Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Friidrettstråd for OL 2016

Friidretten er for meg noe av det største i OL. Som en start på denne tråden presenteres de gjeldende verdensrekorder i friidrett. Kan noen av disse slås i Rio? Jeg har mine store tvil.

Menn:

100 m: Usain Bolt, Jamaica: 9,58 satt i Berlin, 2009. Årsbeste: Justin Gatlin, USA: 9,80.

200 m: Usain Bolt, Jamaica: 19,19 satt i Berlin, 2009. Årsbste: LaShawn Merrit, USA: 19,74

400 m: Michael Johnson, USA: 43,18 satt i Sevilla 1999. Årsbeste: LaShawn Merrit, USA: 43,97

800 m: David Rudisha, Kenya: 1.40,91 satt i London 2012. Årsbeste: David Rudisha, Kenya: 1.43,35

1500 m: Hicham El Guerrouj, Marokko: 3:26,00 satt i Roma 1998 Årsbeste: Asbel Kiprop, Kenya: 3:29,33

5000 m: Kenenisa Bekele, Etiopia: 12:37,35 satt i Hengelo 2004. Årsbeste: Mohamed Farah, Storbritannia: 12:59,29

10.000m: Kenenisa Bekele, Etiopia: 26:17,53 satt i Brussel 2005. Årsbeste: Yigrem Demelash, Etiopia: 26:51,11

110 m hekk: Aries Merritt, USA: 12,80 satt i Brussel 2012. Årsbeste: Omar McLeod, Jamaica: 12,98

400 m hekk: Kevin Young, USA: 46,78 satt i Barcelona 1992 Årsbeste: Johnny Dutch, USA: 48,10

3000 m hinder: Saif Saaeed Shaheen, Qatar: 7:53,63 satt i Brussel 2004. Årsbeste: Conseslus Kipruto, Kenya: 8:00,12

Høyde: Javier Sotomayor, Cuba: 2,45 satt i Salamanca 1993 Årsbeste: Mutaz Essa Barshim, Qatar: 2,40

Lengde: Mike Powell, USA: 8,95 satt i Tokyo 1991 Årsbeste: Jarrion Lawson, USA: 8,58

Tresteg: Jonathan Edwards, Storbritannia: 18,29 satt i Gøteborg 1995 Årsbeste: Christian Taylor, USA: 17,78

Stavsprang: Sergey Bubka, Ukraina: 6,14 satt i Sestriere 1994 Årsbeste: Renaud Lavillenie, Frankrike 5,96

Spyd: Jan Zelezny, Tsjekkia: 98,48 satt i Jena 1996 Årsbeste: Thomas Röler, Tyskland: 91,28

Kule: Randy Barnes, USA: 23,12 satt i Westwood 1990 Årsbeste: Joe Kovacs, USA: 22,13

Slegge: Yuriy Sedykh, Sovjetunion: 86,74 satt i Stuttgart 1986 Årsbeste: Pawel Fajdek, Polen: 81,87 (Har de 10 lengste kastene i verden i år og er nok den største favoritten på friidrettsbanen uavhengig av øvelse)

Diskos: Jürgen Schult, Øst-Tyskland: 74,08 satt i Neubrandenburg 1986 Årsbeste: Piotr Malachowski, Polen: 68,15

Tikamp: Ashton Eaton, USA: 9045 poeng satt i Beijing 2015 Årsbeste: Ashton Eaton, USA: 8750 poeng

4 x 100 meter: Jamaica: 36,84 satt i London 2012 Årsbeste: Storbritannia: 37,78

4x400 meter: USA: 2:54,29 satt i Stuttgart 1993 Årsbeste: USA: 3:00,38

2
2,1k svar

2116 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

janesaj

Nå som OL er over, er det vel tid for litt oppsummering. Kan snakke litt om den norske innsatsen, så kan andre evt. ta mesterskapet generelt :-)

Et litt variabelt mesterskap sett med norske øyne. Det har vært noen oppturer, men vi skal heller ikke glemme at mange presterte under det vi kan forvente. Med Filip Ingebrigtsen var det mest snakk om en brainfart, men ingen tvil om at han er på minus. Vi får tro at han tar med seg erfaringen videre og bygger på den. Han har jo fått litt av begge deler i år, med både gull og gråstein... Sprinterne var ikke i nærheten, Ezinne har vel vært en del syk i år og fant ikke formen, og i Jays' tilfelle begynner det nok å nærme seg at vi definitivt kan si at han er over toppen. Det kan man også si om Tysse. Amalie Iuel fant ikke formen og kommer sterkere tilbake, det samme får vi håpe gjelder Tonje Angelsen, selv om hun har slitt i mange år nå.

