Nye VGD er lansert! Mer informasjon
Bilde

Norge og EU

Slettet-OKSGYG

Sveits, EU og handelsavtale

Sveits har i lengere tid forhandlet med EU om en ny avtale som skulle erstatte de over hundre bilaterale avtalene som regulerer forholdet til EU i dag.

I dag kom meldingen om at den sveitsiske regjeringen avslutter forhandlingene med EU, og at de ikke signerer noen ny avtale. Det er særlig punktene angående fri flyt av mennesker, velferdsgoder og statsstøtte som er årsakene til at de ikke blir enig.

EU på sin side ønsker en mer "effektiv" måte å løse konflikter angående tolkning av avtalen på (slik vi har EØS domstolen) og en mer automatisk implementering av endringer av reglene i DIM også i Sveits.

Link

I tidligere debatter har det vært hevdet at EU vil benytte den såkalte "giljotin-klausulen" dersom Sveits ikke signerer en ny avtale. Ut i fra de meldingene som kommer fra Brüssel virker det absolutt ikke som at det er et alternativ.

1
56 svar

IndocteCollectio

EU tvinger folk til å ta vaksine som er godkjent av dem selv om det finnes andre vaksiner som er godkjent av WHO.

Samarbeidet på godkjenning av medisiner er faktisk en utrolig bra sak. Norge ville ikke ha hatt ressurser til å gjøre dette selv. De sitter nå sammen med flere land i EMA og har fortsatt selv siste ord i forhold hvilke medisiner som blir godkjent for bruk i Norge.

1

gugler

Samarbeidet på godkjenning av medisiner er faktisk en utrolig bra sak

En utrolig diktatorisk sak og at du helligjør tvang bare bekrefter at du satser diktatur løsningen.

Synd at politikken har blitt slik.

2

IndocteCollectio

En utrolig diktatorisk sak og at du helligjør tvang

Diktatorisk , forklar. Det gjøres likt for alle medisiner og Norge bestemmer SELV hvilke medisiner de vil godkjenne for det norske markedet. Hva slags system ønsker du deg? At Norge ikke selv skal bestemme?

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Politikk - Internasjonal

Politikk - Internasjonal

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Laster...