OL esc

Innlegg

OL

GiPazzini_85

NRK redder TV2s bedrøvelige OL-dekning

TV2s dekning av OL har vært temmelig bedrøvelige greier. Statiske sendinger under disipliner en normalt ville "vært innom" i kombinasjon med dekning av andre disipliner, bedrøvelige kommentatorer, en Thorstvedt og Halstensen som ikke har noe å bidra med i form av å opplyse seerne, merkelig prioritering av øvelser som skal sendes, rotete dekning både på TV og nett, overdreven tro på Sumo-formatet (Frankrike- Qatar f.eks burde så absolutt gått på TV) og uendelig med reklameavbrudd.

I løpet av disse dagene har man egentlig blitt mer passivisert av dill og møl fra TV2s side uten å egentlig få med seg så mye av det som har skjedd under selve lekene. Men ved å heller følge lekene på NRK Radio og NRKs nyhetssendinger, så kan en faktisk få med seg det som skjer i Rio. Mange øvelser blir dekt på radioen, god dekning på NRKs nettsider og gode innslag under sportsnyhetene (heller ikke sistnevnte evner TV2 å få til.).

Ser en på TV2s dekning av Sotsji- og Rio-OL så må en så absolutt kunne si ta TV2 har tatt seg vann over hodet. Ikke har de kompetanse til dekke mange av øvelsene godt nok og de virker heller ikke til å forstå hvordan en skal klare å mette publikummet godt nok.

5
153 svar

Intet slår totalt ubrukelige Fin Gnatt som kommenterer svømmingen. Feil på feil på feil.

I natt opplyste han at Nathan Adrian kom veldig dårlig i gang på 100 m fri. Han ble korrigert av sidekommentatoren da Adrian var blant de beste ut fra start.

Da slo i mål kommenterte han at Adrian nok var slått ut fra bane åtte. Imidlertid hadde han fortsatt ikke fått med seg at Adrian svømte i bane 1 og vant heatet. Dette til tross for at det kommer opp direkte etter innslaget. Totalt håpløst.

3
isvotten Gnatt informerer igjen på feil grunnlag. Han nevner de fire beste tidene i første semifinale på 100 butterfly og med de tidene er det GARANTERT en finaleplass UANSETT hva de svømme...

Svømmer alle åtte i andre heatet (er jo ikke sannsynlig, men likevel..) så er jo ALLE i første semifinaleheat ute..

Det er så man kan få Gnatt- nei Fnatt av Gnatt av og til ;)

Jeg trodde også alt gikk på tid både i forsøk og semi- og ikke at de 2 beste i semien var videre uansett :)

Gnatt med 15 NM-Gull i svømming (rett nok bare 1 individuell NM-tittel) burde hatt kontroll på dette!

3

Nå er det altså boksing fremfor banesykling.

Ettter viser man total uinteressant vektløfting fremfor å vise USA-Serbia i basketball.

I morgen natt skal man muligens ikke vise svømming verken på TV2 eller TV2 Sportskanalen.

I tillegg kunne Bredeli nå nettopp melde at det er satt opp enda en jævla håndballkamp (Egypt-Brasil) i morgen kveld på TV2.

Denne OL-dekningen må være noe av det jævligste jeg har vært borti. Det var faen så mye bedre når vi kunne se enten på NRK eller Europsport!

3
isvotten Nå har helvetsselskapet TV2 Sumo virkelig lagt gullegget for å komme negativt ut i media. Nå har de begynt å tilby refusjon til dem som kjøpte tilgang til OL før dette ble gratis,...
EndOfGreatness

Men: Lojale kunder gjennom mange, mange år får fortsatt ikke sin OL-betaling refundert. Dette er rett og slett horribelt!

De 59 kronene jeg betalte for å få OL på Sumo skal rett og slett TV2 få av meg. Gidder ikke å begynne å whine så jævlig over det, akkurat.

3
isvotten Helt riktig! Jeg kan nok påpeke 10-15 feil hver eneste sending, og da er det ikke lengre bagatellmessig!

Jeg kan nok påpeke 10-15 feil hver eneste sending, og da er det ikke lengre bagatellmessig!

Du må ha et sørgelig forhold til idrett om et er dette som opptar deg når du ser på TV. Jeg koser meg derimot med detaljer om det tekniske som kommentatorene fokuserer på; betydning av høy albue, svømmefrekvens, trening, diverse regler m.m. Som svømmeinteressert får man mye ut av sendingene. De feilene Gnatt foretar er ting man har kontroll over selv, og spiller liten rolle.

