Musikk esc

Innlegg

Musikk

Promo

Jeg pakker sekken...

Jeg har ikke tall for hvor mange tullinger det er i denne verden. Av og til frister det å tro at jeg er den eneste personen med litt vett igjen i skallen. Det er disse tankene som har drevet meg bort fra hip hop. Kanskje det er for godt. Kanskje har jeg bare en liten periode. Men det jeg vet er at bildet media viser hip hop i dag, er akkurat det samme som jeg var så stolt av da jeg var 14 år, hadde buksene nede på leggene og brukte helgene til å leke sisten med purken på torgalmenningen i Bergen.

Det var den lille notisen om Jam Master Jay i VG som fikk meg til å tenke. En tragisk hendelse. Nok en stor hip hop-kjenning er drept. Og denne gangen kom det helt uventet. VG derimot tok dette med stor ro, og ramset like greit opp et helt fotballag med hip hop-artister som har blitt drept etter at dette kom på moten med 2pac og Biggies drap. Er det dette bildet av hip hop vi er stolte av? Jeg mener iallfall ikke det. Hip hop startet som et partykonsept. Det ble startet av folk som ønsket å gjøre noe med den triste hverdagen i forstadene.

Så kom N.W.A. på markedet...

Hip hop er en selvmotsigelse. I dag danser vi som aldri før til groovy beats, uten å tenke særlig over hva rapperne egentlig har å si til oss. Vi går spinnvill av å høre en mann som har viet livet sitt til å disse hele verden, og vi vrikker på hoftene som aldri før etter tekster som innholder drapstrusler og knarking. For bare få år siden ble jeg kjempeglad hvis det i det hele tatt ble spilt noe hip hop på fester, i dag tar jeg meg en tur utenfor og sipper på en halvfull ølboks hver gang det spilles en hip hop låt. Jeg kjemmes. Hip hop er noe dritt!

Jeg pakker sekken min, og drar en tur i undergrunden der folk har noe fornuftig å si. Ikke nok med det, jeg tar også en tur tilbake i tiden hvor jeg finner skikkelig partymusikk hos Sugerhill Gang, Kurtis Blow og Grandmaster Flash. Takk for meg. Håper dere forstår...

getunderground.com .dr promotion

1
69 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Enig med deg. Hip hop/rap er lagd for å spre et politisk budskap

Wolverine

1
Acquiesce Enig med deg. Hip hop/rap er lagd for å spre et politisk budskap Wolverine

Det fins selvsagt en mellomting her. Men det er for mye dårlig musikk i denne sjangeren at jeg ønsker å knytte meg noe mer til den. Det er noe bra.. og det tar jeg med meg, men dessverre er det så ufattelig mye dårlig.

Og dere som ikke skjønner hva jeg snakker om (kremt.. Korrupt og Musiq).. ta det med ro, om noen år forstår dere det også...

...hvis dere ønsker det da.

1
Promo Hehe, har merket dette ;-) Har fortsatt ikke hørt noe fra Clipse skiva, men skal nok gjøre det en dag også. Akkurat nå er jeg litt for opptatt med Koop, Soulstice og Orbital. Jazz...

Akkurat nå er jeg litt for opptatt med Koop, Soulstice og Orbital. Jazz og electronica for alle penga!

...var verdens største Orbital fan for noen år tilbake. Det brune og In Sides er to helt geniale album. In sides regner jeg som blandt en av de beste cdene jeg har. Helt nydelig.

mza

1
Promo Det fins selvsagt en mellomting her. Men det er for mye dårlig musikk i denne sjangeren at jeg ønsker å knytte meg noe mer til den. Det er noe bra.. og det tar jeg med meg, men des...

"Promo skrev: Det fins selvsagt en mellomting her. Men det er for mye dårlig musikk i denne sjangeren at jeg ønsker å knytte meg noe mer til den."