Blant oppturene er Karoline Bjerkeli Grøvdal den store norske beholdningen, etter min mening. 7.- og 9. plass i OL på hennes distanser er det rett og slett bare å ta av seg hatten for. Hun blir bare bedre og bedre, og det blir spennende å se hvor god hun kan bli. Isabelle Pedersen var en annen gledelig overraskelse etter den svake sesongen hun har vært. Hun fant virkelig formen i grevens tid, og var bare seks hundredeler unna finaleplass. Vært nære to ganger nå - vi får satse på at alle gode ting er tre i London-VM neste år.

Håvard Haukenes var kanskje den aller største positive overraskelsen. Topp ti hadde man vel turt å drømme om, men 7. plass er uansett råsterkt i et OL. Er også i en alder av 26 en ung utøver til kappgjenger å være og vil sikkert utvikle seg enda mer. Karsten Warholm satte en fin norsk rekord i forsøket, men viste i semifinalen at han fremdeles nok har litt å gå på taktisk - hadde han holdt litt igjen i forsøket ville han kanskje ha hatt litt mer å gå med på slutten i semien. Men uansett meget fint mesterskap, og medalje hadde det neppe blitt uansett med den farten man så i finalen. Sondre Nordstad Moen er nok den siste vi får sette i den mest positive kategorien. 19. plass i OL i sin andre maraton - det står det virkelig respekt av.

I midtsjiktet finner vi Henrik Ingebrigtsen, Hedda Hynne, Sven Martin Skagestad og Ingeborg Løvnes. Vi kunne ikke forvente noe mer av dem av forskjellige årsaker. Ingebrigtsen sliter med skader og blir vel sikkert å behandle dem med en gang etter OL så han kan komme for fullt neste sesong. Bra gjort å komme til semien med tanke på det - selv om det strengt tatt var "feil" Ingebrigtsen som var der, selv om det er stygt å si :-)

Hynne og Løvnes løper begge tett opp mot persene og vi kan egentlig ikke forvente noe mer av dem. Begge er fremdeles i utviklingsfasen i sine disipliner og vi kan komme til å se mer av dem senere. Skagestad bare en kvartmeter ifra å nå finale, det er en god innsats. Synd at det ikke gikk, men han tror jeg vi får høre mye fra de neste årene.

Så om vi skal oppsummere i korthet, kan vi vel fatte utøverne våre innenfor følgende kategorier:

Pluss: Karoline Bjerkeli Grøvdal Håvard Haukenes Sondre Nordstad Moen Isabelle Pedersen Karsten Warholm

Midt i mellom: Hedda Hynne Henrik Ingebrigtsen Ingeborg Løvnes Sven Martin Skagestad

Minus: Tonje Angelsen Filip Ingebrigtsen Amalie Iuel Jaysuma Saidy Ndure Ezinne Okparaebo Erik Tysse

12

vangen06

Minus: Tonje Angelsen Filip Ingebrigtsen Amalie Iuel Jaysuma Saidy Ndure Ezinne Okparaebo Erik Tysse

Veldig enig i din rangering. :)

Men jeg ville opprettet en klasse under "Minus" - nemlig "Utrolig ræva/pinlig/bør betale billetten hjem av egen lomme". Der plasserer vi én mann: Jays Ndure.

Makan til flopp! Nå får det virkelig holde med denne fyren!

