Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Stup under sommar OL 2021

Stup under sommar OL 2021

Stup har vært på det olympiske programmet sidan 1904. I år 1912 fekk damene endeleg være med og det fører til at vi har 8 øvelser på programmet. 4 av øvelsene er individuelt og 4 er synkron stup. Man skal hoppe frå 3 meter og 10 meter og alle har 1 konkurranse for damene og 1 for herrene. Slik at man i teorien kan vinne 2 gull individuelt og 2 synkron i dette OL. Øvelsene starter 25 juli med 3 meter synkron damer og avsluttes med 10 meter herrer individuelt den 7 august.

Er ingen Stup ekspert, men håper dette gir ein grei oversikt

3 meter damer synkron: OL Mester 2016: Kina VM Mester 2019: Kina

8 lag stiller og storfavoritten er Kina med Shi Tingmao/ Wang Han. Laget vant sist VM og Shi vant også OL gull i 2016. Alt anna ein gull til Kina vil være ein overraskelse. Største utfordrer er Kanada med Abel/Beaulieu

Andre kandidater til medaljer: Mexico, USA, Storbritannia, Italia og Tyskland

10 meter menn synkron: OL mester 2016: Kina VM mester 2019: Kina

8 lag stiller og den største favoritten er kanskje Kina. Cao Yuan/ Chen Aisen vant VM i 2019 og dette har vært ein kinesisk øvelser. Største utfordrer er kanskje Storbritannia som stiller med Tom Daley/ Matty Lee. Andre medaljekandiater er Russland, Kanada, USA og Ukraina

10 meter damer synkron: OL Mester 2016: Kina VM Mester 2019: Kina

8 lag stiller og Kina stiller med eit nytt lag, men eine halvdelen i laget tok gull individuelt i VM. Så det blir nok med stor sannsynlegvis Chen Yuxi/ Zhang Jiaqi. Malaysia tok sølv sist VM og OL og derfor er dei regna som dei største utfordrerne. Andre kandidater til medaljer er Usa og Kanada. Storbritannia, Tyskland, Mexico og Japan må nok regnes som land med mindre sjanser til medaljer, men har 1 av landa full flyt så er det ikkje umulig.

3 meter herrer synkron: OL mester 2016:Storbritannia VM mester 2019: Kina

8 lag stiler og Kina stiller med Yang Siyi som vant gull med partnere som stiller på 10 meter synkron. Hans nye partner Wang Zongyuan vant gull på 1 meter i VM 2019. Storbritannia med Laugher/Goodfellow som tok sølv i VM er den store utfordarane. Ellers er Mexico kanskje den største favoritten utanom. Tysland, Russland, USA og Japan er andre land som håper å blande seg borti medaljekampen

Individuelt

Damer 3 meter Shi Tingmao vant OL i 2016 og VM 2019. Ho er nok favoritten til gullet. Hennes største utfordrer er Wang Han frå Kina og Madison Keeney frå Australia. Jennifer Abel frå Kanada er eit anna namn for medalje. Ellers er Mikami eit japansk håp. Har dessverre ikkje tru på europa her.

Menn 3 meter

Yuan Cao vant gullet i OL 2016, men han stiller på 10 meteren. Xie Siyi vant VM gullet i 2019 og er nok kanskje den største favoritten. Utfordarar er hans landsmann Wang Zongyuan og Jack Laugher Storbritannia som dei to største. Patrick Hausding og Woo Ha Ram Sør Korea er andre mulige medaljehåp. Tipper dei tre førstnemnte vil gjere opp om pallen.

Damer 10 meter

Her stiller Anne Tuxen frå Norge og sjølv om eg dessverre ikkje trur ho kjem vidare til topp 18. Så skal ho værtfall stupe den 4 august. Går ho til semifinale eller finalen så blir det stup også 5 august.

Ol mester 2016: Ren Qian stiller ikkje VM mester 2019: Yuxi Chen

Storfavoritt er Yuxi Chen som vant VM gull i 2019. Hennes største utfordrer blir fort Quan Hongchan frå Kina. Delaney Schnell tok bronse i sist VM frå USA og kan fort kjempe om sølvet. Melissa Wu frå Australia er eit anna sterkt namn om medalje. Pandelela Rinong frå Malaysia er eit siste namn som kan ta medalje.

Menn 10 meter OL mester 2016: Aisen Chen stiller ikkje VM Mester 2019: Jian Yang

Jian Yang tok gullet i sist VM, men min favoritt er hans landsmann Yuan Cao som tok gull på 3 meteren i sist VM. Eg tipper desse to vil krige hardt om gullet. Andre namn å trekke fram som mulige kandidater er Tom Daley frå Storbritannia som har VM gull frå før og tok sølv i sist EM. Kanskje den største utfordaren for Kina er russiske Aleksandr Bondar som tok bronse i sist VM og som vant gullet i EM 2021. Sereda frå Ukraina er eit anna brukbar namn, men skal nok være eit nummer for lite er eg redd.

7
3 svar

3 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

lok1

Langt? Det er vel ikke langt. Det er nydelig. Vent til du ser janesajs tråd om friidrett og noen av mine tråder etter hvert!

2

ms_8

Takk det er notert :)

1

ms_8

Beklager lang åpningsinnlegg. Ikkje lett når det er mange øvelser. Må nok prøve å skrive litt mindre når det gjelder fekting som har heile 12 øvelser. Tennis har heldigvis kun 5 øvelser.

1

Lignende temaer

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

Vintersport

Vintersport

Bilde

Sykkel

Sykkel

Bilde

Sport generelt

Sport generelt

Bilde

Ishockey

Ishockey

Laster...