Men det er jo bare å overse alt det dårlige. Det finnes så utrolig mye forskjellig hiphop, at om man har problemer med å finne ting man liker, så er det neppe musikken det er noe galt med, det kan bare betyr at man egentlig ikke liker hiphop (nok)... Du er ikke den eneste som må grave gjennom dritt for å finne noe man liker, men du er den eneste (her inne) som har bitcha om det som en kjerring og som har gitt opp.

1

kan på en måte forstå at du sier det du sier Promo, men jeg mener nå du tar feil. Om det er slik at mange har bildet av hiphop som bare groovy beats og drittslenging så er jo det dumt for dem. Hip hop er jo så mye mer! At du ikke gidder å høre på hip hop mer fordi mange har "feil" oppfatning av den i dine øyne synes nå jeg blir rart. Som en kar sa det på tv idag(fikk ikke med meg hvem det var da jeg bare svitsja tilfeldig innom) -På den ene sida har vi Nelly'ene og P. Diddy'ene og det trenger vi for på den andre sida ha typer som The Roots, Common og Mos Def. Hip Hop er heldigvis mangfoldig! Hadde vært kjedelig med det samma hele tida. Greit at mange av artistene ikke har så mye å si, men det er vel ikke alltid man har så jævli lyst til å høre på et budskap, men bare ha noen groovy beats og morsomme punchlines. Om det er slik at du ikke kan høre på musikk som mange ikke har "riktig" oppfatning av, ja da trur jeg du må belage deg på mye stillhet framover. Uansett - løkke tell!

1
Korrupt "Promo skrev: Det fins selvsagt en mellomting her. Men det er for mye dårlig musikk i denne sjangeren at jeg ønsker å knytte meg noe mer til den." Men det er jo bare å overse alt d...

Korrupt... hvor ofte bestiller du plater direkte fra forskjellige selskaper i statene, fordi det er umulig å få tak i dem andre steder? Jeg har måtte gjøre dette opptil flere ganger i år, og må nok gjøre det igjen hvis jeg skal fortsette å høre på GOD hip hop.

Jeg finner mye bra jeg.. men det er stort sett ting som blir solgt på gaten i Bronx og Brooklyn. Syns det snart er på tide og offisielt dele opp hip hop i to forskjellige sjangre. En kommersiell. Og en ekte.

Det burde forrresten skjedd rundt 96 da kødden 2pac ble drept...

1
doug1 kan på en måte forstå at du sier det du sier Promo, men jeg mener nå du tar feil. Om det er slik at mange har bildet av hiphop som bare groovy beats og drittslenging så er jo det d...

Ehm... Doug.. dere har jo misforstått meg helt. Sier ikke overskriften nok? Jeg pakker sekken..? Dere har hørt uttrykket "backpacker", ikke sant? Jeg har aldri sett meg selv som en såkalt backpacker, men nå har jeg innsett at det er det eneste som appellerer til meg innen hip hop.

Jeg vil ikke slutte å høre på hip hop.. noe slikt vil ALDRI skje! Men jeg vil lukke ørene når en ny artist blir presentert på MTV. Jeg ville ikke gi den personen en sjanse en gang.. for jeg VET at det er en eller annen tulling som kun er interessert i å fylle lommene med cash. Cash og musikk går dessverre ikke godt i lag, selv om musikkindustrien er lagt opp slik i dag. Det er greit med litt partymusikk en gang i blant, men hvorfor i ødemarken kan ikke partymusikk være kvalitetsmusikk også da? Arrested Devlopment, Pharcyde, Outkast, The Coup og Beatnuts klarer jo dette utmerket. Jeg fatter meg faen ikke på den mentaliteten som dominerer når det gjelder festmusikk, spesielt ikke her i landet.. så fort vi har fått i oss en halvliter så sluker vi Eminem og Nelly uten å blunke en gang. Hva faen er det for noe tull da?! Hvorfor kan det ikke festes skikkelig, med skikkelig musikk. For Eminem og Nelly er faktisk ikke skikkelig musikk! Det er rølp og faenskap. Fjortisdritt! Ja.. det er noe helvetes søppel uten like!!