1

malvolio

Så om vi skal oppsummere i korthet, kan vi vel fatte utøverne våre innenfor følgende kategorier:

Veldig fin oppsummering, men om jeg skal operere med bare de tre kategoriene, synes jeg Skagestad også godt kan komme på plussiden, ettersom han "overpresterte" og var nær ved å komme til finalen.

Jeg synes også det blir litt feil å plassere Iuel i samme gruppe som "helsvikterne", men det er kanskje mer en diskusjon om hvor mange kategorier man skal ha. Skal vi gå til tallkarakterer, kan jeg f.eks. gi henne en 3-er mens noen av de andre i gruppen ville havne på 1 og 2.

1

janesaj

Når det gjelder Skagestad, tenkte jeg mer på lengden han presterte, som var omtrent den har han har ligget på de siste månedene siden han greide OL-kravet. I tillegg var det så vidt jeg husker noe dårligere forhold for den første gruppa. Kunne ha plassert ham i plussgruppa, men står vel ved at den andre kategorien passet bedre her.

Ang. Iuel og minusgruppa innser jeg at jeg godt kunne ha delt inn i to forskjellige kategorier der, men etter min mening fortjener absolutt Iuel å havne på minussiden selv. Hun løp ett sekund saktere enn persen og var aldri i nærheten av semifinale (som var et naturlig mål og som hun ville klart greit om hun hadde løpt bare i nærheten av persen sin), så å plassere henne i gruppa over og dermed kalle innsatsen "godkjent" var aldri aktuelt.

1

Mister_Bister

Minus: Tonje Angelsen Filip Ingebrigtsen Amalie Iuel Jaysuma Saidy Ndure Ezinne Okparaebo Erik Tysse

I etterpåklokskapens tegn vl jeg si at Filip Ingebrigtsen var den største norske OL-nedturen, uansett idrett. Tilsynelatende i superform og helt klart en medaljekandidat i typiske lureløp. Og så satte han kursen rett inn i mølja ...

1

janesaj

For øvrig kollapset Diniz underveis i løpet fra en klar ledelse og ligger nå på 7. plass. Bra at han iallfall er oppe på beina.

Ekspertuttalelsen fra VG er dog kanskje ikke fullt så imponerende:

"Den tidligere lederen Yohann Diniz kollapser. Det ser ut som han svimer av.

- Dette er ingen fordel tidsmessig, sier VGs kappgangekspert Wegard Bakkehaug."

8

spårt

Feil er det i hvert fall ikke, om enn noe åpenbart. :)

1

glitteringprizes

For øvrig kollapset Diniz underveis i løpet fra en klar ledelse og ligger nå på 7. plass. Bra at han iallfall er oppe på beina.

Han burde da blitt tatt ut? Først dreit han i lua, så var han nødt til å ta et minutts pause, før han svimer av noen kilometer etter. Og da er det fremdeles 15 km igjen.

1

Art-Vandelay

Diniz er underholdning nå.. Kanskje litt på kanten men... Gjør jo kappgang spennende..

1

KongOlav2

- Dette er ingen fordel tidsmessig, sier VGs kappgangekspert Wegard Bakkehaug."

Hehehehe. Dette må være årets klareste "No shit, Sherlock!!"

1

janesaj

Norges tropp:

Kvinner:

Tonje Angelsen, høyde Litt tvilsomt hva vi kan forvente av henne. Hun kvalifiserte seg gjennom å klare OL-kravet på 1.93 i sitt eget høydestevne hun hadde satt opp kun med tanke på OL to dager før fristen - før det har hun slitt ganske kraftig. Hun klarte bare 1.80 i NM sist helg, selv om man neppe skal legge altfor mye i det - det var kaldt og i tillegg et voldsomt regn under høydekonkurransen. Uansett, finale vil nesten være en bonus etter den sesongen hun har hatt.

Karoline Bjerkeli Grøvdal, 5000 m/10000 m Etter en strålende bronsemedalje i EM er Grøvdal en av de mest spennende norske på start på friidrettsbanen i OL. Hun har perset på nesten hvert eneste løp hun har stilt opp i denne sesongen, og spørsmålet er hvor det skal ende. Stilte ikke opp på 5000 i EM og heller ikke på noen distanser i NM - her er det helt klart én ting som gjelder. Medalje blir det nok neppe, men at hun skal bite godt fra seg er å forvente.

