Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Rugby Sevens - Men's tournament

Da er endelig dagen her som alle oss rugbyfantaster har ventet på. Rugby for herrer er tilbake på OL-programmet, 92 år etter at amerikanerne tok seg av Frankrike og Romania i lekene i Paris. Dog er formatet annerledes denne gang. I 1924 spilte man standard 15manns-regler, mens man i 2016 har gått over til den hurtigere og mer eksplosive 7'er-varianten.

Damenes turnering ble avsluttet i går, med en ventet finale mellom erkerivalene Australia og New Zealand, hvor det ble en fortjent seier til Australia med 24 - 17. Veldig severdig finale, men turneringen er nok litt skjemmet av en enorm nivåforskjell, da spesielt fra de to finalelagene ned til resten, mens de fire nederste på tabellen nok også er betydelig svakere.

I herreturneringen er det også nivåforskjeller, dog er det jevnere enn i kvinnenes turnering. Her er det også kvalifisert 12 lag, fordelt på 3 grupper, hvor lagene som havner på første og andreplass i gruppa går videre til sluttspill, sammen med de to beste treerne. Man får tre poeng for seier, to poeng for uavgjort, og ett poeng om man taper. Det spilles også plasseringskamper mellom alle lag, etterhvert som man ryker ut, enten av gruppespillet eller cupspillet.

Gruppe A:

Fiji USA Argentina Brasil

Gruppe B:

Sør-Afrika Australia Frankrike Spania

Gruppe C:

New Zealand Storbritannia Kenya Japan

Det hele starter klokka 16.00 norsk tid, og da er det Australia - Frankrike fra gruppe B som har fått æren av å starte showet. Så går det slag i slag til alle lag har spilt hver sin kamp før man tar en pause. Senere i kveld spiller alle lag en kamp til, slik at samtlige lag har spilt to kamper rundt klokka 01.00 i natt. Turneringen fortsetter i morgen med siste gruppespillskamp, plasseringssemifinaler og kvartfinaler i hovedturneringen.

Mulig det kommer noen ord senere i dag om ting man kan se opp for, og kanskje jeg slår til med ett par tips også. Håper noen er interessert. :-)

2
60 svar

60 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

helvis

Har vært borte på tur og festival så ikke sett noe live men fikk summet meg til å se finalen nå i kveld. Som regel synes jeg lilleputtversjonen av rugby er litt futsal men herregud for noen atleter på Fiji sitt landslag. Den finalen er noe av det råeste jeg har sett - i alle fall med oval ball.

Litt synd at Team GB (grøss) slo Sør-Afrika i semien (har ikke sett kampen) men på en annes side. For en oppsvisning vi fikk se. Den første omgangen var helt perfekt. Det ble ikke gjort en feil, hver eneste off-load var fenomenal og de få taklingene de trengte å gjøre like så. Tror Afrika og kompani ville gjort det vanskeligere for stillehavsgutta men herregud for en fortjent vinner.

1

flourhouse

Fantastiske bilder

1

Sarella

Jepp, og Fijis nasjonalsang var slettes ikke så verst.

1

PerfektForThor

Nå er Eksberten virkelig på viddene. Tror vi nesten må dra inn den ekspert-tittelen din:)

1

Sarella

Gratulerer til Fiji! Det blir artig å høre nasjonalsangen :)

1

IIHJ

Kort kamp

1

Lignende temaer

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

Vintersport

Vintersport

Bilde

Sport generelt

Sport generelt

Bilde

Sykkel

Sykkel

Bilde

Ishockey

Ishockey

Laster...