OL esc

Innlegg

OL

tooommm

Rangering av våre gullhåp

Hvordan vil folket her rangere våre gullhåp i OL? Topp 5 eller topp 10. Vi har jo ganske mange utøvere som kan gjøre det veldig bra i OL, og en del av disse er klare gull kandidater. Etter dagens overlegne seier i hopp bakken, ser Maren Lundby ut som kanskje vår største gull håp. Men Svindal og JT Bø viser også klasse i dag. Og i går viste Tiril Eckhoff at hun kan gjøre det helt store. Skal heller ikke glemme Klæbo, hoppgutta, langrennsjentene, kombinertgutta og Lorentzen. Hvordan ståa er i freestyle har jeg ikke oversikt over. Så prøver meg på en topp 5;

1. Maren Lundby 2. Damelaget i stafett langrenn 3. Hopp lag 4. Johannes H. Klæbo sprint 5. Johannes T. Bø

1
40 svar

Enig i de 5 du nevnte. Jeg ville kanskje satt Bjørgen på 3 mila inn som nummer 2.

Bjørgen har 8 seire og 2 andreplasser på de 10 3-milene hun har gått siden OL 2010. Det er bare Johaug som har slått henne 2 ganger. Johaug vant også de 2 andre 3-milene som er blitt gått i denne perioden som Bjørgen ikke gikk. Så sist gang en annen utøver enn de 2 vant en 3-mil var altså Kowalczyk i OL 2010.

1

Etter dagens overlegne seier i hopp bakken, ser Maren Lundby ut som kanskje vår største gull håp.

Det skal riktignok sies at hennes største konkurrent denne sesongen, Katarina Althaus, ikke deltok i helgens renn. Derfor tror jeg kanskje ikke at jeg ville satt Lundby som det aller sikreste gullkortet, selv om jeg er enig i at hun er topp 5. Det er noe eget med mesterskap, f.eks. har jo Sara Takanashi dominert ganske kraftig i verdenscupen de foregående sesongene, men har ikke klart individuelt mesterskapsgull.

I mine øyne er nok damestafettlaget i langrenn det sikreste gullet, så sant de ikke får Sotsji-ski.

1

1. Langrennsstafett, kvinner 2. Klæbo 3. Lundby 4. Lagkonkurranse, hopp 5. Bjørgen

1

Langrennstafetten for kvinner er ikke så opplagt. Vi må gå i fra de svenske jentene på de to første etappen med så mye at Kalla ikke tar oss igjen på den tredje. Børgen mot Stina Nilsson på den fjerde ettappen (i ganske lette løyper) er ganske åpent.

1
Barks 1. Langrennsstafett, kvinner 2. Klæbo 3. Lundby 4. Lagkonkurranse, hopp 5. Bjørgen

Langrennsstafetten for kvinner er fort det som i teorien bør vere det sikraste. Det er ein stafett, så marginale feilgrep treng ikkje likevel øydeleggje. Lundby i hopp er no sjølvsagt storfavoritt, men eit mislykka hopp kan også skje for ho.

Dersom me har kvinner i langrenn som ikkje er i form, er det fleire som står i kø for å ta ein plass på det laget. Totalt betyr det nok at me stiller med fire veldig gode kvinner som bør avgjere det tidleg. Så spørs det sjølvsagt kor vidt ein kan ta med ting som smøring på ski og liknande - det problemet har ein ikkje akkurat i hopp.

1

Er det noen som har peiling på hvordan Kleveland står i slopestyle og big air? Er det fremdeles McMorris og Parrot som er de største favorittene der?

1

Marcus Kleveland er vel og en rimelig god gullkandidat. Virker å ha det høyeste potensialet iallefall og vinner X-games.

1

1) Damelaget stafett, langrenn 2) Johannes T Bøe (en individuell) 3) Johannes H Klæbo, sprint 4) Marit Bjørgen, 30 km 5) Herrelaget stafett, langrenn

1

1. Damestafett, langrenn 2. Hopplagkonk, herrer 3. Maren Lundby 3. Klæbø sprint 5 Svindal/Jansrud Super-G menn (Norsk paradegren!)

1

1 Damestafett, langrenn

2 Maren Lundby

3 Klæbo sprint

4 Hoppgutta lag

5 Johannes T. Bø

Så har man trioen Svindal, Kristoffersen, Jansrud i alpint, Tande i hopp, Klæbo 30 km skibytte osv rett under der igjen.

2

1. Hopp lag menn

2. 4 X 5 km stafett kvinner

3. Mix stafett skiskyting

4. Maren Lundby hopp kvinner

5. Høsflot Klæbo Sprint

1
Framsynt [sitat…] Jeg ønsker Svindal alt godt og mulig. Men hvordan er det mulig å rangere gull til Svindal i en så marginal idrett som utfor som det nest "sikreste" gullet i OL?

Jeg ønsker Svindal alt godt og mulig.

Håper på Svindal og et par andre i alpint. Det skal jeg se på.

Skiskyting herrer og damer når det er fellesstart, jaktstart og stafett. Gleder meg.

Vanlig ski. Kun stafett.

Har på følelsen at vi får lite medaljer i år.

1

Det er ett gull i OL som vil rage over alle andre, og det er gull i utfor for herrer. Et gull man har ventet på i 70 år.

Det høyest rangerte OL-gullet blant menn individuelt etter min mening.

Bakken skal visst passe Svindal perfekt, så var det dette med forhold da.

1
McLovin Det er ett gull i OL som vil rage over alle andre, og det er gull i utfor for herrer. Et gull man har ventet på i 70 år. Det høyest rangerte OL-gullet blant menn individuelt etter...

Bakken skal visst passe Svindal perfekt, så var det dette med forhold da.

Har mer med forbannelse å gjøre. Aamodt var kun 4 hundredeler bak i Lillehammer, Svindal har vært 7 hundredeler bak, Lasse Kjus har to andreplasser i utfor.

Forbannelser har en lei tendens til å aldri bli brutt.

1
Framsynt [sitat…] Jeg ønsker Svindal alt godt og mulig. Men hvordan er det mulig å rangere gull til Svindal i en så marginal idrett som utfor som det nest "sikreste" gullet i OL?

Men hvordan er det mulig å rangere gull til Svindal i en så marginal idrett som utfor som det nest "sikreste" gullet i OL?

Jeg skjønner selvsagt hva du mener, og er i utgangspunktet enig i vurderingen.

Men når det kommer til litt enklere utforløyper enn Hannenkam og lignende så har Svindal en tendens til å kjøre fra resten med et halvt sekund.

OL løypa tror jeg blir av det enklere slage.

1

Lignende innlegg

Manchester

Nå ,må Soslkjær få orden på forsvaret!. Uavgjort er vel godt nok mot Tottenham. Det er på hjemmebane mot svakere lag, at Solskjærs blir for defensiv taktisk. Hvorfor spoler han ikke noen gang tilbake...
2
0 svar

Messi

Tror at Messi blir en fiasko utenfor Barca. Der er han tillatt lange pauser defensivt, og det går an å tvile på hans reelle utholdenhet på et nytt lag.
2
0 svar
Laster...