Musikk esc

Innlegg

Musikk

doktork

himmelen (Beck + Flaming Lips)

"Beck + Flaming Lips er dynamitt

SVEN OVE BAKKE Lørdag 2. november 2002 11:22, oppdatert 12:46

[Terningkast 6]

KONSERT: NEW YORK (Dagbladet): Kjære Beck, kjære plateselskap og kjære konsertarrangører: Vær så snill å få denne eksplosive konsertpakka til Norge! Folkene bak to av årets beste plater - «Sea Change» og «Yoshimi Battles the Pink Robots» - sammen. En treakter som nesten er for god til å være sann.

Flaming Lips åpnet halloweenkvelden i det loslitte teateret på Upper West Side med 40 minutters massiv og melodiøs symfopønk, teaterblod og dyrekostymer. Seremonimester Wayne Coyne og resten av Oklahoma-bandet er stadig skremmende bra med sitt overstyrte og overveldende trøkk, sist sett på den legendariske Vaskeriet-konserten under Quart i 2000.

Etter en drøy halvtimes pause kom Beck ut på scenen alene, satte seg på en barkrakk og spilte en beroligende «Guess I'm Doing Fine» fra årets skjønne «Sea Change»-album, etterfulgt av en svært Dylansk «Lazy Flies» fra «Mutations».

Høydepunktet i det femlåters kassegitarsettet - inkludert en Flaming Lips-cover - var en inderlig, intens og kraftfull «Sunday Sun», hvor Beck strakte stemmen til sitt såreste ytterpunkt.

Og så eksploderte det. Beck og Flaming Lips er en drømmesandwich verden ikke har sett maken til siden 1966. Beck og Flaming Lips er et Bob Dylan & The Band for det 21. århundre.

Det ble en nesten halvannen time lang hitparade fra hele Beck-karrieren. Lekent, lett psykedelisk og usedvanlig funky, og fullt på høyde med fjorårets fest på Quart.

Høydepunktene var mange og varierte, fra lavmælt visepop til groovy hip hop. Innledningsvis skapte Flaming Beck sterke countryvibber med «The Golden Age» og «Lord Only Knows» . Vi fikk nydelig deppepsykedelia med ferske «It's All In Your Mind» . Gjennombruddslåta «Loser» ble tilegnet Jam Master Jay fra Run DMC, som ble skutt i New York natta i forveien. «Where It's At» var en fest i seg selv, og da showet sluttet med en ellevill «Devil's Haircut» , var det bare å famle etter repriseknappen. For en gøyal kveld."

Jeg er misunnelig på Sven Ove Bakke.

dr.K

1
4 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Ich weiss, dette er drømmen. Flaming Lips har LENGE toppet min liste over "5 artister/band jeg skulle gitt en fot og en arm for å oppleve live" og Beck er nok med på lista han også. Dersom de dukker opp i Skandinavia ett sted skal jeg seriøst vurdere å dra dit. Skrape sammen siste rest av studielån og pante alle flaskene jeg finner.

1
jonas Ich weiss, dette er drømmen. Flaming Lips har LENGE toppet min liste over "5 artister/band jeg skulle gitt en fot og en arm for å oppleve live" og Beck er nok med på lista han også...

Jeg har sett Beck live to ganger, og begge gangene var noe av det morsomste jeg har vært med på.

Flaming Lips så jeg så vidt på Roskilde 2000, men var alt for full til å få med meg noe. Omtrent det eneste jeg husker er at jeg tenkte at jeg angret på å ha drukket så mye.

dr.K

1

har sett både beck og flaming lips to ganger. fantastisk. de to sammen må teoretisk være den beste konserten ever.

jan mayen

1

Lignende innlegg

Språk henriksenoda0 Siste svar

Samisk

Hei folkens. Æ e 14 år å har hadd samisk ei stund på skola men æ tenke æ fikk ikje lært å snakke årdentli. E det nån såm har ei nettside som kan hjelpe mæ med å si setninge ikje bare ord? Helst nån ku...
1
1 svar
Reisetips verticalman77 Publisert

Dalsland

Vurderer å ta en tur til Dalslands kanaler etter over 20 år siden første tur. Noen som vet om området Högfjellet ved Tisselskog er likt nå som den gangen?
1
0 svar
Musikk mer-musikk Siste svar

Eides språksjov

Noen som kan fortelle meg tittelen på musikkstykket Sjur Hjeltnes spiller rett før «respons» i sesongfinalen 2021 ?☺️(episodenavn «musikken i språket»)
1
1 svar
Musikk Alexander87 Publisert

Norsk cover

Jeg hørte en stund tilbake sangen "super max" som er covret av Johnny Däpp - Lorenz Büffel. Jeg vet at det også var en norsk cover av denne, men klarer ikke livet av meg å finne den igjen selv om jeg...
1
0 svar
Språk Script Publisert

Vi

Åsa Linderborg klager over det barnslige bruken av "vi", som brukes til barn, og visstnok nå også middelaldrende kvinner som henne av butikkekspeditører. Hun nevner at annet "Vi", det kongelige vi, jf...
1
0 svar
Musikk Script Publisert

Strauss

Nyromantikken er mureriets gjennombrudd i norsk litteraturhistorie, det samme internasjonalt også i andre kunstarter. Det er nazismen som gjærer i mureriet, som man kan høre i Strauss' 14. symfoni, i...
1
0 svar
Podcast istid1977 Publisert

Krim podden

Heisann. Syns at krim podden er en bra pod cast. De leser historier om spennende ting som har skjedd. Noen ganger er det fra virkeligheten også. Syns den var spennende fra første stund. Bør prøves
3
0 svar
Musikk Komunista Publisert

Griffith & Prine

Nanci Griffith og John Prine. To særegne og store artister er ute or soga. They don't come like that anymore. https://www.youtube.com/watch?v=9KmfjWBulic
3
0 svar
Laster...