OL esc

Innlegg

OL

nostalgikern

Simple braselianere slikt

Godt sagt av den franske stavhopperen. "Et folk som ikke tåler at andre nasjoner kan vinne en tvekamp mot en braselianer, de burde ikke hatt OL". Noe i den dur uttrykt fra hans side.

Braselianerne pep også ut Norge i håndballkampen mot Angola. Norge er altså svært upopulære der, selv om Brasil faktisk er det landet som mottar mest u-hjelp pr. år fra norske skattebetalere, et sted mellom 1 og 2 milliarder faktisk. Ja, ja, så har de jo i årenes løp fått grafset til seg litt i sine lommebøker sånn litt på si sikkert de som har vært involvert i gaveflommenm fra naive Norge. Korrupsjon er sagt å være et alvorlig problem i det landet...

Folk i Brasil kjenner nok ikke til at de får u-hjelp fra Norge. (Vi burde mye heller bygd ut vegnettet i Norge så vi slapp de store unødvendige utslippene rundt de norske byene i kilometerlange køer ofte... - hjelpen til Brasil har visst noe med forsøk på miljøvern å gjøre det også, men). Utllandet bryr seg nok egentlig katta om vår store uhjelp som begynner å nærme seg 40 milliarder pr. år. Bruk dem heller på eldreomsorgen her hjemme... (Dagens tråd-digresjon...).

3
24 svar
Hatleking [sitat…] Det er nok absolutt ein kulturskilnad. Det skal ikkje mykje til for at brasilianarane buar. Fotballaget har møtt godt med buing i kvar kamp med mindre buing i storsigeren...

I så fall er det resten av verda som bør skjerpa seg. Dei skulle satt seg inn i den brasilianske kulturen. At franskmannen nemner Jesse Owens er tøv. Owens vann jo. Om franskmannen hadde ignorert publikum og vunne, hadde dei då bua på han under medaljeserimonien? Trur eg ikkje. At dei buer er sjølvsagt fordi han samanlikna brasilianarane med Hitler og naziregimet.

Om ein reiser til eit anna land er det minste ein kan gjera å setja seg inn i kulturen.

3

Nå gir man vel ikke pengestøtte og u-hjelp for å få jubel på sportsarrangement. At de buer i lagkonkurranser er helt fair, og ikke så rent uvanlig. Det skaper stemning. Så ryker de jo ut uansett.

Det er selvsagt usmakelig det de driver med på friidrettsarenaen og enkelte andre steder. Spesielt å bue under medaljeseremoni er er bånn i bøtta. Men du virker ikke som den skarpeste politiske kommentatoren i landet, så hold deg til å klage over buing og la den større diskusjonen ligge.

2
fenni [sitat…] Alternativt at de som drar på et olympisk arrangement setter seg inn i en idretts tradisjoner. Så ganske mye i herregolfen av folk som forstyrret spillerne på en helt uans...

Vanlege menneske i Brasil som dreg på OL bør setja seg inn i normen i idretten? Ja, heilt klårt, man det er vanskeleg å forventa dette for den store massen. Eg er på ingen måte nøgd med det som skjedde, men om kulturen er slik, så er den slik. Og det bør enkeltutøverar setja seg inn i på førehand. Det er jo synd for Lavillenie at han ikkje gjorde det, for om han hadde visst på førehand korleis publikum ville reagert (uavhengig av kven som eventuelt sto i vegen for brasiliansk triumf), så hadde han kanskje ikkje blitt påvirka på same måten. No tolka han det for personleg. Ein som tek straffespark i ein straffesparkkonkurranse med fansen til det andre laget bak målet er forberedt. Det var ikkje Lavillenie (om han hadde greid det utan piping er vel uansett tvilsomt), og hans reaksjon i ettertid med nazi-kommentaren gjorde det berre verre for han sjølv.

2

Kan det vere snakk om ein kulturskilnad, kor det er vanleg å bua på "motstandarar" for å psyka dei ut?

Lik som i ein straffesparkkonkurranse i fotball, kanskje skulle franskmannen kjent seg beæra av å bli bua i forkant av sitt siste forsøk i stavsprangkonkurransen, men tolka i staden stemninga i lys av kva han er vant til andre stader.

1
jakoby Nå gir man vel ikke pengestøtte og u-hjelp for å få jubel på sportsarrangement. At de buer i lagkonkurranser er helt fair, og ikke så rent uvanlig. Det skaper stemning. Så ryker de...

Men du virker ikke som den skarpeste politiske kommentatoren i landet

Neivel, kan du utdype dette litt? Er du uenig i TS politiske oppfatninger, eller mener du han argumenterer dårlig... eventuelt lite dyktig til å uttrykke seg?

I motsetning til hvilke politiske kommentatorer er det du opplever at han faller gjennom?

1
KnutMagnar Kan det vere snakk om ein kulturskilnad, kor det er vanleg å bua på "motstandarar" for å psyka dei ut? Lik som i ein straffesparkkonkurranse i fotball, kanskje skulle franskmannen...

Kan det vere snakk om ein kulturskilnad, kor det er vanleg å bua på "motstandarar" for å psyka dei ut?

Det er nok absolutt ein kulturskilnad. Det skal ikkje mykje til for at brasilianarane buar. Fotballaget har møtt godt med buing i kvar kamp med mindre buing i storsigeren over Danmark, sjølvsagt. Det er ikkje slik at brasilianarane er dårlegare menneske, men at terskelen for å bue er heilt annleis.

Så blir det sjølvsagt heilt tullete å dra inn u-hjelp inn i dette.

