Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Er rimelig dødt her. Norsk EU-medlemskap har aldri vært mindre aktuellt. Forholdet til EU bør diskuteres hele tiden. Men med aktiviteten her kunne det samme skjedd på Politikk norsk og Aktuellt. Forumet kan omdøpes og brukes til noe annet. Bare en tanke.

1
20 svar

20 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

inspector

Integrasjonsstrategien har spilt falitt jfr. brexit og en økende eu-skepsis i unionen 1769.

Det viktige Bratislava-møtet som er debattert i en annen tråd, viser at motstanden er økende hos politikerne også. Det temaet burde egentlig vært plassert under EU-området og jeg antar at den tråden dessverre vil dø ut om ikke lenge.

Hvis ikke eu-lederne klarer å stake ut en annen vei, vil vi se stadig nye konflikter og uenigheter som fortjener en plass i offentlighetens lys. EU-området på vgd har derfor fortsatt sin misjon.....

1

Serutover

Det kan like gjerne være det motsatte som skjer. UK har vært en stor bremsekloss for mer integrasjon, og når UK blir borte fra bordet, så vil det være duket for mer integrasjon. Jeg synes å ane en gryende optimisme for dette, det virker faktisk som mange EU-ledere er lettet over at UK går ut av EU, rent konkret en utålmodighet på at UK må se å få satt i gang utmeldingsprosessen.

1

inspector

Forstår at du ikke er politiker 1769.

Hvordan forklarer du ubalansen mellom eu-skepsisen i befolkningen og den rådende holdningen i de store politiske partiene ?

Det må jo være fordi de aktivt styrer unna temaet. EU har forandret seg mye. Å snu i dette spørsmålet er positivt og vitner om evne til refleksjon og innsikt.

Hvorfor er politikere allergiske mot å innrømme noe som helst ?

1

1769

Ubalansen vil jeg tro skyldes at eliten ser at EU-prosjektet er mye bedre enn alternativet, mens befolkningen i det store og hele ikke bryr seg stort. De er av ymse grunner mot EU-medlemskap, men ofte for EØS uten å tenke stort over hvorfor. EØS er som nei- og ja-siden helt riktig påpeker EU-medlemskap uten innflytelse, men med beskyttelse av landbruket. Politikerne skjønner dette, og holder klokelig kjeft. Kanskje blander de seg inn i EU-debatter anonymt på vgd for å få utløp for frustrasjonen? :-)

EU har forandret seg siden '94. Til det verre, vil noen hevde, mens andre, som jeg, vil mene det motsatte. EU er mer integrert gjennom euroen og omfatter større deler av Europas befolkning. At UK går ut er selvsagt trist, men det åpner igjen for en enda tettere integrasjon av de resterende landene.

1

inspector

Fireman56:

Nå er det faktisk skeptikerne som presenterer de fleste nyhetene her. Ja-menigheten har mer enn nok med å forsvare seg og sine....

1

Serutover

Nå er det faktisk skeptikerne som presenterer de fleste nyhetene her. Ja-menigheten har mer enn nok med å forsvare seg og sine....

Har det ikke slått deg at det ikke er så mange som gidder å gå rundt i de samme debattirrgangene om og om igjen?

1

inspector

Jeg respekterer standpunktet ditt 1769, men jeg antar at du ikke er på valg hvert 4.år?

Hvis EU ble et hovedtema ved neste valg, ville nok det politiske landskapet sett litt annerledes ut.

Det er mange som har kommet på bedre tanker gjennom tidene. Det er fortsatt ikke for sent å snu. Bare minner om at Stoltenberg demonstrerte mot NATO og Valla var svak for Mao for endel år siden.....

1

1769

Jeg respekterer standpunktet ditt 1769, men jeg antar at du ikke er på valg hvert 4.år?

Hadde du hatt mer respekt for meg om jeg snudde kappen etter vinden? Om jeg hadde vært på valg og EU-saken hadde vært altoverskyggende så ville jeg ikke blitt valgt og vært godt fornøyd med det.

Gi meg heller en ærlig kommunist enn en værhane.

1

protus

Om jeg hadde vært på valg og EU-saken hadde vært altoverskyggende så ville jeg ikke blitt valgt og vært godt fornøyd med det.

Fravær av EU på dagsorden i perioder med valg til tinget har vel vært regelen, tror unntaket var i 93.

1

inspector

Eliten gjør sitt beste for å kvele debatten i det offentlige rom fordi EU møter veggen på alle områder. Tenk om de offentlig måtte innrømme at de er på kollisjonskurs med et stort flertall av befolkningen ! Tenk å måtte innrømme offentlig at de støtter en union som er udemokratisk, autoritær og konfliktskapende !

Nedleggelse av EUforumet ville passet ja-menigheten best. Dette er snart det eneste stedet hvor EUs problemer blir satt på spissen. EU-spørsmålene vil havne enda lenger under teppet hvis forumet blir nedlagt.

Politikere er livredde for å gjøre innrømmelser. Da er det bedre å stikke hodet i sanden og håpe på at marerittet snart er over....

1

1769

Tenk om de offentlig måtte innrømme at de er på kollisjonskurs med et stort flertall av befolkningen !

Jeg innrømmer herved at jeg er på kollisjonskurs med et stort flertall i befolkningen, noe som ikke flytter standpunktet mitt én millimeter.

1

1769

Nedleggelse av EUforumet ville passet ja-menigheten best.

Her er nok den lille menigheten delt. Selv om jeg er enig i serutovers diagnose, er jeg imot avliving.

1

Serutover

Neh. Debattkvaliteten er for dårlig. Det er nesten ingen som gidder å debattere, det er de samme gamle traverene som går igjen, med et positivt unntak fra oss ja-folk. Folk er altfor opptatt av å ta mannen i stedet for ballen, og da gidder enda færre å være med. Dere som er så opptatt av at det skal være en levende debatt burde tenke nøye gjennom hva det er dere driver med, og konsekvensene for debattklimaet.

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Politikk - Internasjonal

Politikk - Internasjonal

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Laster...