Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Sterkeste øyeblikk i OL

Et OL er over. Det har vært to uker med fantastiske øyeblikk og sterke følelser. Nå synes jeg alle medaljer er stort, selv nok en del sølv og bronser har vært litt nedtur i forhold til forventningene. Tilsvarende har flere sølv og bronser blitt opplevd som gull! Kunne vært interessant hvilke opplevelser andre synes har vært sterkest for dem. Selvsagt nesten håpløst og urettferdig å rangere av så mye fint - men allikevel.

Mine 10 sterkeste øyeblikk:

1) Stafettgullet til damelaget i langrenn. Jeg var sikker på at Stina skulle gli forbi på oppløpet da hun ikke slapp mot toppen - også greide Marit det allikevel. Ubeskrivelig deilig!

2) Gull til Aksel Lund Svindal i utfor. Endelig!

3) Håvard Lorentzens gull på 500 meter

4) Gullet til Maren Lundby. Rørende.

5) Andrehoppet til Daniel Andre Tande i lagkonkurransen. Det føltes som en enorm befrielse.

6) Trippelen på 30 km. Endelig vant herrene OL gull igjen.

7) Marit Bjørgens gull på 30 km - og med det mestvinnende vinterolympier.

8) Hagas uventede gull på 10 km, der Kalla var storfavoritt.

9) Klæbos monsterrykk og gull på sprinten.

10) Ragnhild Mowinckels utforsølv.

Som sagt veldig vanskelig å rangere.

2
96 kommentarer

Kommentarer

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å kommentere på dette innlegget!

Gå til innlogging

Datainspektionen

1. Stafettguldet i herrarnas skidskytte. Det var svårt att välja mellan detta och André Myhrers slalomguld. I slutändan var det den rena dramatiken i det hela som avgjorde samt att det var totalt oväntat. Skidskyttet i Sverige har ju varit ett sorgebarn som varit nere i graven och nu återuppstått.

2. André Myhrers guld i slalom. Första guldet sedan 1980.

3. Stina Nilssons guld i sprint. Vilken känslomässig förlossning det blev för oss (svenskarna grät i soffan och på jobbet) och inte minst för Stina själv!

4. Hanna Öbergs guld i skidskytte. Totalt oväntat och alltid roligt när tyskarna blir vansinniga över att en "nobody" sätter dem på plats.

5. Frida Hansdotters guld i slalom. Den eviga tvåan blir äntligen nummer ett i ett mästerskap.

6. Charlotte Kallas guld i Skiathlon.

7. Randall/Diggins seger i lagsprinten. Trots att det blev mot Sverige måste jag säga att det var ett oerhört viktigt guld för skidsporten. Svårt att se att någon hade något emot det här guldet egentligen.

7. Marit Björgens guld på 3-milen. Det finns inga ord. Kanske lite bismak. Jag tycker inte hon blev hyllad på riktigt det sätt man hade kunnat förvänta sig en prestation av den magnituden. Kanske lite mer uppskattning hade varit välkommet både från förbundet och vid avslutningsceremonin?

8. Stina Nilssons brons i 3-milen. En surrealistisk men väldigt fin upplevelse för alla inkluderat Stina.

9. Ester Ledecka vinner som första kvinna OS-guld i två olika grenar! Jag säger bara "hold my beer" :) Om hon var man skulle jag säga: Chuck Norris.

10. Jag måste väl säga curlinglagets guld, även om jag måste erkänna att jag egentligen inte är ett fan av sporten. Bra jobbat!

4

Framsynt

7. Randall/Diggins seger i lagsprinten. Trots att det blev mot Sverige måste jag säga att det var ett oerhört viktigt guld för skidsporten. Svårt att se att någon hade något emot det här guldet egentligen.

Enig. Kom på dette når jeg ikke lengre fikk redigere.

Enormt gledelig for de amerikanske jentene og for skisporten.

Ellers synes jeg det er fint at alle individuelle løp fikk forskjellige vinnere, både hos damer og herrer i langrenn. Og mange nasjonaliteter.

2

apobase

Jag måste väl säga curlinglagets guld, även om jag måste erkänna att jag egentligen inte är ett fan av sporten

Veldig bra innlegg helt til denne setningen. Du snublet i siste hinder. Curling, en sten-kul sport!

1

bhros

Etter alt det svenske skrytet om et tronskifte i kvinnelangrenn, var det stort for meg da Bjørgen slo Nilsson i innspurten på stafetten. Særlig fordi det nettopp var Nilsson, som jeg er lite begeistret for. Og fordi det var nettopp Bjørgen.

Og så da lagtempolagetpå skøyter slo Nederland i semifinalen, med Kramer på laget. Etter at en av de nederlandske løperne hadde sagt i den felles garderoben (med Norge) at de skulle ta det rolig i semien, underforstått: for å ta ut alt i finalen.

Ellers mange høydepunkter. Glad de to mest fortjente vinnere på forhånd, Lundby og Klæbo, lyktes.