1

Etter det som skjedde forleden, må si jeg godtet meg godt over brassefiaskoen i går når Murer røk ut i stavkvaliken, samtidig som håndball og fotballjentene (kan fortsatt få bronse) røyk på hue og ræva ut av turneringen.

1
KnutMagnar I så fall er det resten av verda som bør skjerpa seg. Dei skulle satt seg inn i den brasilianske kulturen. At franskmannen nemner Jesse Owens er tøv. Owens vann jo. Om franskmannen...

Dei skulle satt seg inn i den brasilianske kulturen.

Alternativt at de som drar på et olympisk arrangement setter seg inn i en idretts tradisjoner. Så ganske mye i herregolfen av folk som forstyrret spillerne på en helt uanstendig måte.

1

De har faktisk klart å arrangere et mer enn brukbart mesterskap. Så det er trist at inntrykket nå ødelegges av denne usportslige oppførselen på tribunene. De er gjerne sånt som huskes.

1

Er vel bare barnemat sammenlignet med det andre har fått fra publikum på andre areaner. Husker Figos retur til Nou Camp.. Lightere, mynter, flaskere, grisehode...

1
KnutMagnar I så fall er det resten av verda som bør skjerpa seg. Dei skulle satt seg inn i den brasilianske kulturen. At franskmannen nemner Jesse Owens er tøv. Owens vann jo. Om franskmannen...

At franskmannen nemner Jesse Owens er tøv.

Det er en myte at Jessie Owens ble pepet ut i Berlin i 1936. Hovedkilden til dette, Owens selv, sa at han ble møtt med stående applaus når han kom inn på banen, og at han ble mer diskriminert i USA enn han ble i Tyskland i 1936, noe som selvsagt ikke reduserer grusomhetene under Hitler-regimet. Men i Tyskland ble Owens møtt med nysgjerrighet og interesse, tilbake i USA måtte han sitte bakerst i bussen og ta vareheisen på hotellene. Han fikk aldri noen gratulasjoner fra president Roosevelt.

1
KnutMagnar Vanlege menneske i Brasil som dreg på OL bør setja seg inn i normen i idretten? Ja, heilt klårt, man det er vanskeleg å forventa dette for den store massen. Eg er på ingen måte nøg...

Vanlege menneske i Brasil som dreg på OL bør setja seg inn i normen i idretten? Ja, heilt klårt, man det er vanskeleg å forventa dette for den store massen. Eg er på ingen måte nøgd med det som skjedde, men om kulturen er slik, så er den slik.

Jeg er helt enig med deg at personer som drar til et annet land bør sette seg inn i det landets kultur og forholde seg til det. Synes likevel det blir noe annet når du er på et arrangement for å se noen utøve idrett eller kultur. Går man til en opera så sitter man ikke og småprater og sender kommentarer til de som opptrer. Det er rett og slett snakk om respekt for de som opptrer, og jeg nekter å tro at en slik grunnleggende respekt for andre er kulturelt betinget.

1
fenni [sitat…] Jeg er helt enig med deg at personer som drar til et annet land bør sette seg inn i det landets kultur og forholde seg til det. Synes likevel det blir noe annet når du er...

Eg trur ikkje me er så usamde når alt kjem til alt, men det først eg spør meg om det skjer noko uforståelig andre stader i verda, er kva kulturen har å seia. Er brasilianarar usympatiske? Eller kan det vera uvitenhet og eit stort ønske om at sine eigne lukkast, tatt frå fotballkulturen? Eg trur helst det, og det er sjølvsagt synd, men eg held fast ved at det berre gjorde vondt verre å trekkja inn nazistar.

Det hadde elles vore interessant om kulturen i fotball hadde vore at heile stadion skulle vore stille under straffesparkkonkurransar, slik som ved serven i tennis!

1

Godt sagt av den franske stavhopperen. "Et folk som ikke tåler at andre nasjoner kan vinne en tvekamp mot en braselianer, de burde ikke hatt OL". Noe i den dur uttrykt fra hans side

Jepp!

I tillegg buet de på J. Gatlin før semi`n på 200 meter, så de har tydeligvis noen mindreverdighetskomplekser....!

Det mest usmakelige var buingen/utpsykingen av R. Lavillenie i stavhoppfinalen og under medaljesermonien!

Patetisk, umodent og Brasil fortjener ikke å få arrangere noen internasjonale mesterskap på en lang stund!

De er tydeligvis ikke voksne nok eller verdige en slik oppgave!!!

1
knthz [sitat…] Hvordan forklarer det buing under en medaljesermoni? Kan vel ikke synke lavere på en idrettsarena.

I tilfelle du ikkje fekk det med deg, så var det fordi Lavillenie samanlikna publikum med nazist-publikummet i OL i Berlin i 1936, som skal ha bua på Jesse Owens grunna hudfargen hans (i følge Owens sjølv gjorde dei ikkje det, men det er ei sak for seg).

Om han ikkje hadde trekt inn nazi-Tyskland, så hadde han sjølvsagt ikkje fått pipekonsert under medaljeseriemonien.

1
InsVerderben [sitat…] Jepp! I tillegg buet de på J. Gatlin før semi`n på 200 meter, så de har tydeligvis noen mindreverdighetskomplekser....! Det mest usmakelige var buingen/utpsykingen av R. L...

Jepp! I tillegg buet de på J. Gatlin før semi`n på 200 meter, så de har tydeligvis noen mindreverdighetskomplekser....!

Å bue mot Gatlin var da vitterlig helt greit. Han har da vitterlig fortjent mye verre ting enn det. Var vel også noen tidligere dopingtatte svømmere som fikk høre det.

Det synes jeg publikum faktisk skal ha ros for.

1

Lignende innlegg

Laster...