Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Statens vegvesen valgte politisk korrekt, billigste tilbyder for tunnelen i Reisafjellet og dette endte i kaos med erstatningskrav i megaklassen.

Link

Sitat:

personellet som jobba på anlegget hadde tydeligvis ikke erfaring med hardt fjell og kulde, de var ukjent med vann og frostsikring, sa Lilleaasen. Han pekte også på de mange farlige situasjonene som har vært på anlegget.

Dette skulle bli et skryteprosjekt for alle som tror på fri flyt. I stedet ble det et mareritt fra dag 1. Kontraktens krav om norskkunnskap ble for eksempel praktisert ved å bruke Google translate !!

Nok et eksempel på hvordan det går når EUs festtaler skal omsettes i praktisk handling...

1
5 svar

5 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

inspector

Rhabagatz:

E18 sørlandet og Bilfingers prosjektøkonomi havner i kategorien regnefeil og enkelthendelser.

Noe helt annet er det som skjedde i Reisafjellet. Der startet problemene fra dag 1 og på mange forskjellige områder. Konsekvenser av EUs fire friheter i høyeste potens.....

1

inspector

Statens vegvesen er kjent for sine detaljerte og gode kontrakter. Likevel oppstår alt fra banale til livsfarlige situasjoner pga kommunikasjonsproblemer, kompetansemangler, utdatert utstyr, kulturforskjeller, sikkerhetsfilosofi osv.

Hva mener ja-menigheten om dette tro ? Er det slik dere ønsker å senke det norske kostnadsnivået ? Vil vi se det samme når lokomotivene skal kjøres av personell med minimal kompetanse ? (Jfr. Jernbanestreiken)

1

Serutover

De har tydeligvis ikke vurdert disse spanjolene godt nok.

1

Rhabagatz

Vi har også det tyske firmaet Bilfinger som gikk underskudd på å bygge E-18 gjennom Sørlandet. Noe som gjorde at utbyggingen ble billigere for oppdragsgiver.

Men å gjøre slike enkeltsaker til en pluss eller minus for EU blir litt vel tåpelig.

1

Serutover

Du kan ikke laste EU for at Statens vegvesen ikke vurderte kvalifikasjonene godt nok. Ved andre utlysning, etter at spanjolene hadde fått sparken, valgte de nestbilligste tilbyder, denne gang et norsk firma. Noe som viser at nordmenn kan hevde seg, og de har naturlig nok et fortrinn ved at de kjenner forholdene godt.

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Politikk - Internasjonal

Politikk - Internasjonal

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Laster...