Nye VGD er lansert! Mer informasjon
Bilde

Politikk - Internasjonal

Politikk - Internasjonal

79 følgere

Bilde

Jobs

Snart krig i Sørkina-havet.

Lager en ny tråd da de tydligvis har slettet den gammle.

-7
2 kommentarer

Bråk på Cuba.

Det har brutt ut opptøyer i Cuba, grunnet det observatører kaller en perfekt storm. Ingen turister(korona), smitte ute av kontroll, revolusjonsgutta fra 59 borte, og alt dette fører til ekstremt vanskelige levekår for innbyggerne.

Er dette starten på undergangen for kommunistene?

2
11 kommentarer

Kan en verdenspoliti fungere?

Hvis FN opprettet noe som kalles for the United Nation Earth Defence Force, der de aktiv gikk inn i konflikter der enten regimer eller grupperinger som bryter med menneskerettigheter og skaper stabilitet.

1
7 kommentarer
Bilde

Langveg

Haïti

Haïti vekkjer lita interesse i eit sjølvnøgd Noreg, men det er plass for sume refleksjonar kring drapet på president Jovenel Moïse. plassert som setrumhøgre-kandidat og vald etter to val - det første vart annullert pga skuldingar om valfusk. Tillikes med Libanon er hovudproblemet kva land og folk skal leva av. Der er for fåe ressursar til at alle k...

2
10 kommentarer

Morder-regimenes rangering interessant

Rangeringen av forrige århundrets verste og blodigste regimer kan vel være en grei påminnelse, ref. link. Det merkeligste ved den saken er jo hvor "greit og akseptabelt" sånn i ettertid det åpenbart har vært å ha på sin "politiske CV" å ha støttet, sågar veldig aktivt, f.eks. det som i følge de dystre tallene her har kvalifisert til de par øverste ...

1
15 kommentarer
Bilde

Langveg

Det kinesiske kommunistpartiet 100 år

Denne veka fyller det kinesiske kommnistpartiet 100 år. Det vart skipa i Shanghai den 1. Juli 1921. Som fremste grunnleggjaren må ein rekna Li Dazhao (1888 – 1927) Med utdanning og opphald i Japan (utvist derifrå pga radikale idear) kom han tilbake til Kina i 1918 og vart sjefbibliotekar ved Pekinguniversitetet. Der var Mao Tse Tung hjelpebibliote...

3
77 kommentarer
Bilde

frode57

Galskapen

Så har britene forstått grensen for provokasjoner mit russerne. Men jeg tror det smeller. Stakkars oss. Det er trolig for sent nå for å unngå en storkrig. Nato er absurd i sine provokasjoner.

3
22 kommentarer
Bilde

Langveg

Press TV stengt av USA

Usanske styremakter har sperra tiløgang til det iranske PressTv på internett og viser til interne lovreglar. Ein kan ikkje skjøna anna enn at USA set seg ut over alle sømelege grenser for innblanding i verda. Veit nokon korleis ein kan få tatt inn Press Tv etter dette? Reuters har vori ute etter ei offisiell forklaring frå Justisdepartementet i USA...

3
21 kommentarer

Ligger an til regjeringsskifte i Sverige

Like før klokken 14 melder NRK at det er flertall i Riksdagen for å felle Løfven-regjeringen. Dette er en mindretallsregjering bestående av Socialdemokraterna og De grønne.

Det er ytre høyre-partiet Sverigedemokraterna som har varslet mistillit, og Vansterpartiet, Moderaterna (ekvivalenten til norske Høyre) og Kristendemokraterna stiller seg bak.

D...

1
29 kommentarer
Bilde

Langveg

Presidentvalet i Peru

Det ser ut som sosialist (marxist?) -kandidaten José Pedro Castillo Terrones(f. 1969) har vunni valet i Peru med knapp margin. Så vidt ein kan skjøna, er han av indiansk opphav. båe foreldra er/var bønder og analfabetar. Han har vori aktiv i bonde og -lærarorganisasjonar, og han kan på mange måtar samanliknast med Evo Morales også når det gjeld uta...