2
storpeder [sitat…] Du må ha et sørgelig forhold til idrett om et er dette som opptar deg når du ser på TV. Jeg koser meg derimot med detaljer om det tekniske som kommentatorene fokuserer på;...

Du må ha et sørgelig forhold til idrett om et er dette som opptar deg når du ser på TV.

Nå liker jeg ikke å snakke spesielt om meg selv og mitt forhold til idrett. Men for å være dørgende ærlig er det nok ikke spesielt mange i dette landet som har veldig mye større om idrett og idrettshistorie (ikke minst olympisk historie) enn meg selv. I det minste ikke blant folk som ikke arbeider med dette i sitt yrkesliv.

2
fenni For å ta svømmesendingene fra OL; De kutter veldig mye av medaljesermoniene med reklame. For egen del, så er medaljesermoniene langt viktigere enn småprat, oppkjøring, forhåndsrepo...

For å ta svømmesendingene fra OL; De kutter veldig mye av medaljesermoniene med reklame. For egen del, så er medaljesermoniene langt viktigere enn småprat, oppkjøring, forhåndsreportasjer og lignende. TV2 kutter etter nasjonalsangene, men masse igjen av medaljesermoniene som vi burde fått sett.

For min del spoler jeg alltid over seremoniene, med mindre det er en norsk utøver eller noen jeg følger spesielt. Det gjør jeg for så vidt også med småprat, oppkjøring, forhåndsreportasjer.. Når det må være reklame er det greit at de tar det fra den biten.

Studio er for øvrig helt meningsløst å bruke sendetid på, her har norske kanaler en del å lære fra Eurosport. NRK er verstingen på sånt, hvor man i store deler av sportssendinger er nødt til å måtte se på fjesene til Line Andersen, Dag Erik Pedersen osv. i stedet for det vi er interesserte i: idrett.

2

Mye blandet drops fra TV2 sålangt. Som flere skriver er Fin Gnatt håpløs som hovedkommentar i svømming. En ting er å ta feil av bane eller utvikling i et løp en eller to ganger, men med Gnatt gjentar det seg gang etter gang. Da har han ikke forberedt seg godt nok. I dag var også dekning av rofinalene skandaløst utenom dobbeltscullerfinalen.

Det hjelper ikke hvor mye de hauser opp Artic Tour, sammenlgnet med OL blir det en mygg. Dansk TV 2 ble redningen her , på samme måte som DR1 har reddet svømmefinalene.Finaler bør uansett være nr 1 på prioriteringslisten, så lenge det ikke er norske utøvere samtidig i andre konkurranser.

Kommentatorene i øvelser utenom svømming synes jeg har vært bra, og det er sikkert ikke lett for TV 2 å tilfredstille alle , men som sagt over her, de kunne godt ha brukt en ekstra lineær kanal til OL. Sumo er bra på nettbrett og mobil, men ubrukelig med f eks Chromecast.

2
KongOlav2 Nå er det altså boksing fremfor banesykling. Ettter viser man total uinteressant vektløfting fremfor å vise USA-Serbia i basketball. I morgen natt skal man muligens ikke vise svømm...

total uinteressant vektløfting

Nå er det tross alt en gullfinale. Synes vektløfting er en av de aller morsomste øvelsene å følge med på, og finalen der er i mine øyne langt mer interessant enn å se et innledende pliktløp for det amerikanske basketlaget.

Ikke at det spiller så stor rolle så lenge man har Sumo, men...

Det sagt, så er jeg enig i at TV2 har hatt mange merkelige prioriteringer ellers i OL. Ikke minst dette med at Arctic Race sendes parallellt både på Zebra og hovedkanalen.

2
hamplenedomplenedis Da lurer jeg fælt på hvordan Discovery skal gjøre butikk av sin kjempeinvestering i å kjøpe de 4 neste OL-ene, hvorav 3 av lekene vil være i Asia.

Det er en god grunn til at NRK og TV2 ga opp å få disse lekene tidlig i budrunden. Discovery er jo et gigantisk selskap der OL er bare en del av en større strategi. Så om noe går i minus er det totalen som gjelder.

At TV 2 bommet på opplegget sitt med å trekke mye seere forutså vi med en gang programmet deres ble lagt ut. Hadde jo trodd TV2 vil undersøkt alle data på hva som skulle sendes når og hvor, for å få et best mulig grunnlag for mange seere og masse reklamepenger. Men det kunne virke som det rådde det totale kaos og at dem hadde forberedt seg dårlig på den store oppgaven det er å kringkaste et sommer-OL.

