Nye VGD er lansert! Mer informasjon

De av dere som har sett denne filmen vet hva jeg snakker om.

I morgen 1 mai er det planlagt en omfattende aksjon, blandt latin-amerikanere i og utenfor de forente stater, mot USA håndtering av ulovlige immigranter. Det er planlagt en dags kjøpsboykott av alle amerikanske produkter denne dagen samt at alle latin-amerikanske immigranter har planlagt å legge ned arbeidet sitt.

Hvordan vil en slik aksjon påvirke den planlagte amerikanske politikken på dette området. Og hva ville egentlig skje om USA greide å kaste ut alle 12 millioner ulovlige immigranter i USA på en gang? Ville det amerikanske samfunnet stoppe opp pga. ingen som er villige til å ta drittjobbene til "minimum wage" ?

1
45 svar

45 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Bourgeoisie

"Ville det amerikanske samfunnet stoppe opp pga. ingen som er villige til å ta drittjobbene til "minimum wage" ?"

Hvis ingen ville ha vært villige til å ta jobbene til minimum wage, ville jo bare lønna gått opp til et nivå som flere amerikanere hadde vært villige til å jobbe for.

1

fazz

Bourgeoisie skrev:

Hvis ingen ville ha vært villige til å ta jobbene til minimum wage, ville jo bare lønna gått opp til et nivå som flere amerikanere hadde vært villige til å jobbe for.

>>> Det hørtes jo ut som en veldig enkel sak. Hvorfor gjorde ikke amerikanerne dette fra begynnelsen av da så hadde dette "problemet" vært ute av verden.. Hadde det ikke vært jobber i USA for de ulovlige immigrantene hadde de heller ikke reist dit.

Hvor mye er en gjennomsnitt amerikaner villig til å jobbe som stuepike for? 3-4$ timen slik som de som jobber i dag? eller kanskje næremere 10$ ?? Det er da snakk om en flerdobling av lønnsutgifter for en rekke service-sektorer og landbruks sektoren. Dette har ikke noe invirkning på dagens samfunn tror du?

1

Bourgeoisie

"Hvorfor gjorde ikke amerikanerne dette fra begynnelsen av da så hadde dette "problemet" vært ute av verden.. "

De gjorde vel det fra begynnelsen, det har aldri vært langsiktig "mangel" på arbeidskraft så lenge markedet setter lønna - hvilket problem tenker du på?

"Hadde det ikke vært jobber i USA for de ulovlige immigrantene hadde de heller ikke reist dit."

Riktig. Men det betyr ikke at ingen hadde de jobbene før immigrantene kom. La oss si (jeg finner på tall) at det i 1990 ikke var noen innvandrere i USA, og at lønna i en restaurant er $10. Om det på 90-tallet kommer 20 millioner mexicanere som er villige til å jobbe for $5 vil de ta over jobbene i restaurantbransjen. En kan da si at "ingen amerikanere er villige til å ta de jobbene", men det er bare fordi lønna nå er lav. Hadde lønna vært $10 ville amerikanere vært villige til å ta de jobbene. Hvorvidt folk er villige til å ta en jobb eller ikke kommer ann på lønna - fiine vestkantberter ville gjerne sikkert jobbet i kloakken om de hadde fått 10000 kr i timen.

1

Bourgeoisie

Forts. på det siste innlegget mitt:

Hva tror du ville skjedd om alle mexicanerne flyttet tilbake:

Tror du McDonalds fortsatt ville tilbudt den samme lønna, og dermed gå konkurs siden de ikke lenger har noen arbeidere ("...jobber som ikke amerikanerne vil gjøre selv" osv), eller ville de økt lønna slik at amerikanere ville søkt på disse jobbene?

De ville naturligvis økt lønna, så jobbene ville blitt besatt selv om innvandrerne ikke hadde vært her.

"Dette har ikke noe invirkning på dagens samfunn tror du?"

Det mener jeg ikke - at USA har så mange uutdannede innvandrere gjør at priser på mange varer og tjenester holder seg lave. Uten innvandrerne kunne en nok ikke fått et flott hotellrom til 200 kroner i Nevada eller spist seg mett for 20 kr på Taco Bell. Jeg synes mexicanere bør få komme hit om de vil, men er bare uenig i "samfunnet stopper opp"-argumentet.

1

Bondarius

Etter min mening burde alle ulovlige latin-amerikanske immigranter i USA kastes ut, det må vises handlestyrke. Det som er i ferd med å skje kommer bare til å utvikle seg, meksikanerne er som små barn som tester grensene - hvor langt kan de gå før myndighetene bryter inn?

Selvfølgelig ville ikke det amerikanske samfunn stoppe opp! Det med at innvandrer er nødvendig fordi ingen vil ta "drittjobbene" er bare en mediaskapt myte. Hvem tok "drittjobbene" før immigrantene kom til Norge? Hva er en "drittjobb"? Hvordan greier land som ikke har så mange innvandrere seg (eks.Sveits)? Går det an at sveitsere tar "drittjobbene"?

1

fazz

Bondarius skrev: Etter min mening burde alle ulovlige latin-amerikanske immigranter i USA kastes ut, det må vises handlestyrke. Det som er i ferd med å skje kommer bare til å utvikle seg, meksikanerne er som små barn som tester grensene - hvor langt kan de gå før myndighetene bryter inn?

Selvfølgelig ville ikke det amerikanske samfunn stoppe opp! Det med at innvandrer er nødvendig fordi ingen vil ta "drittjobbene" er bare en mediaskapt myte. Hvem tok "drittjobbene" før immigrantene kom til Norge? Hva er en "drittjobb"? Hvordan greier land som ikke har så mange innvandrere seg (eks.Sveits)? Går det an at sveitsere tar "drittjobbene"?

>>> Hvor mange amerikanere tror du er villige til å ta jobber som maids, poolboys, servitører, construction workers for 3-4$ i timen? For ikke å snakke om California hvor så å si ALLE som jobber i landbrukssektoren er ulovlige immigranter. For at amerikanerne selv skal ta disse jobbene så må lønna MINST dobbles... Hva tror du skjer med økonomien i landet dersom slike lønnsøkninger kommer på en gang?

En liten "piece" på dette her som er litt gøy å lese: http://www.thebestpageintheuniverse.net/c.cgi?u=walmart

1

Bondarius

Ja, USA er såååå avhengig av de meksikanske innvandrerne. Merkelig hvordan alle land på en eller annen måte har bygd seg opp ved bruk av egen arbeidskraft. Avhengigheten av innvandrere er sterkt overvurdert.

1

gonzzzo

Bondarius skrev:

Hvordan greier land som ikke har så mange innvandrere seg (eks.Sveits)? Går det an at sveitsere tar "drittjobbene"? ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Kunne du ikke komme med et bedre eksempel enn Sveits ? Sveits er såvidt jeg vet det landet i Europa som har flest innvandrere. 20-25% av befolkningen er innvandrere - bedre lykke neste gang

1

Bondarius

Hehe, tenkte at det var få innvandrere i Sveits - det ryktes at det er så vanskelig å få oppholdstillatelse og statsborgerskap der...De øst-asiatiske tiger-statene er vel bedre eksempeler.

Uansett: Folk i USA klarte seg uten meksikanerne før, er de blitt inkompetente den siste tiden?

USA er bygd opp av europeere og det bør fortsette slik. Den svarte befolkningen har eksplodert og nå kommer også latinamerikanere, tror hele USA og resten av verden kan bli forvandlet hvis disse to gruppene blir for store og får makt, noe som vil ha uheldige virkninger.

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Laster...