Hedda Hynne, 800 m Ingen, inkludert henne selv, trodde nok at OL var realistisk før sesongen begynte, men Hynne har hatt en fantastisk utvikling i år, og hun perset i EM-finalen med respektable 2.00.94. Kanskje litt mye å vente at hun skal klare finale i OL, men man skal aldri si aldri når det gjelder mesterskap. Hun er også sterk på 400 m, så om hun løper taktisk riktig bør hun ha en sterk spurt på lager.

Amalie Iuel, 400 m hekk Var best når det gjaldt under EM, der hun løp under det særnorske OL-kravet og satte norsk rekord i semifinalen med 55.79, som gjorde at hun kom til finalen, der hun ble nummer seks. Hun må nok forbedre seg ytterligere i Rio om det skal bli finale, men det er ingen tvil om at potensialet ligger der for Iuel, som ennå bare er 22 år og har mange år foran seg. Tok et greit NM-gull uten å imponere tidsmessig, men forholdene var ikke de beste, og formen er nok fremdeles grei.

Ingeborg Løvnes, 3000 m hinder Løvnes er nok ikke av de som vi skal ha størst forventninger til. Har vært under det internasjonale kravet og ble nummer elleve i EM, men nivået i OL er en del høyere. Finale er dessverre lite trolig. Målet må være å vise seg frem fra sin beste side og å ikke starte for forsiktig, som hun har en tendens til.

Ezinne Okparaebo, 100 m Har ikke hatt den sesongen hun hadde ønsket, og kom seg aldri under det særnorske OL-kravet. Er likevel tatt med på grunnlag av at hun flere ganger har vært under det internasjonale. 11.27 er årsbeste, og så får vi håpe at hun kan klare å komme seg ned mot persen på 11.10, satt under OL i London for fire år siden. Semifinale bør være et naturlig mål, men hun må nok senke årsbeste for å få til det.

Isabelle Pedersen, 100 m hekk I likhet med Okparaebo har også Pedersen hatt en heller tung sesong, og hun har fremdeles ikke vært under 13.00 i 2016, og er med fordi hun klarte kravet seks ganger i fjor (innenfor den internasjonale kvalifiseringsperioden). Semifinale vil være en solid opptur her med tanke på sesongen hun har hatt, men da må hun trolig senke årsbeste til godt ned på 12-tallet og kanskje være ned mot persen på 12.86.

Menn:

Håvard Haukenes, 50 km kappgang Haukenes' årsbestetid er den 17. beste i verden, og han kan dermed bite godt fra seg, uten at vi skal ha store forhåpninger om edelt metall. Topp ti bør kanskje være et naturlig mål i første omgang, alt bedre enn det er bonus.

Filip Ingebrigtsen, 1500 m Leverte helt vanvittig i EM, og har også vært bra i ettertid med ny pers på 1500 og kontrollert NM-tittel på 800 m (uten at det alene trenger å si oss at han er i toppslag). Formen ser iallfall ut til å være god i forkant av OL, og så blir det spennende å se hvor langt det holder i dette selskapet. Mesterskap passer iallfall den spurtsterke nordmannen godt. Han har senket persen til 3:33.72 og er dermed nummer 16 i verden i år, uten at tiden nødvendigvis spiller noen stor rolle i mesterskap. Finale bør være et mål.

Henrik Ingebrigtsen, 1500 m Eldstebror Ingebrigtsen tok bronse i EM, men kom i skyggen av lillebror der. Er likevel den mest erfarne av de to i mesterskapsløping og kan kanskje profittere på det når det gjelder posisjonering underveis og taktisk løping. I likhet med Filip er nok Henriks primære mål å komme til finalen, og der kan mye skje. Var ikke helt skarp i NM, der han startet spurten for tidlig og ble slått av Snorre Holtan Løken på målstreken, men forhåpentligvis er formen på topp når han stiller på startstek i OL. Har 24. beste årsbeste i verden med 3:34.57.