Faen jeg er lei ass!! Jeg har antydet dette i et år her inne på forumet nå, men nå kommer alt ut... "hip hop" er noe dritt!!! Og det kommer det til å være så lenge Neptunes, Eminem og 2pac-fanatisme eksisterer her i verden.

Heil Hitler!!

1
Swingpjatt Husk å ta med deg de bra hip-hop platene dine på turen til undergrunden. Og glem ikke at det er mye bra hip-hop der ute, ikke bare komersiell.

"Swingpjatt skrev: Husk å ta med deg de bra hip-hop platene dine på turen til undergrunden. Og glem ikke at det er mye bra hip-hop der ute, ikke bare komersiell."

Bare ta det med ro Swingpjatt.. jeg skal ikke glemme at det er mye bra hip hop der ute, men det har faktisk veldig lite med det ufattelig enkle poenget mitt å gjøre. Jeg skal opplyse dere. Jeg skal få dere til å forstå at Eminem ikke er "greit nok".. selv etter en kvart halvliter. Jeg skal bringe det levende ord, og dere skal spre det glade budskap. Vekk med harryismen...!!!

Når du sier at det er så mye bra hip hop der ute.. hvorfor hører jeg aldri denne musikken når jeg er på fest? Dette er noe jeg aldri har forstått.......

1
Swingpjatt Du hører ikke bra hip hop musikk på fester fordi det er få personer der ute som veit hva bra hip hop musikk er. De hører på den musikken de ser på MTV og hører på radio.

"Swingpjatt skrev: Du hører ikke bra hip hop musikk på fester fordi det er få personer der ute som veit hva bra hip hop musikk er. De hører på den musikken de ser på MTV og hører på radio."

Og poenget ditt er...? Jeg har egentlig ikke så mye mer å si, for dette svaret sier det meste om den "mentaliteten" jeg snakket om.

God natt! Snakkes i morgen... kanskje vi kommer fram til noe fornuftig.

1
Promo Korrupt... hvor ofte bestiller du plater direkte fra forskjellige selskaper i statene, fordi det er umulig å få tak i dem andre steder? Jeg har måtte gjøre dette opptil flere gange...

Promo, hvem er disse artistene du må bestille direkte fra labelene? Og hva i all verden er det du hører på som kun selges på gatene i Bronx og Brooklyn...?

som jeg sa sist... du er ikke den eneste som må jobbe litt for å få tak i hiphop du virkelig liker. Å måtte bestille plater fra statene er ikke noe du er alene om... tro meg!

Forresten, skulle ikke du dra?

1
Korrupt Promo, hvem er disse artistene du må bestille direkte fra labelene? Og hva i all verden er det du hører på som kun selges på gatene i Bronx og Brooklyn...? som jeg sa sist... du er...

rap kan sammenlignes med boybands.... slike som New kids on the block take begynte med å lage musikk på grunn av at de hadde et budskap ikke for å lage penger...men så har slike band som A-1 og Westlife kommet og skitnet til de rene og ekte følelsene innenfor "boyband" musikken, og faktisk prøver å tjene penger på det de elsker å gjøre , noe så frekt!

1
Korrupt Promo, hvem er disse artistene du må bestille direkte fra labelene? Og hva i all verden er det du hører på som kun selges på gatene i Bronx og Brooklyn...? som jeg sa sist... du er...

Det var en dårlig overdrivelse.. men jeg har brukt mye tid på ebay.com for å få tak i brukte plater og cd'er som er umulig å få tak i. Platen til Shyrock var for eksempel ikke verden enkleste sak å få tak i. Den fikk jeg til slutt fatt på etter å ha snakket med noen jeg kjenner i musikkindustrien, som har litt kontakter. Hvis du er interessert kan du jo sjekke ut denne siden "http://urgent.rug.ac.be/vinylators/bio/bio.html"... mye bra der, både kjent og ukjent. Anbefaler også debutten til Tanya Saw hvis du får tak i det.

