Nye VGD er lansert! Mer informasjon
Bilde

Norge og EU

Norge og EU

21 følgere

Bilde

newsflash

Robert Schuman helgen?

En kan lese en litt kuriøs sak på Politico i dag, nemlig at Robert Schuman er nær ved å kåres til helgen.

Link

Schuman var jo en pådriver for europeisk integrasjon og regnes som en av EUs grunnleggere, at han i tillegg sørget for undere var imidlertid ikke kjent for meg fra før.

Så hvilke undere er det da denne Schuman skal ha gjort, og som han nå ...

1
11 kommentarer
Bilde

newsflash

EU tar Tyskland til EU domstolen

Tidligere i år utfordret den tyske grunnlovsdomstolen EU hvorvidt Brüssel kunne ta opp lån på vegne av medlemslandene. Dette i forbindelse med at EU nå skal ta opp lån for å finansiere EUs "koronafond".

EU velger nå å klage Tyskland inn for EU domstolen, da de mener at Tyskland på denne måten utfordret prinsippet at EU loven sto over tysk lov.

Link

...
1
12 kommentarer
Bilde

newsflash

Partienes holdninger til EU

Nei til EU har gått igjennom alle de politiske partienes partiprogram i forhold til hva de mener om norsk EU medlemskap og EØS.

Link

Det som slår meg er at både Ap og Frp er mer kritiske i partiprogrammet enn det viser seg at de er i Stortinget. Både H og V er ærlige på at de ønsker norsk EU medlemskap.

Både Sp, SV og Rødt ønsker å si opp EØS.

Ders...

2
6 kommentarer
Bilde

1769

Sp tør ikke si opp EØS-avtalen

Vi legger’n død, kunne man ha sagt. Senterpartiet, selve fyrtårnet i kampen mot alt som heter forpliktende samarbeid i Europa, vil nå ikke lenger si opp EØS før man har noe bedre på plass. De tør altså ikke si at vi skal stå uten avtale.

Link

Heldigvis finnes det noe bedre enn EØS. Nemlig fullt medlemskap i EU.

1
21 kommentarer

Sveits, EU og handelsavtale

Sveits har i lengere tid forhandlet med EU om en ny avtale som skulle erstatte de over hundre bilaterale avtalene som regulerer forholdet til EU i dag.

I dag kom meldingen om at den sveitsiske regjeringen avslutter forhandlingene med EU, og at de ikke signerer noen ny avtale. Det er særlig punktene angående fri flyt av mennesker, velferdsgoder og s...

1
56 kommentarer

Polxit?

I morgen kommer det en avgjørelse fra polens forfatningsdomstol som potensielt kan ryste EU i grunnvollene, og i ytterste konsekvens føre Polen ut av EU.

Stridens kjerne handler om at det er innført et disiplinærråd for dommere som har handlet i strid med loven. EU mener dette rådet er politisk utnevnt og nekter dette rådet å praktisere. Nå har råd...

1
80 kommentarer

Maktkampen i EU

For en tid tilbake vakte det oppsikt når EU president von der Leyen ble henvist til sofaen under en felles sermoni med Tyrkias president Erdogan, mens presidenten for rådet Michel, ble plassert ved siden av presidenten.

Denne "sofagate" har vekket mye sinne innad i EU, og von der Leyen holdt nylig en følelseladet tale i EU parlamentet angående dett...

2
3 kommentarer

EØS-avtalen overstyrer Norge

3
2 kommentarer
Bilde

inspector

Torskekrig med EU pga Brexit

Brussel krever å beholde/øke sin egen torskekvote rundt Svalbard selv om UK har forlatt EU:

https://e24.no/hav-og-sjoemat/i/M3lpPB/torskekrigen-eu-truer-norge-med-straff

Norge via Svalbardtraktaten er i sin fulle rett til å regulere fisket i nord og UK har naturlig nok beholdt den kvoten de hadde under EU-åket. Likevel truer EU med straff.

«Takk fo...

3
2 kommentarer
Bilde

newsflash

Tysk veto mot EUs koronavirusfond?

Europeiske føderalister innkasserte en stor seier Brüssel fikk ja til å etablere et korona "gjenreisningsfond", der EU skulle ta opp lån som landene i fellesskap sto ansvarlig for og deretter låne dette videre til EU landene.

Dette har jo møtt stor motstand bl.a. fra Tyskland tidligere, men nå ga Merkel etter.