Sondre Nordstad Moen, maraton Har ikke løpt maraton i år, men i fjor satte han pers på 2:12.54, noe som ga ham OL-plass. Har også løpt et fint løp i halvmaraton tidligere i år. Usikkert hva vi kan forvente, men alt han har gjort denne sesongen ser ut til å ha vært med tanke på OL, og bør være i brukbart slag.

Jaysuma Saidy Ndure, 200 m Har klart å karre seg til OL på 200 m med sine 20.43 i Brüssel i juni, og han må nok prestere opp mot det for å klare semifinale her. Han satser alt på 200 m denne gangen, og så får vi se om det lønner seg. Tok NM-gull på 21.01, men der var det elendige vindforhold og kaldt. Det er usikkert hvilken form han er i, men det er lov til å håpe på semifinale.

Sven Martin Skagestad, diskos 21 år gamle Skagestad er et stort talent, men er nok som læregutt å regne i dette selskapet. Han kvalifiserte seg allerede i mai med 65.20, og er med det nummer 35 i verden, selv om han ikke helt har klart å følge opp i etterkant. Men uansett er det uten tvil meget verdifull erfaring for unggutten å være med her, og forhåpentligvis kan han nærme seg persen og kanskje overgå den.

Erik Tysse, 20 km kappgang Har klart det internasjonale kravet, men hever han seg ikke i selve mesterskapet er han nok sjanseløs. Hans årsbeste er nesten fire minutter bak de beste, og han må nok gå helt opp mot persen (1:19.11 fra så langt tilbake som 2008) for å kunne hevde seg i toppen.

Karsten Warholm, 400 m hekk Warholm er definitivt et av våre mest spennende kort under friidrettsøvelsene i Rio. Han løp på 48.84 under EM, og i det løpet så man forbedringspotensial. Har han full klaff har han helt klart mulighet til å nå OL-finale, noe som vil være en prestasjon i seg selv i det første året hvor han satser på 400 hekk. Han er jo også bare 20 år gammel og har hele karrieren sin foran seg om han ikke skulle lykkes her - med andre ord har han alt å vinne. Minuset er så klart at han mangler rutine, og det kan bli avgjørende mot slutten av løpene.

Oversikt over når det er eller potensielt kan være nordmenn i aksjon i friidrettsøvelsene:

Fredag 12. august: 14:30: Diskos menn, kval (Sven Martin Skagestad) [gruppe B kaster 15:55] 16:10: 10000 m kvinner, finale (Karoline Bjerkeli Grøvdal) 19:30: 20 km kappgang menn (Erik Tysse) 03:40: 100 m kvinner, forsøk (Ezinne Okparaebo)

Lørdag 13. august: 15:05: 3000 m hinder kvinner, forsøk (Ingeborg Løvnes) 15:50: Diskos menn, finale (evt. Sven Martin Skagestad) 02:00: 100 m kvinner, semifinaler (evt. Ezinne Okparaebo) 03:35: 100 m kvinner, finale (evt. Ezinne Okparaebo)

Mandag 15. august: 16:15: 3000 m hinder kvinner, finale (evt. Ingeborg Løvnes) 16:30: 400 m hekk menn, forsøk (Karsten Warholm) 02:30: 400 m hekk kvinner, forsøk (Amalie Iuel)

Tirsdag 16. august: 14:30: 5000 m kvinner, forsøk (Karoline Bjerkeli Grøvdal) 15:30: 1500 m menn, forsøk (Filip Ingebrigtsen og Henrik Ingebrigtsen) 16:05: 100 m hekk kvinner, forsøk (Isabelle Pedersen) 16:50: 200 m menn, forsøk (Jaysuma Saidy Ndure) 02:10: 400 m hekk kvinner, semifinaler (evt. Amalie Iuel) 02:35: 400 m hekk menn, semifinaler (evt. Karsten Warholm)

Onsdag 17. august: 15:55: 800 m kvinner, forsøk (Hedda Hynne) 01:45: 100 m hekk kvinner, semifinaler (evt. Isabelle Pedersen) 03:00: 200 m menn, semifinaler (evt. Jaysuma Saidy Ndure) 03:55: 100 m hekk kvinner, finale (evt. Isabelle Pedersen)

