Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Det kan kanskje være en idé med en egen tråd for denne turneringen. Denne turneringen som i sin tid var den gjeveste innen fotballen, men som etter hvert nærmest har blitt som en pariaturnering å regne. Men for mange av oss er turneringen ganske interessant med tanke på dens historie, samt at det også er mange unge spillere å legge merke til og at noen veteraner får muligheten til å skinne. Som kjent er mennenes turnering basert på U-23-lag som har lov til å ta med seg tre spillere over 23 år. Troppene er da bare på 18 spillere i motsetning til 23 som bruker å være vanlig i VM og kontinentale turneringer.

Litt om lagene som er med:

Det siste året har det vært diskutert hva slags spillere som kom til å være med i årets turnering. Det ble klart relativt tidlig at Messi ikke kom til å representere Argentina og etter alt rotet i det argentinske fotballforbundet den siste tiden så stiller da også Argentina med et nokså stjernefattig lag, selv om spillere som Calleri (Sao Paulo), Correa (Atletico Madrid) og Rulli (Real Sociedad) ikke er til å kimse av. Vertsnasjonen satser derimot nokså tungt etter forrige det skuffende tapet i London for fire år siden, et skuffende VM for to år siden og et skuffende Copa America i år med Neymar (Barcelona) som den store stjernen ved siden av etablerte og kommende stjerner i form av Marquinhos (PSG), Rafinha (Barcelona), Gabriel Jesus (Palmeiras), Gabriel ”Gabigol” Barbosa (Santos) og Felipe Anderson (Lazio). Det siste laget fra Sør-Amerika er Colombia som Tesillo (Santa Fe), Pabon Monterrey) og Gutierrez (Sporting) som de overårige sammen med gjengen som slo ut USA i playoffen.

Hos de europeiske lagene så ble lagene kvalifisert gjennom U21-EM hvor Sverige vant over Portugal i finalen der disse i forkant hadde slått ut henholdsvis Danmark og Tyskland. Alle disse landene er kvalifisert til OL i Rio. Under U21-EM i fjor hadde lagene spillere som Højbjerg (Southampton), Fischer (Ajax), Vestergaard (Gladbach), Sisto (Celta Vigo), Leno (Leverkusen), Korb (Gladbach), Volland (Hoffenheim), Can (Liverpool), Kimmich (Bayern München), Bernardo Silva (Monaco), Rafa Silva (Braga), William Carvalho (Sporting), Raphael Guerreiro (Dortmund), Joao Mario (Sporting), Hiljemark (Palermo), Lewicki (Malmö FF), Guidetti (Celta Vigo), Thelin (Bordeaux) og Holmén (Dynamo Moskva). Ved siden av Cristiano Ronaldo (Real Madrid) og Zlatan Ibrahimovic, som det ble spekulert i kunne vært alternativer for sine respektive landslag, er ingen av disse nevnte med i årets turnering grunnet blant annet deltakelse under EM og klubber som er lite villige til å gi slipp på spillerne sine.

Men selv om det europeiske landene er noe reduserte i form av de store stjernene så har Tyskland fått med seg Ginter (Dortmund), Sven Bender (Dortmund), Lars Bender (Leverkusen), Brandt (Leverkusen), Meyer (Schalke), Goretzka (Schalke) og Gnabry (Arsenal), mens danskene har Vibe (Brentford) og Yussuf Poulsen (RB Leipzig), svenskene Tankovic (AZ Alkmaar), Ajdarevic, Milosevic (Besiktas) (Örebro) og Khalili (Mersin Idmanyurdu) og portugiserne Ilori (Liverpool), Fernandes (Udinese) og Manè (Sporting) sammen med mange spillere som enten spiller for mindre klubber eller sliter benken eller spiller på B-laget til de større klubbene.

