vi ikke bli naive her. Selvsagt blir det fokus på de store listetoppene. Another one bites the dust, We are the champions, Borhap, Dont stop me now, We Will Rock you osv. 20th century Fox holder ikke på med historieundervisning og arkeologisk graving i arkivene for at den mest ihuga Queen-fansen skal bli fornøyde. De driver butikk og skal tjene mest mulig penger. De vil gjøre alt som står i deres makt for at dette skal bli underholdene for flest mulig. På samme tid vil de i samarbeid med Roger og Brian sørge for at historien blir fortalt med respekt.

Jeg tror nok at det kan komme enkelte musikalske innslag fra arkivene, men tyngden vil være på de store låtene. Noe annet ville vært helt på viddene fra et markedsføringsperpektiv.

3

progman2

Dont stop me now

...var ikke noe stor hit... :-)

1

Fritz_

Jeg vil faktisk protestere litt på det. :) Man har låter som blir hits med en gang og så har man de som bygger seg sakte opp over tid. Don't stop med now er kanskje ikke av låtene med størst umiddelbar suksess. Men over tid har den blitt blant de mest folkekjære og kjente låtene til Queen. Den blir brukt i mange sammenhenger, ofte i reklamer etc. Jeg vil si at Don't stop me now er en større sang i dag enn f.eks Innuendo som var en nr1 hit for Queen.

1

progman2

Jeg så premieren.

"Is this the real life, is this just fantasy?"

vel, ingen av delene. Det kryr selvsagt med historiske feil. isolerte årstall og hendelser er puttet inn i en kjøttkvern, tilsatt sukkerlake, og kommer ut som en vanskelig fordøyelig og alt annet enn korrekt deig til tider. På den annen side er Malek fantastisk, og Brian May og John Deacon ligger utrolig nær originalene, særlig sistnevnte. Musikkvalget i filmen gir også et rimelig godt tversnitt av bandet.

Man kunne ellers klart seg uten en del flaue sekvenser, særlig der de "kommer på låtidèer" (We will rock you er fæl i så måte.), men værst er scenen der Taylor og May liksom spontant blir med på "doin' allright".. når Mercury "prøvesynger" ute på gaten. Ikke så rent lite småkvalmt...

til slutt, fremstillingen av Mercury som naivt "offer" for homofilien - med døden til følge og Paul Prenter som the Grim Reaper - passer som hånd i hanske for det kristenkonservative amerikanske publikum, så filmen vil slå godt an der....

3,5 av 6 for filmen. Malek 6 av 6.

2

Fritz_

For all del, det var mange unøyaktigheter når det gjelder fakta. Jeg for min del la bort den kritiske delen av hjernen når det gjaldt slikt. Som underholdning fungerte filmen godt for meg. Enkelte ting i den "mørke delen" skulle jeg sett gjort annerledes. Live Aid var dog et fantastisk klimaks. Musikken generelt leverte til 10 av 10. Jeg storkoste meg med konsertsekvensene. For min del kunne det vært mer av det. Men litt story måtte de vel også fortelle.

1

0gg0

Jeg er så fornøyd.

For en fantastisk film dette var. Malek har vært dyktig i å innøvd Freddies fakter, og resten av bandet var så tatt på kornet.

Var litt smånervøs at jeg skulle forlate kinoen med en dårlig følelse, men nei. Jeg høyner VGs terningkast fra 3 til 6.

2

Fritz_

Var litt smånervøs at jeg skulle forlate kinoen med en dårlig følelse, men nei. Jeg høyner VGs terningkast fra 3 til 6.

Jeg var på en ekslusiv visning med åpen bar i går. Det gikk litt over stokk og stein hele greia. Men filmen var veldig underholdende. Men jeg skal se den igjen i dag helt edru og komme med en skikkelig anmeldelse i morgen. Jeg kan si så mye som at folk elsket filmen.

1

kingrock

New trailer

Wow!!!!

Finner ikke ord for hvor bra jeg tror denne filmen blir.

2

kingrock

Hjelpe meg hvor mye de ligner. Sagt det før, men sier det igjen. Der er helt vanvittig hvor mye skuespilleren ligner på John Deacon.

2

Lignende temaer

Bilde

Podcast

Podcast

Bilde

Reisetips

Reisetips

Bilde

Språk

Språk

Bilde

Litteratur

Litteratur

Bilde

Kunst

Kunst

Laster...