Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Er dette begynnelsen på slutten for den naive og katastrofale fri-flyt politikken som EU står for? Vel, dette er bare en i rekken på skjerpende grensekontroll i det siste, hvor langt vil det gå? Vil vi tilslutt gå tilbake til fornuftig grensekontroll igjen?

1
13 svar

13 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

inspector

Ja-menigheten nekter tydeligvis fortsatt å forstå realitetene og konsekvensene av fri flyt. Hvis Fjellreven googler litt vil han se at grensekontrollen mellom europeiske land er i ferd med å skjerpes. Hvorfor er det så vanskelig å innrømme dette ? Fallhøyden for ja-menigheten blir jo bare større og større.

Nå venter vi bare på at en ledende europeisk politiker tør å innrømme det de fleste har forstått for lenge siden. Nemlig at naiv fri flyt og kriminalitet henger sammen.....

2

fireman56

Hvis Fjellreven googler litt vil han se at grensekontrollen mellom europeiske land er i ferd med å skjerpes.

Det er faktisk også en del av avtalen at når omstendighetene tilsier det så kan man skjerpe grensekontrollene. Og man kan vel trygt si at omstendighetene nå er spesielle. Og problemet er vel i stor grad ikke grensene innad i schengen men yttergrensene. Det er jo der flyktningestrømmen kommer fra. Det er ikke flyktninger fra Latvia, Spania og Østerrike som er problemet. Det trodde jeg da du hadde fått med deg

2

inspector

Det er ikke flyktninger fra Latvia, Spania og Østerrike som er problemet. Det trodde jeg da du hadde fått med deg

Her snakker vi ikke bare om mennesker, men også om illegale våpen.

En artikkel i Aftenposten forteller litt om hvorfor Belgia har blitt et arnested for terrorister:

Link

Sitat:– Belgia er en av hovedårene for illegalt våpensalg i Europa fordi vi har en stor gruppe mennesker fra Balkan. 90 prosent av våpnene på svartebørsen kommer fra krigen i Jugoslavia, sier Claude Moniquet, direktør i tenketanken European Strategic and Security Centre, til kanalen RFI.

1

inspector

Har du funnet ut hvilke land på Balkan som også er med i Schengen Fireman ?

Da kan vi i tilfelle forsette debatten.......

1

Cityvenn

Problemet er att det nesten er umulig å revesere ting som allerede er på plass og folk og næring har gjort seg fortrolig med.

På samme måte som mobiltelefonen er kommet for å bli og sveivetelefon til nærmeste telefonsentral er ei saga blott

1

axce

Problemet er att det nesten er umulig å revesere ting som allerede er på plass og folk og næring har gjort seg fortrolig med.

Helt siden Gro startet EU-tilpassingen mot slutten av 80-tallet, har næring og befolkning tilpasset seg EU-reglene.

På samme måte må det gå an å tilpasse oss nye regler med sikte på at vi igjen skal få et velfungerende samfunn, slik vi hadde det.

EU-systemet har gitt Europa dype sår, derfor er framtiden usikker, dessverre.

1

axce

Vil vi tilslutt gå tilbake til fornuftig grensekontroll igjen?

Ingen tvil om at det er det riktige bl.a. med tanke på terrorister, mafia og alkens kriminelle bander, som nå kan reise rundt i hele Europa bl.a. med våpen og sprengstoff.

Selv en innbitt EU-tilhenger som professor i statsvitenskap, Janne Haaland Matlary, mener at tiden for åpne grenser er forbi. "Europa må skaffe seg kontroll over hvem som er på eget territorium".

Slutt for åpne grenser

1

Fjellreven

Vil vi tilslutt gå tilbake til fornuftig grensekontroll igjen?

Hva er det? Norge har ikke hatt grensekontroll på vår grense mot Sverige siden 1954.

1

Maradona_123

Mulig det, men jeg snakker ikke bare om Norge her, men Europa. Hva synes du om at EU strammer grensene? Ikke helt i tråd med "fri-flyt" er det?

1

Fjellreven

EU skal stramme inn på yttergrensene. Det har aldri vert meningen at det skal være fri flyt over disse.

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Politikk - Internasjonal

Politikk - Internasjonal

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Laster...