Fra Afrika har man Algerie, Sør Afrika og Nigeria hvor Siasia tar med seg stjernen John Obi Mikel (Chelsea) sammen med lovende Umar Sadiq (Roma) og ellers mange relativt ”ukjente” spillere, deriblant Haugesunds Ekong. Algerie på sin side, satser nærmest utelukkende på spillere fra den algeriske serien der Aît-Atmane (Sporting Gijon) nok er den mest kjente spilleren. Owen Da Gamas Sør-Afrika er heller ikke spekket av stjerner, men noen drar sikkert kjensel på rutinerte Khune (Kaizer Chiefs) mellom stengene og Matoho (Kaizer Chiefs) som stopper og at Rivaldo Coetzee (Ajax CT) ble sett på som et kjempetalent for en tid tilbake.

Fra Mellom-Amerika stiller Mexico med et nokså solid lag denne gangen også der Oribe Peralta og Co skal prøve å forsvare tittelen de tok i London fire år tidligere og flere av spillerne i dagens tropp har da også fått sine første landskamper på A-landslaget. Honduras sender en forholdsvis ukjent gjeng til Rio, der Lozano (Tenerife) og Johnny Palacios (Olimpia) kanskje er av de få noen drar kjensel på.

Sør-Korea og Japan gjorde det godt i forrige OL i London for fire år siden da de tok henholdsvis bronse og 4.plass. Sør-Korea sender da også et solid lag denne gangen også der Son Heung-min (Tottenham), Suk Hyun-jun (Trabzonspor) og Rey Sung-woo (Leverkusen) er blant de mest kjente i en tropp med mange spillere fra hjemlig serie. Det samme kan sies om Japan hvor heller ikke de overårige spillerne har all verdens erfaring fra spill på A-landslaget, men hvor nok Arsenals nyervervelse Asano er den det knyttes mest spenning til. Irak har trolig stilt med mer interessante før og bortsett fra Adnan (Udinese), så er disse spillerne stort sett spredd utover klubber i Midt-Østen.

Fiji er eneste land fra Oseania og med bare Kishna fra Wellington Phoenix som eneste utenlandsproff så skal nok dette laget få det tøft selv om de slo ut New Zealand i kvaliken.

Mer info om turneringsoppsett, stadioner, tropper og kvalifisering her:

https://en.wikipedia.org/wiki/Football_at_the_2016_Summer_Olympics_%E2%80%93_Men%27s_tournament

https://en.wikipedia.org/wiki/Football_at_the_2016_Summer_Olympics_%E2%80%93_Men%27s_tournament#Squads

https://en.wikipedia.org/wiki/Football_at_the_2016_Summer_Olympics_%E2%80%93_Men%27s_tournament#Qualification

https://www.rio2016.com/en/football (både menn og kvinner)

6
529 svar

529 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

lsklars

Nå kommer tårene. Dette minner meg om parsermoni i Paradise

8

LiverpoolOdd94

Når kommer ett minutts stillhet for tyskerne?

1

Cobi

Takke meg til en kommentator som viser ektefølt engasjement og glede over et historisk øyeblikk, enn en kommentator som like gjerne kunne kommentert spill midt på banen i det niende minutt.

Fantastisk at Brasil tok dette. De som ville det mest, de som prøvde mest, og også det beste laget gjennom turneringen.

4

mjordan23

Fantastisk at Brasil tok dette. De som ville det mest, de som prøvde mest, og også det beste laget gjennom turneringen.

Ingen tvil om at Brasil trengte dette gullet, en slags revansj for VM-nederlaget for to år siden. Tydelig at det betydde enormt mye for spillerne og trenerne til hjemmenasjonen!

2

Lalapalala

Får kreft i øret.

3

Perseus

Gråting er vakkert. Følelser er en del av fotballen. Vil heller de dette enn overbetalte stjerner som holder maska kaldere enn Daniel Craig. VGD brukere ass.

2

CogitoErgoDoleo1

Nå er det viktig at Jesper tar seg av Kasper i timene som kommer, slike emosjonelle øyeblikk kan være vanskelige å komme gjennom på egenhånd.

2

Lignende temaer

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

Vintersport

Vintersport

Bilde

Sport generelt

Sport generelt

Bilde

Sykkel

Sykkel

Bilde

Ishockey

Ishockey

Laster...