Torsdag 18. august: 15:00: Høyde kvinner, kval (Tonje Angelsen) 17:00: 400 m hekk menn, finale (evt. Karsten Warholm) 01:45: 1500 m menn, semifinaler (evt. Filip Ingebrigtsen og Henrik Ingebrigtsen) 02:15: 800 m kvinner, semifinaler (evt. Hedda Hynne) 03:15: 400 m hekk kvinner, finale (evt. Amalie Iuel) 03:30: 200 m menn, finale (evt. Jaysuma Saidy Ndure)

Fredag 19. august: 13:00: 50 km kappgang menn (Håvard Haukenes) 02:40: 5000 m kvinner, finale (evt. Karoline Bjerkeli Grøvdal)

Lørdag 20. august: 01:30: Høyde kvinner, finale (evt. Tonje Angelsen) 02:00: 1500 m menn, finale (evt. Filip Ingebrigtsen og Henrik Ingebrigtsen) 02:15: 800 m kvinner, finale (evt. Hedda Hynne)

Søndag 21. august: 14:30: Maraton menn (Sondre Nordstad Moen)

Hele programmet kan finnes her.

Ellers kan TV 2s sendeskjema finnes her.

6

janesaj

Synd med Iuel, hun ble nok litt overspent. Hun har heldigvis en lang karriere foran seg og kommer helt sikkert sterkere tilbake.

Men selv uten Iuel blir likevel en fin dag for å følge med på nordmenn, med folk representert i alle løpsøvelsene under morgenøkta (ettermiddagsøkta norsk tid), samt selvfølgelig Warholm i natt.

Oversikt over det norske programmet for dagen:

14:30: 5000 m kvinner, forsøk (Karoline Bjerkeli Grøvdal) 15:30: 1500 m menn, forsøk (Filip Ingebrigtsen og Henrik Ingebrigtsen) 16:05: 100 m hekk kvinner, forsøk (Isabelle Pedersen) 16:50: 200 m menn, forsøk (Jaysuma Saidy Ndure) 02:35: 400 m hekk menn, semifinaler (Karsten Warholm)

I 5000-forsøket er det to heat, hvor de fem beste i hvert av dem pluss de fem beste tidene går til finalen, som går av stabelen natt til lørdag. Karoline Bjerkeli Grøvdal starter i det andre heatet kl. 14:51, i et heat der hun har den fjerde beste tiden med 14.57.77 (åttende beste totalt). Tidsmessig skal det altså være gode muligheter for finale. Formen virker også til å være god, om vi skal ta 10000-meteren hennes i betraktning. Så spørs det hvor mye krutt som ble brent av der. Finale er uansett et naturlig mål. Løper blant annet i heat med Ayana - det betyr forhåpentligvis at det blir god fart, slik at mange også går videre på tid.

De neste nordmennene som skal ut i aksjon er brødrene Filip og Henrik Ingebrigtsen på 1500 m, der de må være blant de seks beste i heatet eller blant de seks beste tidene for å gå til semifinale på torsdag, mens finalen går lørdag. Filip er først av dem i heat 2. Europamesteren har den fjerde beste årsbestetiden i heatet, og vi vet hvilken spurt han har inne. Det skal bli spennende å se hva den kan holde til i dette selskapet. Når det gjelder Henrik har faren hans gnålt om at han sliter med en skade og at han bare er på 70 %. Om det stemmer skal han vel få sine problemer med å gå videre fra heat 3, der han også kun har den sjuende beste årsbestetiden på papiret.

Så har vi kommet til 100 m hekk, hvor de tre beste i hvert heat pluss de seks beste tidene får semifinaleplass i morgen. Isabelle Pedersen er som kjent det norske håpet, og hun løper i heat 3 (av 6 totalt). Hun har dessverre den aller svakeste årsbestetiden i heatet sitt (13.07) og er nok nødt til å løpe godt ned på 12-tallet for å komme til semifinale. Pedersen gjorde sine beste løp sent på sesongen i fjor, og så får vi se om hun har funnet samme form i år. Dessverre er det hittil ikke så mye som har tydet på det.

