Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Vannpolo under sommar OL 2021

Vannpolo har vært på det olympiske programmet sidan 1900. I år 2000 fekk damene endeleg være med og det fører til at vi har 2 øvelser på programmet. Til saman vil 20 nasjonar kjempe i 2 klasser om medaljene og det gir 13 spillere på kvart lag. Det betyr at ca 260 spelere vil bli tatt ut. 24 Juli begynner kvinnene og herrene sin finale er 8 august. Damene sin finale er 7 august. Norge er ikkje kvalifisert

Damer: Den største favoritten er ingen tvil om at er USA. USA vant VM i 2019 og har vunnet alle World league sidan 2014 (spilles kvart år) USA vant OL i 2012 og 2016 og kan derfor vinne trippel om dei tar seieren i år. Oddsen er på 1.61. Altså godt under 2

Den største utfordreren vil eg sei er Spania. Spania tok sølv sist VM og vant også EM i 2020. Det er eit land som ofte er med å kjempe om medaljene. Ikkje bli overrasket om det er desse to landene som kjemper om gullet.

Neste land som må nemnes er Russland. Russland tok bronse i World League 2019 og Sølv i EM 2020. I vm vart det 5 plass etter at dei vant gruppa, men tapte mot Australia. Ein anna medaljekandidat i OL. Russland har ofte vist at dei er gode i lagkonkurranser og vant bronse i sist OL

Australia fekk VM bronse i 2019 og er på oddsen tippet som nr 3. 5 plass på World League i 2019

Dei to siste landene som absolutt kan kjempe om medaljene er Nederland og Ungarn. Dette er nasjonar som ofte er med å kjemper med resten, men som ofte havner rett bak. Det er likevel så lite som skiller mellom desse og Spania, Australia og Russland. Derfor vil det heller ikkje være eit sjokk om nokon av desse kan vinne 1 medalje. Vannpolo er ein øvelser med små marginer og eit lite mål kan skille mellom å bli slått ut i kvartfinale og kjempe om gullet.

Herrer

Dette er ein veldig åpen øvelser med mange gullkandidater: Faktisk er det heile 5 nasjonar som er alle store favoritter og 2 utfordere som absolutt kan kjempe om medaljene. Eg vil prioritere etter odds Ungarn, Italia, Serbia, Spania og Kroatia. Utfordrere er Montenegro og Hellas. Spesielt førstnemnte er aboslutt i stand til å ta medalje og kanskje kjempe om gullet med litt marginer.

Gullvinner 2016: Serbia VM vinner 2019: Italia

Ungarn: Ungarn er oddsfavoritt, men her er oddsen satt til 3. Ungarn vant EM i 2020, men endte både i OL 2016 og VM 2019 utanfor pallen. Ungarn vant gullet i 2008, men har 2 skuffande 5 plasser i 2012 og 2016. Det er likevel ingen tvil om at landet vil ha revansj og kanskje skal dei endeleg lykkast?

Italia: Italia er saman med Serbia og Spania på delt andre plass. Landet vant VM i 2019 og fekk bronse sist OL. Likevel har Italia i dei andre konkurranse som World cup, World League og EM slitt med å vinne medaljene. Samstundes er Italia alltid farlige i OL og har medalje frå dei siste 2 OL. Det er ingen bombe om Italia står igjen som vinner etter OL, men konkurransen er knallhard

Spania: Spania har ikkje medalje i OL sidan 1996, men ikkje la deg lure. Landet tok sølv i sist VM og 2 sølv på rad i EM. EM har ofte minst like sterk konkurranse som VM. Spania har dessutan 3 og 4 plass i sist World league. Det er derfor eit spansk lag som stiller som er klar for å slåss om medaljer og kanskje gull?

Serbia: Serbia vant sist OL og landet frå Balkan elsker vannpolo. Serbia har medalje frå dei siste 5 Ol og VM gull i 2015 og bronse i 2017. Sist VM vart det ein skuffande 5 plass. Serbia vant World league i 2019 og kan fort ende opp med å forsvare OL gullet for 5 år sidan

Kroatia: Kroatia vant gullet i 2012 og sølv i 2016. I vm har det vært medaljer alle gangene sidan 2007 og det vant bronse i 2019. I em vart det 4 plass i 2020 og 3 plass i 2018. Man skal heller ikkje gløyme andreplassen i World league i 2019. Som Serbia er det kanskje eit land, men Kroatia vil absolutt være klar for å kjempe for gullet oss herrene.

Montenegro: Montenegro vant World League i år, men mange nasjonar stilte ikkje. Samstundes tok dei bronse i sist EM og har tre 4 plasser på rad i OL. Sjølv om landene overfor kanskje er større favoritter, så er dei absolutt i stand til å kjempe om medaljer.

Hellas: Hellas tok bronse i 2015 og bronse i World league i år. Sist OL vart det 6 plass og sist VM vart det 7 plass. Samstundes vart det 4 plass i vm i 2017. Hellas er ikkje blant favoritene, men kan med maks flaks være ein mulig medaljekandidat.

5
0 svar

Bli den første til å svare.

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Lignende temaer

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

Vintersport

Vintersport

Bilde

Sykkel

Sykkel

Bilde

Sport generelt

Sport generelt

Bilde

Ishockey

Ishockey

Laster...