Nye VGD er lansert! Mer informasjon

ACER spørsmålet til høyesterett

Onsdag 13 januar skal høyesterett behandle en svært prinsipiell sak i plenum. Nemlig om "Nei til EU"s søksmål mot staten i forbindelse med suverenitetsavståelsen når Stortinget godtok ACER skal behandles i rettsinstansene. ACER ble godtatt med simpelt flertall, "nei til EU", mener dette innebærer en så stor suverenitetsavståelse må behandles etter §115 i grunnloven som krever 3/4 flertall.

EØS-avtalen skulle være grunnleggende forskjellig fra et EU-medlemskap ved å ikke være overnasjonal, Norge og EU skulle være to selvstendige parter. Vedtakene om Acer og energimarkedspakken tilhører en ny type praksis som bryter med dette systemet. Energimarkedspakken legger i stedet opp til et intrikat institusjonelt arrangement der EU-kommisjonen og Acer fatter energipolitiske avgjørelser som gjelder for hele det indre markedet. Så sklir disse gjennom EØS-systemet og kontrollorganet ESA som reine kopivedtak. Før de til slutt settes ut i live av en særskilt reguleringsmyndighet og forvaltningen i Norge.

Nei til EU gikk derfor til sak mot staten for brudd på Grunnloven, men både lagretten og tingretten har nektet å behandle saken. Dermed har saken havnet i høyesterett. Nei til EU har støtte fra en rekke fremtredende jurister i sitt syn på denne saken.

Link

Så får vi se hva høyesterett kommer frem til. Kommer de frem til at søksmålet skal rettsbehandles så har jeg vanskelig for å tro at de kommet frem til at Stortingets suverenitetsavståelse på denne måten er i tråd med Grunnloven.

3
24 kommentarer

Kommentarer

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

vif_support

3

newsflash

En gledens dag, og absolutt et steg på veien :)

Nå gjelder det å få slått fast at Stortingets suverenitetsavståelse er i strid med Grunnloven, tipper også dette ender opp i høyesterett til slutt.

Dersom høyesterett trekker den eneste naturlige konklusjonen, nemlig at det krever 3/4 flertall for å bli med i f.eks. ACER, så vil det bety slutten på den ukritiske underdanigheten ovenfor Brüssel.

Da vil vi faktisk ha et effektivt blokkerende mindretall i Stortinget.

I en slik situasjon så tipper jeg det er slutt på lovprisingen av EØS fra jamenigheten :)

2

farout05

All ære til Høyesterett, som i motsetning til ja-partiene, har respekt for grunnloven, og at folkets representanter (Nei Til EU) har rett til å få prøvd maktas knefall ovenfor EU for retten.

Dette er første steg i en forhåpentlig prosess som ender opp i at vi igjen får et fungerende demokrati i Norge.

2

1769

Nå gjelder det å få slått fast at Stortingets suverenitetsavståelse er i strid med Grunnloven, tipper også dette ender opp i høyesterett til slutt.

Om man legger dagens enstemmige avgjørelse knyttet til jernbanepakken til grunn, så ser det mørkt ut for ACER-saken.

Derimot ser det lyst ut for stadig mer EU-tilpasning i Norge, så lenge hvert enkelt skritt er lite inngripende.

1

vif_support

2

Noreger

Vi får se hvor mye Høyesterett respekterer grunnloven over politikkere.

1

newsflash

Glimrende artikkel fra Thomas Vernes angående morgendagens uttalelse fra Høyesterett.

Link

Dette burde jo vært hovedoppslag på enhver nyhetssending.

2

vif_support

Erna Solberg og Jonas Gahr Støre ønsker nok dette marerittet skal forsvinne. Om Nei siden vinner ACER-saken ser det mørkt ut for å legge nordmenn i trellejern igjen

1

Noreger

Om Nei siden vinner ACER-saken ser det mørkt ut for å legge nordmenn i trellejern igjen

Kampen imot EØS vil fortsette uansett hva som skjer med ACER. Dette er for viktig til at en kan legge det in hendene på noen dommere. Selvsagt er det flott om de sier ACER er grunnlovsstridig, men det er i bunn og grunn så åpenbart at en skal nesten være jurist fro å ikke oppfatte det.

Som vanlig HATER globalistene nasjonale lover og grunnlover er noe av det de forakter mest.

Disse folkene er verste sort avskum, men det hjelper ikke om en hisser seg opp og glemmer å holde hodet kaldt.

Kampen imot EU og EØS er en politisk krig. Og her må alle oss motstadnere være klar over at fienden vil gjøre alt for å hindre oss.

1

farout05

Som vanlig HATER globalistene nasjonale lover og grunnlover er noe av det de forakter mest.

De hater også den gjenstridige befolkningen og demokratiet.

Norske ja-politikere har nedkjempet begge, samt selvfølgelig også grunnloven. Slik foreholder de anti-demokratiske kreftene seg, med Erna og Jonas i front.

1

Noreger

ACER er vel den viktigste enkeltsaken i Norge i moderne historie men Akersgata vil selvsagt heller snakke om en forvirret trebarnsmor som rota seg inn i IS. Den saken er jo ikke engang en fillesak, bortsett ifra at en selvsagt skal opprettholde et fiendebilde som ikke har eksistert i en virkelig grad. Hadde jo vært litt artig om hun plutselig begynte å nevne at det var mange Amerikanske våpen der, men det vil vel hennes advokat sørge for at klienten nevner, for da hadde hun vel tatt "selvmord" samme kveld.

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Politikk - Internasjonal

Politikk - Internasjonal

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Laster...