Den siste nordmannen i formiddagsøkta er Jaysuma Saidy Ndure på 200 m. For ham gjelder det enten å være topp to eller blant de fire beste tidene for å ta plass i morgendagens semifinale. Jays skal få det tøft - han løper i heat 9 kl. 17:46, i banen utenfor selveste Usain Bolt. Ndure har dessverre bare den femte beste årsbestetiden i heatet, men vi får håpe at han endelig har prikket inn formen i tide til et mesterskap igjen - det begynner å bli en stund siden sist.

I kvelds-/nattøkta er Karsten Warholm den eneste nordmannen på start på 400 m hekk. Jeg har allerede skrevet litt om heatet hans tidligere, men kan gjerne gjenta litt, siden det ligger en del sider tilbake. Han løper i det tredje og siste heatet kl. 02:49. Han har unngått storfavorittene og har egentlig alle tiders mulighet til å gå til finalen. Selvfølgelig må han fremdeles løpe helt opp mot sitt beste for å kunne klare det, men han kan iallfall ikke skylde på heatet sitt om han ikke lykkes. Han har med den strålende forsøkstiden sin den beste årsbestetiden i heatet, og dessuten den nest beste persen. Finale er definitivt innen rekkevidde for nordmannen nå, og det vil i så fall være spinnvilt med tanke på at det er den første (og eneste?) sesongen han satser på øvelsen.

5

oddvar_kjempebra

Isabelle Pedersen er som kjent det norske håpet, og hun løper i heat 3 (av 6 totalt). Hun har dessverre den aller svakeste årsbestetiden i heatet sitt (13.07) og er nok nødt til å løpe godt ned på 12-tallet for å komme til semifinale.

Hvis hun går videre skal jeg gå hjem til hotellet.

1

janesaj

Bare å starte på spaserturen. God tur!

1

ynnory

14:30: 5000 m kvinner, forsøk (Karoline Bjerkeli Grøvdal)15:30: 1500 m menn, forsøk (Filip Ingebrigtsen og Henrik Ingebrigtsen)16:05: 100 m hekk kvinner, forsøk (Isabelle Pedersen)16:50: 200 m menn, forsøk (Jaysuma Saidy Ndure)02:35: 400 m hekk menn, semifinaler (Karsten Warholm)

Lukter ikke medaljer! Men vi kan kanskje håpe på et par finaleplasser..

1

oddvar_kjempebra

Når det gjelder Henrik har faren hans gnålt om at han sliter med en skade og at han bare er på 70 %.

Gnåling eller ikke. Henrik har slitt med to skader hele sesongen. En hamstring som ikke slipper taket og en tå som er så vond at han må ha bedøvelse før hver konkurranse. Ikke ideelt og jeg blir overrasket om han er bedre enn broren sin i dette mesterskapet.

1

janesaj

Prøvde ikke å si at faren løy, nei, det var ikke det som var meningen. Det er helt sikkert sant at han er skadet; ser ikke helt grunnen til at de skal lyve om det. Men om han virkelig er på 70 % av maksimal kapasitet stiller jeg meg tvilende til om det engang finnes en sjanse for ham til å gå særlig langt.

Som sagt, Filip er vårt største håp, særlig med den fine formen han har vist i det siste. Så kan vi jo håpe på samme utvikling som med Warholm, at han topper den i OL :-)

1

Tiki-Taka

Fortsetter disse forholdene de neste dagene blir Phelps livsfarlig på 200 meteren.

5

Trehjulssykkel

Bare vent til stuperne beveger seg fra svømmebassenget til hindergropa.

2

Coach

Vannet på friidrettsstadion ser jo ikke grønt ut engang, så det får kalles en oppgradering av fasilitetene.

2

ynnory

Du smører ikke anelsen tjukt på, nå? Nei, du er festlig!

1

Lignende temaer

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

Vintersport

Vintersport

Bilde

Sport generelt

Sport generelt

Bilde

Sykkel

Sykkel

Bilde

Ishockey

Ishockey

Laster...