Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Tidenes beste konserter

Hei, godtfolk. Hva synes dere er tidenes beste konserter? Legg gjerne ved en lenke og en god begrunnelse, kan starte med mine. Mulig det har vært en liknende tråd før, men dette kan snakkes om igjen.

Eagles: Live i Capital Centre, Washington i 1977

Et av tidenes beste band, og denne konserten beviser det. Hver eneste sang blir spilt perfekt, setlisten er kvalitet og gutta er i storform. Eagles sin beste lineup spiller instrumentene upåklagelig og har harmonier som få band oppigjennom har matchet. Anbefaler alle å ta en time og høre på dette. Favorittsanger: One of These Nights og Hotel California

Metallica: Live i Seattle, 1989

Stemmen til James har aldri vært bedre, Kirk har aldri spilt bedre, Lars har aldri vært bedre, backupvokalene har aldri vært bedre og miksen har aldri vært bedre. Har aldri sett noe som likner på energien i denne konserten. På omtrent to og en halv time får de spilt så og si alle de viktige sangene i tillegg til noen flotte medleys og soloer. Favorittsanger: Master of Puppets og Creeping Death

The Beatles: Live på Royal Variety konserten i 1963.

Kunne valgt flere fra Beatles, men jeg velger den korte konserten de har her i 1963. På kun fire låter viser Liverpool-gutta allerede da hvorfor de er tidenes beste band. Tidenes beste harmonier, kjemi som få andre band kan måle seg med, og nydelig gitarspill av George. Coverversjonene deres av Twist and Shout og Till There Was You er helt der oppe blant de beste noen sinne, og vokalprestasjonene til henholdsvis John og Paul er flotte. Favorittsanger: Twist and Shout og She Loves You

HM: GnR: Live Tokyo 92, Nirvana: Unplugged, Shinedown: Kansas City Acoustic, Iron Maiden: Hammersmith 82 og Queen: Hungarian Rhapsody.

1
27 svar

27 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

broren_til_noen

Hva synes dere er tidenes beste konserter?

1. Alice Cooper, Welcome to my nightmare-tour i London 11. september 1975.

En dato som er så spikra i huet mitt at om jeg blir aldri så dement vil den stå fram i flomlys. Noe mer sjokkerende har jeg aldri opplevd. Var helt nummen i kroppen da det hele var slutt etter at han halshogde seg sjøl og etterpå kom ut og dro "School's out". Idag er vi så avstumpa at det han gjorde framstår så puslete at til og med Knut Arild Hareide ville kunne ta med ungene sine og se den.

2. Rush sin R30-konsert i Globen, Stockholm september 2004.

En 3 og en halv times pur nytelse hvor de gikk gjennom og spilte en god del fra hver eneste skive de hadde laga fram til da, inklusive hele "2112". Kjøreturen hjem til Norge den samme natta foregikk i fullstendig stillhet blant oss som hadde reist dit sammen. Vi bare visste at vi hadde opplevd noe av det mest ultimate noensinne på konsertfronten. Dessuten hørte vi litt dårlig....

3. Barclay James Harvest i Drammenshallen i mai 1981.

Den mest følelseslada konserten jeg noensinne har sett. Lys/sceneshowet, musikken og stemninga var rett og slett for mye. Jeg tok helt telling og fant meg sjøl stående og strigrine godt uti konserten. Helt fantastisk, spesielt da de dro i gang med låta "Suicide?". Tok et par dager før jeg var meg sjøl igjen.

Den største konsertskuffelsen jeg har opplevd var da de samme Rush inntok Chateau Neuf i 1979. De spilte så høyt at alt bare var en ulidelig graut. Gikk før tida, helt knust. Har seinere sett dem 5 ganger og de har gjort det mer enn godt igjen, med konserten i Globen som deres største høydepunkt.

2

Titaanzink

Nine Inch Nails - Wellington 2014

Min sannsynligvis beste konsertopplevelse var NiN in Wellington for 3 år siden.

De spilte i en double-header med Queens of the Stone Age så forventningene før kvelden var skyhøye!

QotSA var bra, men lyden var ikke helt på topp spesielt på vokalen.

Etter dem var det en kort pause mens de rigget om til NiN.

Jeg har vært fan siden midten av 90-tallet så hadde selvsagt gledet meg til dette. Jeg forventet at det skulle bli bra, men at de skulle være så forbannet bra hadde jeg rett og slett ikke trodd!

De åpnet med Wish og den satt som en kule. Snakk om å åpne for fullt og øke etter hvert! Helt vannvittig trøkk. Lyden var krystallklar og veldig høy så det ble skikkelig bakoversveis på publikum.

Lysshowet var enkelt men utrolig effektfullt. Rett og slett det beste jeg noensinne har sett. Imponerende.

Gamel slagere og nye hiter kom som perler på en snor. Spesielt impoerende hvordan de klarte å holde intensiteten oppe selv på de roligere sangene. Høydepunkter: Wish, Something I Can Never Have, Copy of A, Reptile, Head Like a Hole, The Great Destroyer, Hurt.

Konsertanmeldelse

2

verticalman77

Pink Floyd i Pompeii 1971

Akustikken og volumet gjorde at låtene var mye bedre enn studioversjonene. Selv om framføringen kan kun høres og ikke ses i linken over, vil jeg påstå at innsatsen fra alle fire var på topp før Waters fikk mer kontroll over bandet noen år senere.

2

GiPazzini_85

Men hvor "live" er egentlig den der?

1

verticalman77

Ja, de spilte ikke hver låt fra start til slutt sammenhengende, men det ble ikke lagt til noen overdubbinger i etterkant. I siste verset i Echoes synger for eksempel Rick Wright feil uten at det ble korrigert med en ny tagning.

1

Borchers

Beste konserter jeg selv har vært på, er med artister som

808 State

A-ha

Bel Canto

Depeche Mode

Peter Gabriel

Jean-Michel Jarre

Kent

Mercury Motors

New Order

Pet Shop Boys

Pink Floyd

Røyksopp

Seigmen

Øystein Sevåg

Simple Minds

Toto

Twlight

U2

Underworld

Utah Saints

Roger Waters

Hans Zimmer

Utlolig nange høydepunkt, egentlig. Konserter lever videre i minnet, selv om de bare varer noen timer.

1

JMAFC

Har fått en ny liten favoritt her for tiden, RHCP i Slane Castle i 2003. For en gjeng de var med John Frusciante. Muligens det mest energiske bandet de siste 30 årene, og her leverer samtlige på topp nivå. Chad Smith er en undervurdert juvel av en trommeslager, Flea er vel lett blant topp 5 bassister gjennom tidene og Frusciante er helt der oppe han også. Kiedis har aldri hatt et Mercury/Plant nivå på stemmen, men har en enkel, fin stemme som passer fint med de andre.

Setlisten her er utrolig. Høydepunktene for meg er Can't Stop, Under the Bridge og Otherside men anbefaler alle og høre gjennom denne. Frusciante sitt cover av Maybe er jeg også svak for.

1

JMAFC

RHCP i Slane Castle i 2003.

Mente selvfølgelig denne lenken.

1

Lignende temaer

Bilde

Podcast

Podcast

Bilde

Reisetips

Reisetips

Bilde

Språk

Språk

Bilde

Litteratur

Litteratur

Bilde

Kunst

Kunst

Laster...