2

Det er mye som er fryktelig rotete. Blir til at jeg dupper av fordi jeg ikke helt skjønner hverken regler eller poengsystem. Får inntrykk av at kommentatorene er mer opptatt av å snakke til hverandre fremfor å opplyse tv-seere om hva som egentlig skjer.

1
isvotten Intet slår totalt ubrukelige Fin Gnatt som kommenterer svømmingen. Feil på feil på feil. I natt opplyste han at Nathan Adrian kom veldig dårlig i gang på 100 m fri. Han ble korrige...

Som trådstarter skriver er det mye som er dårlig med TV2 sin dekning, GiPazzini_85 er innom de fleste punkter hvor TV2 bommer kraftig. Det du fokuserer på er imidlertid ikke fullt så farlig. At svømmekommentatoren tok feil av ytterbanene og byttet om bane 1 og 8 i en semifinale er en tilnærmet ubetydelig detalj og noe som kan skje i farten. Det virker som om du ser på TV kun for å høre etter om det blir sagt noe feil, og tar fram tastaturet for å påpeke det her. Om man skulle gått gjennom alle dine innlegg her og lete etter feil, så ville man funnet mye rart.

Tenker vi på helheten, er faktisk svømmedekningen noe av det jeg er mest fornøyd med fra TV2 så langt. (Så å si) alt blir vist direkte. Man trenger ikke høre så mye etter hva kommentarorene sier, om man ikke liker dem, det er enkelt å følge med. At de unnlot å vise Henrik Christiansen sitt forsøksheat på 200 m fri live var for øvrig en tabbe.

1
storpeder Som trådstarter skriver er det mye som er dårlig med TV2 sin dekning, GiPazzini_85 er innom de fleste punkter hvor TV2 bommer kraftig. Det du fokuserer på er imidlertid ikke fullt...

At svømmekommentatoren tok feil av ytterbanene og byttet om bane 1 og 8 i en semifinale er en tilnærmet ubetydelig detalj og noe som kan skje i farten. Det virker som om du ser på TV kun for å høre etter om det blir sagt noe feil, og tar fram tastaturet for å påpeke det her. Om man skulle gått gjennom alle dine innlegg her og lete etter feil, så ville man funnet mye rart.

Greia er vel at Fin Gnatt gjør slike feil, og gjerne flere av dem, i hver eneste svømmesending. Det var ikke et engangstilfelle.

1
KongOlav2 [sitat…] Greia er vel at Fin Gnatt gjør slike feil, og gjerne flere av dem, i hver eneste svømmesending. Det var ikke et engangstilfelle.

Like fullt er det en mikrosak i forhold til det virkelige problemet med TV2 sin dekning av OL, som trådstarter skriver dekkende om. Svømmedekningen er god, alt blir vist, kommentatorene kan sporten, selv om altså hovedkommentatorene begår noen relativt ubetydelige skjønnhetsfeil som isvotten reagerer så sterkt på. Ja, Fin Gnatt sa altså Sør-Amerika i stedet for Latin-Amerika da han snakket om utøvere i et heat, hvor det var mange fra Mellom-Amerika som var med. En feil, men lite å bry seg om i forhold til de faktiske problemene med TV2 sin dekning.

1
storpeder Like fullt er det en mikrosak i forhold til det virkelige problemet med TV2 sin dekning av OL, som trådstarter skriver dekkende om. Svømmedekningen er god, alt blir vist, kommentat...

Alt av svømming blir definitivt ikke vist på tv-kanalene. Alle finaleøkter blir vist, men det skulle bare mangle siden det er en av OLs 2-3 største idretter. Formiddagsøktene med heat blir definitivt ikke vist i samme grad, noe som er en skilnad fra tidligere OL på NRK eller Eurosport, hvor absolutt alt av svømming har blitt vist, inkl innledende heat.

1
KongOlav2 Alt av svømming blir definitivt ikke vist på tv-kanalene. Alle finaleøkter blir vist, men det skulle bare mangle siden det er en av OLs 2-3 største idretter. Formiddagsøktene med h...

Nå skrev jeg litt lenger oppe at "så å si alt blir vist direkte". De siste dagene har jeg fulgt med, og jeg har ikke lagt merke til at noe ikke har blitt vist. Alle forsøksheat har blitt vist. Det var en dag hvor svømming ikke ble prioritert på sportskanalen da det var nyheter på hovedkanalen, det var da Christiansen svømte forsøk på 200 meter fri. Kan du si hva det er som ellers ikke har blitt vist?

1

Lignende innlegg

Laster...