3

Biff_Byford

1. Utfor menn, med dobbelt norsk og "kronen" på verket for Aksel Lund Svindal. Eller det er kanskje Kitzbuhel igjen.

2. Ragnhild M sølv på utfor, eller allerede å levert i storslalom så trodde jeg ikke på medalje her.

3. Hørte 500 m sprint skøyter på NRK radio da jeg var på jobb og ikke tv i nærhet. Kan ikke huske å være så engasjert på skøyter siden Lillehammer OL. Gullet til Lorentzens var stort også for en som ofte zapper videre når skøyter kommer på tv.

4. Øisteins Bråtens gull i slopestyle/Henrik K sølv i storslalom. Setter de sammen for de hører på en måte sammen. 2 omgangen i storslalom gikk samtidig som siste omgangen i slopestyle og det var frenetisk zapping en periode. Og så hadde vi plutselig gull og sølv i 2 grener som jeg digger men absolutt ikke kunne være sikker på medalje, spesielt etter Henrik K sin middels førsteomgange.

5. Trippel/Kruger på 3 mila. Var i italienske alper, hjemreisedag og egentlig skulle vi dra litt før men måtte ha med oss denne. Italiensk tv og NRK radio lyd. Ble en fin hjemreise.

6. Stafett damer. Trodde gullet glapp etter 2 etappe, og tenkte vel at det heller ikke kom på 4 etappe, men Bjørgen knuste Nilsen siste 500 meter på en måtte jeg ikke så for meg.

7. Stafett herrer, nesten på sammen måte, men her var jeg null nervøs etter siste veksling for ikke sett noen som har slik kontroll på dette som det Klebo hadde. Ikke engang Northug.

8. Bjørgen 30 km , ikke for at det var spennende men flott prestasjon og verdig punktum for både henne og Norges OL.

9. Burde sikkert sagt Lundeby sin prestasjon med gull, men må velge hoppguta sitt laggull og sisteomgangen der.

10. Johannes K vs Johannes B sinne individuelle gull. Så ikke skiskytterens gull pga jobb, tror den var mer spennende for det Klebo leverte på sprinten var mest overlegent. Så velger den.

Største skuffelse var Henrik K og hans innerski i slalom. Sånn i ettertid så var jo Solevåg også sykt nær medalje. Men slik som andreomgangen utviklet seg med vanskeligere løype, Hirscher ute og de foran som ledet hadde ikke levert noe spesielt bra runde (Matt sin var dog bra). Så vel for sterkt den gullmedaljen og da ble nedturen ekstra sterkt. Syntes absolutt ikke Henrik sin reaksjon etterpå var dårlig, heller tvert i mot. Han kommer til å vinne mye de neste årene og har tross alt en god sølv fra storslalom. Ble også litt skuffet med "bare" bronse i super g, men det var nok også naturlig med at den kom tett på utforen og all ståheien etter det. Og i valget mellom Super G og utfor var det et lett valg. Utforen.

Størst inntrykk fra andre nasjoner er Tysklands nesten gull i hockey, trodde aldri jeg skulle se hockey foran 30 km men gjorde faktisk det i perioder. Ledecka skal også ha en notis.

3

Sarella

5 sterkeste:

1. Ragnhild Hagas gull på 10 km.

2. Stafettene damer/herrer langrenn.

3. Bjørgens gull på 30 km.

4. Svindals utforgull

5. Lorenzents gull på 500 meter.

5 svakeste:

1. Kristoffersen 2.omg slalom, ingen ved siden ingen over, ever, det er det sletteste jeg har sett noen gang.

2. Emil Svendsen på siste etappe av skiskytterstafetten, bare en ting å si, IGJEN!

3. Kombinertgutta, de burde alle sammen skamme seg. snakk om å drite seg ut.

4. Tiril Eckhoff, huff.

5. Hele skiskyttertroppen som ikke har øvd på å skyte under vind.

3

Framsynt

1. Kristoffersen 2.omg slalom, ingen ved siden ingen over, ever, det er det sletteste jeg har sett noen gang.

Jeg følte meg helt tom da det skjedde. Klarte ikke å innse at det var sant. Følte jeg døde litt der og da.

Sånn sett var det det et veldig sterkt øyeblikk - på en negativ måte.

2

Sarella

Sånn sett var det det et veldig sterkt øyeblikk - på en negativ måte.

Enig, man kan kanskje si at dette var OL`s sterkeste øyeblikk, satan så skuffet jeg var, har ikke kommet over det enda. Ikke minst hans nonchalante oppførsel i ettertid, der datt han fra å være en av mine favoritter til å være en jeg ikke gidder å følge spess med på.

2

helvis

1. Lorentzen 500m

Ingen over, ingen ved siden. Hadde et lite håp før OL og dette var en av få øvelser som måtte sees. Gull på sprint i skøyter føles fremdeles helt ellevilt. Joda, det er fremdeles en ganske snever vintersport hvor vi har lange tradisjoner, men allikevel, vi har ikke vært i nærheten på så lenge.

2

Lignende temaer

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

Vintersport

Vintersport

Bilde

Sykkel

Sykkel

Bilde

Sport generelt

Sport generelt

Bilde

Ishockey

Ishockey

Laster...