Nå er imidlertid ratifiseringen av det...

1
0 kommentarer
Bilde

newsflash

Importert Salmonella

Den 8. mars gikk det ut en pressemelding fra FHI om at 10 personer var eller hadde vært innlagt på sykehus i forbindelse med et salmonellautbrudd. Mistanken gikk i retning av en matvare.

Link

Noen dager senere var matvaren identifisert: Importert storfekjøtt fra Tyskland. Som var blandet i en rekke produkter, og som det er svært vanskelig å se at i...

3
102 kommentarer

Frankrike trosser EU domstolen

Det lekker nå meldinger om at Frankrike ønsker å trosse EU domstolen når det kommer til datalagring. De forsøker å gjøre dette ved å påberope seg at dette direktivet går mot deres "konstisjonelle identitet".

Link

"But experts and EU officials say the move would set a bad precedent for countries that have been called to order by the EU top court on ...

3
4 kommentarer

Utredning: Oppsigelser av EØS-direktiver

3
9 kommentarer
Bilde

newsflash

Kina er nå EUs største handelspartner

I løpet av 2020 økte EUs eksport til Kina med 2,2 %, mens importen steg med 5,6 %. Samtidig falt handelen med resten av verden markant, noe som medførte at Kina for første gang passerte USA som EUs største handelspartner.

Link

Handelen med Kina forventer å øke ytterligere nå som EU og Kina har inngått en prinsippavtale for gjensidige investeringer ...

1
27 kommentarer
Bilde

vif_support

Norge protesterer mot EUs opptreden ved Svalbard

Fiskeribladet - Norge protesterer mot EUs opptreden i Svalbardsonen: -Uakseptabelt av EU, sier fiskeriministeren Det er Norge som har enerett til å regulere fisket i fiskevernsonen, og det er bare Norge som kan tildele EU fiskekvoter i området, sier fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen

Høyre og Arbeiderpartiet samt medløpere har solgt N...

4
42 kommentarer
Bilde

newsflash

EUs felles utenrikspolitikk

Brüssel hadde store ambisjoner på EUs vegne når det kom til en felles utenrikspolitikk da en utformet Lisboatraktaten. Nå skulle EU spille med de store gutta, og sette sitt preg på den globale arenaen.

Etter den tid har det vært stille, til tross for at flere av eurokratene som har vært EUs "utenriksminister" har vært svært så profilerte i forkant.

...
1
115 kommentarer
Bilde

newsflash

Forbud mot jakt?

EU er i ferd med å vedta sin strategi for biologisk mangfold. Dette er jo vel og bra, ingen som benekter at det å ta vare på naturen er viktig.

Problemet er at eurokratene (som vanlig) rett og slett mangler kunnskap om det de skal beskrive. Nå har de prestert å likestille jakt og fiske med gruvedrift, og ønsker altså å forby jakt og fiske.

Link

Det...

2
106 kommentarer
Bilde

inspector

Pandemien bør utløse ny EUdebatt

EUs nyere historie er ingen gladsak for nordmenn flest. Det siste årets hendelser har forsterket dette inntrykket. Nøkkelord er uvilje mot å rokke ved de fire «friheter og politisering av større utfordringer, noe som har skapt store problemer i pandemibekjempelsen.

Norske politikere som har fulgt EUs linje i tykt og tynt, møter seg selv i døra. De ...

2
47 kommentarer
Bilde

BeNice

Kinesiske biler inn i europeisk marked?

For en tid tilbake hadde ikke kinesiskptoduserte biler en sjanse til å komme inn på det europeiske markedet. Årsaker som elendig kvalitet og enda lavere sikkerhet var avgjørende . Dessuten er bilene direkte kopier av europeiske modeller i segunda kvalitet.

Med el-bilbølgen er kineserne tilbake . Denne gangen har de fått lov til å slippe inn på mark...

1
10 kommentarer
Bilde

newsflash

ACER spørsmålet til høyesterett

Onsdag 13 januar skal høyesterett behandle en svært prinsipiell sak i plenum. Nemlig om "Nei til EU"s søksmål mot staten i forbindelse med suverenitetsavståelsen når Stortinget godtok ACER skal behandles i rettsinstansene. ACER ble godtatt med simpelt flertall, "nei til EU", mener dette innebærer en så stor suverenitetsavståelse må behandles etter ...

3
24 kommentarer
Neste side

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Politikk - Internasjonal

Politikk - Internasjonal

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Laster...