Nye VGD er lansert! Mer informasjon

1001 SONGS-736-SONIC YOUTH-Kool thing

736)SONIC YOUTH – Kool thing – 1990

Detta er et band kjeg ikke har helt sansen for, noe tydeligvis i hvert fall èn av medforfatterne til 1001-bøkene har, ettersom jeg har vært gjennom hele 5 album i 1001 Album-boka. Er greit at man har sine favoritter, men 5!!??? Ogfor en karakterrekke det er blitt: 1,3,4,6 og 5!! Og så skal det sies at det var 1990-albumet som høstet høyest, så kanskje denne låta her vil score minst en 6'er. La oss se......

Voldsome drønn fra fuzza gitar fra start, litt avventende. Så dundrer vi avgårde inn i en ultrasaftog , straight og kjapp groove, og det skal ikke fornektes at det blir stampefot her. Dette her er egentlig veldig drivende. Litt flat melodilinje, men det framhever det «søkende» som er i låta. Den litt mørke og småhese damestemmen passer bra til låta. Inge topp-låt, til det er den for «urøddig», men likevel en bra............

KARAKTER: 8(av 10) Neste som omtales: 737)SAINT ETIENNE - Only love can break Your heart - 1990

TRYKK HER - SE OG HØR SONIC YOUTH

2
6 svar

6 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

Skraevadottir

Helt enig i at det er latterlig at ett band eller én artist, uavhengig av hvem de er, skal være så overrepresentert i ei slik bok. Sonic Youth er det, og Morrissey/The Smiths er vel også det. Det som skjer da, er jo at de "stjeler" plasser som kunne blitt fylt av flere artister og større musikalsk mangfold. Og at det er et visst kred-preg over lista, er det vel ingen som helst tvil om. Men slik er det; ei slik bok må jo være subjektiv, selv om noen kanskje får inntrykket av at den ikke skal være det, med tanke på tittelen.

Når det gjelder singellista, er den kanskje ikke fullt så ille i så måte, men noen merkelige valg er det da der. En skulle jo tro at den hovedsakelig inneholdt veldig spesielle eller særprega låter, men slik er det jo ikke.

Angående akkurat dette bandet og denne låta, har jeg ikke noe særlig til overs for noen av delene. Ikke finner jeg det særlig spennende, og ikke syns jeg det er fint å høre på heller.

2

Manbitecat

Angående akkurat dette bandet og denne låta, har jeg ikke noe særlig til overs for noen av delene. Ikke finner jeg det særlig spennende, og ikke syns jeg det er fint å høre på heller.

Pokker. Dette burde jeg tatt høyde for i helgen :P

2

Skraevadottir

Pokker. Dette burde jeg tatt hø

Takk for at du lot være! Det var trivelig, forresten. Var det Jacobsens som gikk av med seieren? Tror det. :-)

Får forresten ikke til å sitere på denne iPaden. Markeringsfunksjonen er sånn delvis føkka, for å si det på godt norsk.

2

Biff_Byford

Skjønner likevel ikke hvorfor denne låten er med i stedet for eksempel Teenage Riot fra (den sykt bra) forkjengeren Daydream Nation. Ok låt, men ikke noe mer. Synes heller ikke Goo er så bra, liker bedre Dirty som kom etterpå.

1

verticalman77

Denne er vel med fordi låta og albumet den hører til var den første plata som ikke ble gitt ut uavhengig.

1

Lignende temaer

Bilde

Podcast

Podcast

Bilde

Reisetips

Reisetips

Bilde

Språk

Språk

Bilde

Litteratur

Litteratur

Bilde

Kunst

Kunst

Laster...