Politiet

xoddjob

Hardere metoder for politiet.

Beklageligvis har tidene forandret seg i Norge. Politiet må ha mulighet til å reagere med skudd hvis de blir beskutt eller føler seg truet av noen med farlig skytevåpen. Terskelen må være lavere for å løsne skudd mot personer som løper rundt med skytevåpen og ikke følger anrop.

Inget annet land i verden, som jeg kjenner til, ville latt en bevæpnet person, som ikke følger kommando fra politiet, unnslippe uten at politet hadde tømt magasinet mot vedkommende.

Dette ville også spare samfunnet for stor summer i rettsapparatet. Men det er ikke få yrkesgrupper som tjener på det systemet dagens system. M.a.o.: Viljen til ikke å forandre eksisterende praksis , er nok stor.

Det er lett å være etterpåklok. Vi klandrer ikke patruljen som kom først fordi de hadde sannsynligvis alle komiteer, utvalg og politiets spesialenheter i bakhodet i og med at de ikke besvarte skudd mot seg. Karriere og forfremmelse står på spill, med timesvis av taler dominert av etterpåklokskap presentert av "skrivebordssjefer".

Vi er redde for at dette bare er begynnelsen . Faren er stor for at vi snart har "svenske tilstander" i Norge hvis vi ikke allerede har det? Da hjelper det ikke med sentraliserte politikamre 15 mil unna, eller blomsterdekorasjoner på Karl Johan, når noen hogger med kniv på trikk eller åpen gate.

Vi mener at alle som beveger seg i samfunnet med et våpen i hånd, skal vite at risikoen for å bli skutt eller satt ut av spill, vil være ganske stor. Dette bør skje kort tid etter at de ikke har etterkommet politiets ordre.

Odd Ragnar Lund,

Lorentz Moe

2
2 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

JEG ER FULSTENDIG ENIG MED DEG. Følger men politiets anvisning blir man ikke skutt/drept. Varselskudd er en ting. Men er personen(ene) ikke tilregnlige bør det bli en stopp på dennes aktivitet fort som mulig. Vi er nok ikke rent lite tamme i forholdet til den stigende kriminaliteten. ENDER VEL EN GANG I FRAMTIDA AT ENHVER MÅ BESKYTTE SEG SJØL....SOM I VILLE VESTEN, men nåde den som får slike tanker i dagens samfund.

1

Synes det er negativt at politiet får bevæpne seg, om det er en 17'de mai eller hvilken som helst annen dag eller periode, det er en svært lite gjennomtenkt og feilaktig beslutning. Slikt fører til et farligere samfunn, toppen av naivitet er å tro at det er volds-forebyggende, snarere tvert i mot så viser jo statistikk at det drepes flere i land hvor politiet bærer våpen og er mer voldelig. Noen politikere er derimot dum nok til å tro på tullete løsninger som virker mot sin hensikt.

1

Lignende innlegg

Fortsatt flertall for høyresiden . . . . . .

Ingen regjering har mistet popularitet så raskt som den sittende . . . . . . Og det er skremmende. Nå har vi en regjering som overhode ikke har "vanlige folks" tillit. Og som fortsetter å ta upopulære...
Bilde

KrF får boost på ny måling

KrF får sin høyeste oppslutning siden den opprivende retningsstriden i 2018, viser en ny måling. Arbeiderpartiet går også mye fram.


Bilde www.msn.com
3
5 svar
Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar

Har APs Næringsminister mistet forstanden??

Er dette en Ministers holdning? AP?? Seriøst??? Dette er jo tildels lignende radikalt tankesett som vi ser hos ODA, som jeg av prinsipp ikke handler hos. Arbeiderpartiet pusher Vestre og ODA som prakt...
Bilde

Sponset politianmeldte demonstranter: - Absurd

Familieselskapet til næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) ga 300 000 kroner til Extinction Rebellion, som nå er politianmeldt av Stortinget. Det vekker reaksjoner.


Bilde www.dagbladet.no
1
12 svar
Laster...