Nye VGD er lansert! Mer informasjon

EU lanserer gryteklutdirektivet

Brussels kløktigste hjerner har endelig lansert en høyst påkrevet EU-forordning 2016-425 som også regulerer grytekluter som brukes i alle hjem.

Link

Gryteklutene skal CE-merkes, produsent-dokumenteres og inneholde en bruksanvisning så man ikke brenner seg på fingrene. Grytekluten skal også utformes så man ikke svetter på fingrene ved bruk !

Dette vil nok helt sikkert virke handelsfremmende og være til god hjelp for de som handler på råvarebørsen i det indre marked for grytekluter etter våren 2018.:-))

Men et er ett MEN: Dersom grytekluten selges som pyntegjenstand og ikke hevder å kunne benyttes som gryteklut, er man unntatt fra reglene.

Sikkert greit å vite for gamle tante Olga som pleier å strikke grytekluter til julebasaren...

2
47 svar

47 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

axce

1769: "Jeg har faktisk mer meningsfylte diskusjoner med husets tenåringer. Du skriver særdeles umodent, uhøflig og uten argumentasjon."

---------------------------

Skulle ikke så mye argumentasjon til for å påpeke at du framsatte en feilaktig påstand om at de fleste dustedirektiver kommer fra CEN og ikke EU.

Setter pris på at du vil bruke den dyrebare tiden din på en mere meningsfull måte.

1

axce

1769: "OK. Jeg beklager om jeg har misforstått deg. Om du hadde lagt litt mer vekt på det fremfor å gjenta påpekingen av feil så mange ganger kan det hende jeg hadde fått det med meg.

Da skal jeg forsøke å forstå deg som best jeg kan: Standardene er OK slik de var brukt før det aktuelle direktivet, dvs for salg av verneutstyr til profesjonelle. Det du mener ikke er OK er at standardene også skal gjelde salg av verneutstyr til ikke-profesjonelle, dvs forbrukere?"

---------------

Hva skulle jeg ha lagt litt mer vekt på? At du misforstod meg?

Det var jo bare én feil jeg påpekte. At selv det ble for mye for deg slik at det gikk i surr, kan du ikke belaste meg for.

Du kan ikke dra slutninger om hva jeg mener om standardselskapene og det arbeidet de gjør, for det har jeg ikke uttalt meg om.

Har du virkelig ennå ikke fått med deg at jeg kritiserer EUs dustedirektiver, med- eller uten standarder innebygget?

Tror det er best for deg at du konsentrerer deg om dine egne meninger og slutninger.

1

1769

Jeg har faktisk mer meningsfylte diskusjoner med husets tenåringer. Du skriver særdeles umodent, uhøflig og uten argumentasjon.

2

axce

1769: "Det er jo ekstremt viktig at EU griper fatt i denne viktige saken. Med CE-merkingen på plass, har EUs parlament og ministerråd løst problemer de fleste har slitt med i lange tider.

Hvordan skal vi greie oss fram til våren 2018 da direktivet tar til å gjelde?

_____

Basert på dine tidligere innlegg (som f.eks de under) tok jeg dette for å være sarkasme.

_____

14.09.16 17:25 (EU etter Brexit)

Jeg som forbruker ville kanskje ha frihet til å kjøpe andre klasses agurker. Ville heller ikke kreve at agurkene var klassifisert av de høyeste organer i verdensdelen, med direktiver og hele pakka.

14.09.16 17:39 (EU etter Brexit)

Så uensartet Europa er på en rekke områder, er det umulig å skape like vilkår ved bruk av fellesregler."

-------------------------

Uklart hva du mener med disse sitatene, vær vennlig å spesifisere.

Hvis du med dette mener at jeg angriper standardene, ser du kanskje at det er EUs bruk av standarder og andre fellesregler jeg er kritiske mot?

1

1769

Hvis du med dette mener at jeg angriper standardene, ser du kanskje at det er EUs bruk av standarder og andre fellesregler jeg er kritiske mot?

OK. Jeg beklager om jeg har misforstått deg. Om du hadde lagt litt mer vekt på det fremfor å gjenta påpekingen av feil så mange ganger kan det hende jeg hadde fått det med meg.

Da skal jeg forsøke å forstå deg som best jeg kan: Standardene er OK slik de var brukt før det aktuelle direktivet, dvs for salg av verneutstyr til profesjonelle. Det du mener ikke er OK er at standardene også skal gjelde salg av verneutstyr til ikke-profesjonelle, dvs forbrukere?

1

axce

Serutover: "1769 kommer med relevante, interessante og høflige innlegg. Hvorfor henge seg opp i detaljer? Det bidrar bare til å gjøre en potensielt interessant debatt kjedelig og forutsigbar."

------------------------

Ja, det er veldig relevant, interessant og høflig å hevde at dustedirektivene kommer fra CEN og ikke fra EU :)

1

axce

1769: "Dette er flisespikkeri.

Har du egentlig noen meninger om selve saken?"

------------------

Er det flisespikkeri å påpeke at det ikke er riktig at EU-direktivene kommer fra CEN?

1

1769

Er det flisespikkeri å påpeke at det ikke er riktig at EU-direktivene kommer fra CEN?

Når du gjør det seks ganger og jeg har innrømmet at det var unøyaktig allerede etter den første gangen så er det vel mer et gnagsår enn flisespikkeri.

1

Serutover

Det er vel mer å koke suppe på en spiker. Problemet er at ingen av de andre ingrediensene, i motsetning til i historien, dukker opp.

1

axce

Den første gangen beskyldte du meg for å angripe standardene, hvilket jeg ikke har gjort.

Dine beskyldninger og avsporinger har ført til at jeg har sett det nødvendig å svare på dine innlegg.

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Politikk - Internasjonal

Politikk - Internasjonal

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Laster...