Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Betegnende hvor stille det er fra ja-menigheten etter UKs folkeavstemming. Dette baugskuddet må ha skadet tilhengernes selvbilde helt ned til grunnfjellet.

Fallhøyden for EU bygde seg gradvis opp gjennom Brussels mange krumspring og fatale veivalg med dertil hørende framsnakking helt til UK sa nei. Tenk at noen plutselig turde å si at keiseren var uten klær ! Tenk at ja-retorikken enda en gang ble avslørt som løgnaktig skremselspropaganda! Tenk at sannheten ikke bare kan defineres i Brussel!

Når de økonomiske krusningene etter Brexit har lagt seg, får EU en gylden sjanse til å begynne på nytt uten sentralisert detaljstyring, innblanding og oppblåste stormaktsambisjoner.

Tro om de griper denne sjansen eller om de i egenskap av sine gamle stormaktstradisjoner styrer mot havari igjen ?

2
172 svar

172 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

inspector

Historieløst av Serutover.

Har du ikke lært at Ukraina har ligget i skjæringspunktet mellom østlige og vestlige interesser i generasjoner og at samholdet i landet har vært skjørt? Ikke nok med at EU tente fyrstikken, de helte også bensin på bålet. Ikke akkurat en fredsprisvinner verdig.......

EU trenger en grundig overhaling og Brexit er en god start. Dagens EU styrer mot flere konflikter og mer politikerforakt.

2

Serutover

Dette dreier seg ikke om annet enn Ukrainas interesser. Det er kun landet selv som skal bestemme hvordan det forholder seg til omverden. Ikke Russland og ikke EU.

1

FrannyLee

Historieløst av Serutover.

Har du ikke lært at Ukraina har ligget i skjæringspunktet mellom østlige og vestlige interesser i generasjoner og at samholdet i landet har vært skjørt? Ikke nok med at EU tente fyrstikken, de helte også bensin på bålet. Ikke akkurat en fredsprisvinner verdig.......

Men nå er det vel sånn da att om ikke menneskeheten faktisk lærer av historien så er det ikke plass til den her på kloden sett i ett lenger tidsperspektiv.

1

inspector

Serutover:

Når skal EU-tilhengerne akseptere at historien om EU nå handler om før og etter Brexit? Tiden før hvor alle de politisk overkorrekte helt ukritisk framsnakket EU og alle dens krumspring. Tiden etter hvor Brussel står igjen som et avkledd propagandaministerum drevet av skjulte agendaer.

Synsingen og kveruleringen fra ja-menigheten om prosenter og dersom/hvis/såfremt/ifall må avskrives som desperate forsøk på komme på offensiven etter et nederlag man ikke forstår rekkevidden av.....

2

Slettet-OKSGYG

I etterkant av Brexit har "remaine" sidens skamløse propaganda og skremsler blitt grundig avslørt. Ikke ble det dramatiske kutt i budsjettene, og ikke er britisk økonomi kollapset.

Naturlig nok, EU er ikke være eller ikke være for et lands økonomi.

For øyeblikket virker det som at EU toppene er handlingslammet. Og man fremholder fortsatt at svaret på britenes nei er mer integrering. På den måten graver de sin egen grav, det eneste vi får håpe på er at oppløsningen av EU vil foregå uten vold.

2

Rhabagatz

Ikke ble det dramatiske kutt i budsjettene, og ikke er britisk økonomi kollapset.

Pundet har falt med ca. 10 % - altså importerte varer har blitt 10% dyrere. Men det hjelper industrien. Det er full tørke i investeringer. Bolig- og kontorpriser faller.

Og enda har ingenting skjedd, de er fortsatt med i EU.....

1

Slettet-OKSGYG

Pundet har falt noe ja, noe som har gjort den britiske økonomien godt. PMI indeksen steg med over 5 prosentpoeng i august, noe som er den største økningen i indeksens historie.

Link

Og hvor har du det fra at boligprisene har falt?

"HOUSE prices have continued to rise in the wake of the EU referendum despite Fear’ claims that Brexit would lead to a crash.

New results from an index revealed an increase of 0.6% month-on-month in August to reach a new record of more than £206,000."

Link

1

fireman56

I etterkant av Brexit har "remaine" sidens skamløse propaganda og skremsler blitt grundig avslørt. Ikke ble det dramatiske kutt i budsjettene, og ikke er britisk økonomi kollapset

Når du snakker om skamløs propaganda, så husker du sikkert (eller kanskje du ikke vil huske) Boris Johnsons skamløse løgner om hvor mamge fleremillioner pund som ville gå tilskoleog eldreomsorg bare de gikk ut av EU.5 minutter etter at seieren var vunnet så sa han at det med så mye mer penger visst ikke stemte likevel. Innrømmer du at dette var skamløs propaganda og at det er noe som brexitsiden i GB drev med (og driver med)?

1

Slettet-OKSGYG

Det forekom nok noen halvsannheter også fra brexit siden, men de langt tilbake fra remain siden, og deres "project fear".

Det at en finansminister går ut og forteller om store dramatiske budsjettkutt ved en brexit seier, og så viser det seg at det rett og slett var en bløff er temmelig unikt i europeisk politikk.

Det er ikke rart politikerforakten når stadig nye høyder.

1

inspector

Og hva skjer når importerte varer blir dyrere 1769?

Britiske iskremprodusenter gnir seg i hendene, mens sentraleuropeiske produsenter ser at det britiske markedet forsvinner. Når pundet samtidig synker, styrker dette eksporten fra UK til resten av verden.

EU vil nok mer enn gjerne ha en handelsavtale med UK....

1

1769

Makro er ikke noe for meg. For mange variabler. Hva som skjer når import blir dyrere varierer vel etter hvor avhengig man er av import. Så lenge eksportinntektene øker tilsvarende så vil jeg tro det ordner seg. Om ikke går vel levestandarde mn noe ned.

Uansett vil vel tiden vise resultatet. I mellomtiden har vi usikkerhet, og det er det få næringslivsaktører som liker.

1

inspector

I denne tråden er det få innrømmelser fra ja-menigheten. I stedet produseres usakligheter på løpende bånd i desperate forsøk på å forsvare et EU på defensiven.

Tråden handler om EU etter Brexit, hvilke feil unionen har gjort, hva unionen har lært og hva den må endre på i fremtiden. Dette er tydeligvis en svært tung debatt for de EU-vennlige.

Jeg spår at fremtidens historiebøker vil behandle denne skylappholdningen på lik linje med komiske ali......

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Politikk - Internasjonal

Politikk - Internasjonal

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Laster...