Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Pandemien bør utløse ny EUdebatt

EUs nyere historie er ingen gladsak for nordmenn flest. Det siste årets hendelser har forsterket dette inntrykket. Nøkkelord er uvilje mot å rokke ved de fire «friheter og politisering av større utfordringer, noe som har skapt store problemer i pandemibekjempelsen.

Norske politikere som har fulgt EUs linje i tykt og tynt, møter seg selv i døra. De har gjennom lengre tid gjort Norge så avhengig av fri flyt at samfunnet er blitt svært sårbart: https://www.nrk.no/rogaland/verftene-jobber-pa-spreng-for-a-sikre-nok-arbeidskraft-etter-nye-innreiserestriksjoner-1.15348387

2
47 kommentarer

Kommentarer

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

Bagley-Towns

EU er en del av globaliserings-helvetet, men det er ikke bare til Brussel vi gir fra oss selvråderett og evnen til å styre selv. At livsnødvendige medisiner, sykehusutsyr og veldig mange andre varer produseres i Kina eller andre fjerne land, er like ille. På alle områder er det viktig at Norge kan bli et selvstendig og i størst mulig grad selvforsynende av essensielle varer og produkter.

2

farout05

På alle områder er det viktig at Norge kan bli et selvstendig og i størst mulig grad selvforsynende av essensielle varer og produkter.

Helt klart.

Selv om myndighetene forsøker å skjule konsekvensene av vår underdanighet og avhengighet ovenfor EU i forbindelse med pandemien, kan man se hvor sårbart Norge er uten egen beredskap.

Politikerne har utviklet en uselvstendig tankegang som rett ut er livsfarlig for landet og befolkningen.

Politikerne har også ødelagt grunnloven, som skulle gi landet selvstendighet og beskyttelse.

2

inspector

Norske politikere som har fulgt EUs linje i tykt og tynt, møter seg selv i døra. De har gjennom lengre tid gjort Norge så avhengig av fri flyt at samfunnet er blitt svært sårbart:

Godt skrevet kommentar i VG: https://www.vg.no/nyheter/meninger/i/86AWdE/fortellingen-om-intensivsengene

2

inspector

Til og med VG setter nå fokus på EUs feilslåtte prioriteringer i vaksineprogrammet, med årsaker og konsekvenser:

https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/kRmykB/de-vaksinerer-raskest-dette-gjorde-de-annerledes

Sendrektighet i vaksineringen må havne i «ti på topp» i pinligheter for EU-vennene. I Brussel er kjepphester åpenbart viktigere enn folk flest.....

2

GiPazzini_85

I utgangspunktet kan en vel peke på EU som et problem i dette, men i kulissene er det nok helt andre ting som skjer. Samtidig må en jo også nevne alle problemene Sveits har hatt underveis der de vel var på sin fjerde vaksineavtale før de fikk fortgang på leveransene.

Farmasiindustrien er temmelig kynisk og prisspekulerende samtidig som en også har en stormakt som har hatt økonomisk vekst under pandemien. Denne samme stormakten står samtidig for rundt 90% av alle falske nyheter i Europa, påtvinger oss sin teknologi og stod også klare da Hellas (og Kypros) kollapset. "Tilfeldigvis" var også EUs "problemstat" Ungarn den første staten som fikk deres vaksine.

Dette er realpolitikk på sitt verste og mens Europa blør så står gribbene klare til å slå til.

2

inspector

Dette er realpolitikk på sitt verste og mens Europa blør så står gribbene klare til å slå til.

Det er riktig at Russland gnir seg i hendene over utviklingen både i EU og i USA, men hvem har skapt grobunn for denne utviklingen ? Russlands bidrag til misnøyen har virkning fordi den finner gjenklang hos befolkningen.

Ved Sovjets fall på 90-tallet fikk man en gylden sjanse til å skape en fredelig utvikling. I stedet utnyttet EU situasjonen og ekspanderte østover. Nå går Brussel videre og skaper sin egen hær og sin egen stormaktspolitikk.

USA har også skapt sine egne problemer gjennom polarisering og mistro.

1

inspector

Importsmitte har lenge vært utpekt som den største utfordringen i smittvernarbeidet og regjeringen har vært svært motvillige mot å innføre tiltak. Gjestearbeidere har jo blitt en nødvendighet etter å ha blitt velsignet av politiske myndigheter i en årrekke.

Unnfallenheten har fortsatt store konsekvenser og det avdekkes stadig nye grelle eksempler på kulturforskjeller og manglende smittevern hos de som deltar i større byggeprosjekter.

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/nA4y2n/smittevernbrudd-avdekket-i-naer-hvert-tredje-tilsyn-hos-byggebransjen

2

farout05

Ja, det er ei skam at regjeringen ikke har stengt for importsmitte, det hjelper jo ikke å forsøke å slå ned viruset innenlands når smitten tilføres kontinuerlig fra utlandet.

Fra Bergen ble dette sammenlignet med en båt med hull i bunnen, og man driver og øser uten å stenge hullet.

Regjeringen har feilet med importsmitten fra dag èn. Mot slutten av januar i fjor hadde meldinger i media fastslått at viruset var dødelig og smittsomt. Da var tiden inne til å sette i gang tiltak, altså karantene for innreisende (vi hadde jo mangel på det meste av utstyr på den tid).

Nå må man bare konstatere at regjeringen ikke har klart dette med importsmitte, spørsmålet er hvor lenge regjeringen skal få holde på med denne ødeleggende virksomheten mot land og folk?

Dette er tidenes akandale-regjering.

2

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Politikk - Internasjonal

Politikk - Internasjonal

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Laster...