1
2 kommentarer
Bilde

frode57

B52 Dagens vits

Det sies at B52 skal fly over alleNato land. Minner om veteran flyging. Flyet er fra midten av 1950 årene. Mest kjent for bombingen av Vietnam.

Skal vi være stolte over tøvet Nato nå bedriver?

1
72 kommentarer

Gratulerer USA og MIFF.

" Vaar Fredsfyrste USA hoeyt vaere lovet ".

USA med veto i Sikkerhetsraadet - vil selvsagt fortsette aa stoette atom-kameratene Israel uansett hvor mange sivile liv som gaar tapt. - ja skitt au - det er jo bare palestinere tenker de som vanlig.

2
8 kommentarer
Bilde

Noreger

Har Bill Gates mistet sin nytteverdi?

Nå kommer det enda mer etterspill i forbindelse med Epstein-saken ut. Det sies nå fla flere kilder at kona til Gates skilles på grunn av hans forbindelse til denne personen.

Nok en gang er det altså endel mystikk rundt hva som egentlig foregikk på Epstein sin øy.

Fra før har jo både Bill Clinton og Prince Andrew vært kjent for å ha hatt kontakt med...

1
0 kommentarer

Jerusalem

Palestinere kastes ut av hjemmene sine i Øst-Jerusalem. Og ingen vestlige ledere tør å si til Israel at de burde skamme seg!

1
219 kommentarer

Hvit linje romvesener og jesus

Bare falsk renhet svada

1
0 kommentarer

Protester i Colombia

Befolkningen har protestert mot den nye skattereformen som vil føre til økt skatt. Dette har ført til at flere har blitt drept av politiet.

https://www.abcnyheter.no/nyheter/verden/2021/05/02/195756197/meldinger-om-flere-dode-i-demonstrasjoner-i-colombia

1
12 kommentarer
Bilde

Jobs

Angrep med mikrobølger i USA..

Det er over 20 mystiske angrep der folk og dyr plutselig blir dårlig .Er dette en ny strategi i fra russiske eller kinesiske agenter er dette dårlig nytt for verdensfreden. Eller er dette enkelt og lage slik at hvem som helst kan stå bak ? Uansett er det en farlig utvikling.

https://www.abcnyheter.no/nyheter/verden/2021/05/03/195756441/usa-etterfor...

1
5 kommentarer
Bilde

Varulv2478

Stalin fortsetter med å drepe

I 1920-tallet hadde Josef Stalin ansvaret for grenseendringsarbeidet for å skape fram en mer harmonisk fordeling av Sovjetunionen etter ulike kriterier - etnisitet, religion og økonomi - for å gi størst mulig selvstyre til de mange forskjellige folkeslagene i det gamle tsarimperiet som var overtatt av kommunistene. Stalin var klart over at nasjonal...

2
20 kommentarer

Situasjonsrapport fra Afrika..

Det er vel kanskje knapt "tillatt" å stille et slikt spørsmål lenger, men når skal slike tilstander som det man kan lese om i linken snart "avta i intensitet" nede i mange av disse landene? Og er det Vesten som fortsatt "skal ha" (stort sett) skylda for elendigheten, slik man ofte får inntrykk av er "forklaringen" fra visse hold?..

Det må være spes...

1
20 kommentarer
Bilde

inspector

Hva skjer i Brasil ?

Både dødstall og smitte øker i dette store landet: https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/OQdmKk/corona-englene

Likevel fortsetter landets politiske ledelse å fornekte alvoret og sette markedet foran folkehelsen. (som om det er et motsetningsforhold mellom disse)

USA ble heldigvis «reddet» av et valg som fjernet neket på toppen og fikk pandemibekjemp...

1
4 kommentarer
Neste side

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Religion og livssyn

Religion og livssyn

Laster...