Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Kvinnelige popartister blir ikke kjent for musikk

Vi lever i en tabloid verden hvor både kjendiser og personer i offentligheten blir ofte omtalt og stemplet for det tabloide sladderen som blir skrevet om dem. Dette gjelder også artister. Men er du en kvinnelig popartist, så er sjansene mye større for at du havner i den båsen.

For ja, jeg kan kalle en spade for en spade og si at kvinnelige popartister blir stort sett ikke blir assosierte med musikken de kommer med. De blir stort sett assosierte med å være kjendiser. Uansett om hva man kan sies om den kommersielle popen, så er det dèt stempelet man får som kvinnelig popartist. Og ja, mye er selvsagt medienes skyld, som stempler disse artistene som kjendiser. Hvorvidt det er fortjent, kan jo diskuteres. Men det sies jo hvor lista ligger når man er kvinne og lager kommersiell pop.

Hva er folkets tanker om dette?

2
29 kommentarer

Kommentarer

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å kommentere på dette innlegget!

Gå til innlogging

Manbitecat

Hvorfor skal jeg jenke meg når du klarer å trykke ut av deg det er en universell sannhet?!? Vet du hva det betyr? Forstår godt at du synes jeg er vanskelig og kverulerende når jeg påpeker åpenbare feil i argumentasjonen din. Vet du i det hele hva en universell sannhet er for noe?

At det er off-putting at jeg ikke innrømmer mine feil er sikkert dumt hvis vi skulle hatt en relasjon utover å diskutere påstanden du kom med her. Men det skal vi ikke og jeg gidder ikke å dikkedare med en person som nærmest bedriver hersketeknikker når han blir motsagt. For det er det dette minner om. I stedet for å finne bedre eksempler for saken din påstår du at jeg tar feil, leser feil, misforstår, er vrang, lite medgjørlig og så videre. En skulle trodd du aldri har blitt motsagt tidligere siden du går på person og ikke sak. Særs lite ryddig men jeg ser jo at du er langt mer opptatt av å diskreditere meg ig mitt syn en å komme gode argumenter for egen sak. Så jeg tenker vi får la det være med det. Jeg kan dog ikke love at jeg ikke kommer til å fortsette å diskutere her inne når jeg har lyst til det.

1

Mister_Morisette

Vel, greit. Jeg ser at jeg skulle kanskje ha brukt et annet begrep enn "universell sannhet". Og ja, jeg ser at jeg burde ha funnet nyere eksempler til saken min. Men likevel har du bare avfeiet de eksemplene jeg fant, nettopp fordi de var gamle. Og deres alder trenger ikke å være irrelevant til diskusjonen. For et stempel som enkelte kan anse som en selvfølge, kan være vanskelig å bli kvitt. Men jeg har prøvd å lete etter flere eksempler og mislykkes med det. Så enkelt er det (et annen artist som hadde vært relevant hadde vært Miley Cyrus, men det er lenge siden hun ble stemplet for hennes vulgære image)

Jeg beklager hvis jeg har vært for personangripende og har fremstått som ekstremt prippen og hårsår. For det har ikke vært meningen. Og hvis jeg har fremstått som om jeg aldri har møtt motgang tidligere, men jeg har nevnt grunnene til hvorfor. Men selvsagt er det ingen hindring til at du ikke har lov til å kommentere igjen. For det har du lov til.

1

travelbear

En av de få av internasjonal klasse er Ina Wroldsen, imo.

1

jonas

kvinnelige popartister blir stort sett ikke blir assosierte med musikken de kommer med. De blir stort sett assosierte med å være kjendiser.

Hvilke popartister tenker du på? I Norge har vi de siste årene hatt Susanne Sundfør, Aurora, Sigrid, Astrid S, Dagny, Girl in Red og slike. Er vel mer musikk enn kjendiseri fra disse? Selv om Dagny var Årets ansikt i 2012.

1

Mister_Morisette

Greit, ser den. Jeg ser at jeg lot være å nevne de artistene som blir omtalte for sitt privatliv.

Jeg snakker først og fremst om store, internasjonale artister som Britney Spears, Rihanna, Pink, Katy Perry, Taylor Swift, Beyonce og den gjengen der. Her til lands er Tone Damli den som passer i den kategorien, samt Hanne Sørvaag, Marion Ravn og Mira Craig.

1

Manbitecat

Nå er jo dette, i motsetning til artistene Jonas nevner, artister som hadde storhetstiden sin for 10 - 20 år siden så det er kanskje ikke så ille nu til dags? Damene du nevner har jo ikke akkurat gjort så mye musikalsk i det siste.

1

Mister_Morisette

Ja. Men det er det flere kvinnelige artister som har.

1

Lignende temaer

Bilde

Podcast

Podcast

Bilde

Reisetips

Reisetips

Bilde

Språk

Språk

Bilde

Litteratur

Litteratur

Bilde

Kunst

Kunst

Laster...