Altså, dette er en helt personlig sak. Det er bare min mening om hva som er bra/dårlig hip hop. Jeg har absolutt ingenting i mot at du er uenig i meg.. så er det også sagt.

.doktor promosjon

1
Promo Det var en dårlig overdrivelse.. men jeg har brukt mye tid på ebay.com for å få tak i brukte plater og cd'er som er umulig å få tak i. Platen til Shyrock var for eksempel ikke verd...

ja, det var en dårlig overdrivelse , men jeg er litt sensitiv når folk snakker "ikke fint" om 2pac. det er jo selvfølgelig forskjellige meninger om hiphop, og det er bra, ellers ville hiphop blitt grusomt ensformig. jeg skal innrømme at jeg ikke kan så mye om "ukjente" rappere og slikt og skulle gjerne hørt mer fra en del folk, men akkurat nå har jeg ikke tid eller resursser til å gjøre det.

1
frodebv ja, det var en dårlig overdrivelse , men jeg er litt sensitiv når folk snakker "ikke fint" om 2pac. det er jo selvfølgelig forskjellige meninger om hiphop, og det er bra, ellers vi...

Last ned de låtene jeg anbefalte på partykonsept-tråden min. Du vil nok like mye av det.. en god blanding av kommers, ukjent og r&b-infisert hip hop av god kvalitet.

Ellers så tar det ikke så lang tid å laste ned de to låtene på "http://www.meantality.com/"... anbefales begge to!!

.doktor promosjon

1

Lignende innlegg

Språk henriksenoda0 Siste svar

Samisk

Hei folkens. Æ e 14 år å har hadd samisk ei stund på skola men æ tenke æ fikk ikje lært å snakke årdentli. E det nån såm har ei nettside som kan hjelpe mæ med å si setninge ikje bare ord? Helst nån ku...
1
1 svar
Musikk mer-musikk Siste svar

Eides språksjov

Noen som kan fortelle meg tittelen på musikkstykket Sjur Hjeltnes spiller rett før «respons» i sesongfinalen 2021 ?☺️(episodenavn «musikken i språket»)
1
1 svar
Reisetips verticalman77 Publisert

Dalsland

Vurderer å ta en tur til Dalslands kanaler etter over 20 år siden første tur. Noen som vet om området Högfjellet ved Tisselskog er likt nå som den gangen?
1
0 svar
Musikk Alexander87 Publisert

Norsk cover

Jeg hørte en stund tilbake sangen "super max" som er covret av Johnny Däpp - Lorenz Büffel. Jeg vet at det også var en norsk cover av denne, men klarer ikke livet av meg å finne den igjen selv om jeg...
1
0 svar
Språk Script Publisert

Vi

Åsa Linderborg klager over det barnslige bruken av "vi", som brukes til barn, og visstnok nå også middelaldrende kvinner som henne av butikkekspeditører. Hun nevner at annet "Vi", det kongelige vi, jf...
1
0 svar
Musikk Script Publisert

Strauss

Nyromantikken er mureriets gjennombrudd i norsk litteraturhistorie, det samme internasjonalt også i andre kunstarter. Det er nazismen som gjærer i mureriet, som man kan høre i Strauss' 14. symfoni, i...
1
0 svar
Podcast istid1977 Publisert

Krim podden

Heisann. Syns at krim podden er en bra pod cast. De leser historier om spennende ting som har skjedd. Noen ganger er det fra virkeligheten også. Syns den var spennende fra første stund. Bør prøves
3
0 svar
Musikk Komunista Publisert

Griffith & Prine

Nanci Griffith og John Prine. To særegne og store artister er ute or soga. They don't come like that anymore. https://www.youtube.com/watch?v=9KmfjWBulic
3
0 svar
Laster...