Politikk - Internasjonal

-Amadeus-

Bush er vel kanskje ikke den beste presidenten

likevel, slik jeg før har trodd. En del riktige ting har han gjort men oxo en rekke feilgrep. Jeg mener at det var riktig å invadere Irak men må i ettertid erkjenne at de grunnene de brukte for dette var feil og måten krigen har foregått på har vært svært inkompetent. Man burde ha visst mere før man gikk til dette skrittet. Så jeg håper da på en ny og mye bedre president for USA, Condelezza Rice, som Bush bare rekker til anklene når det gjeldet intelligens og kompetanse. her kan flere fluer sås i en smekk, vi får USA's mest intelligente president, vi får den første kvinnelige presidenten samt den første fargede. Jaggu på tide!! Hva mener dere om det. Rart at jeg sier dette synes dere?

----------------------------------- Vennlig hilsen Amadeus http://home.online.no/~s-de-la/hjemmeside.htm På VG Nettby kaller jeg meg Amadeus Til damene: Universet ser seg selv igjennom dine vakre øyne! Amadeus seirer pa alle fronter azz1

1
64 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Jeb Bush kunne jo vært aktuell? :-)

Nei, vi trenger noe annet enn Bush nå, og jeg ser helst at demokratene tar over. Hillary virker kanskje litt vel beinhard, men hvorfor ikke?

1

Condi kommer aldri til å stille som presidentkandidat. Hun har ingen selvstendig maktbase og alt for snever kompetanse. I bunn og grunn er hun en etterlevning fra den kalde krigen, slik flere i kretsen rundt Bush (Rumsfield, Cheeney...) er. Bush er ok, men han har valgt seg dårlige rådgivere, hvilket gode presidenter faktisk har ansvar for å gjøre.

1

-Amadeus- skrev: "Jeg mener at det var riktig å invadere Irak men må i ettertid erkjenne at de grunnene de brukte for dette var feil og måten krigen har foregått på har vært svært inkompetent. Man burde ha visst mere før man gikk til dette skrittet."

Amadeus, jeg synes det står respekt av denne innrømmelsen.

Det var de argumentene som du kommer med nå, som var grunnen til at jeg var imot krigen da den startet, og mente det var et feilgrep. Ikke at jeg var verken Saddam-elsker eller kommunist eller noen sånne greier, for jeg er ingen av delene.

Jeg håper verken Jeb Bush eller Hillary Clinton blir kandidater i 2008. USA har hatt en Bush eller en Clinton som president siden 1988, det kan vel være på tide med noe annet ...

Rice er kompetent. Kompetente kandidater blir sjelden valgt.

1
malvolio -Amadeus- skrev: "Jeg mener at det var riktig å invadere Irak men må i ettertid erkjenne at de grunnene de brukte for dette var feil og måten krigen har foregått på har vært svært...

Enig malvolio! Bra sagt. Jeg må si at jeg endrer meg når jeg ser at jeg har tatt feil da, det er jo en positiv egenskap da.

----------------------------------- Vennlig hilsen Amadeus http://home.online.no/~s-de-la/hjemmeside.htm På VG Nettby kaller jeg meg Amadeus Til damene: Universet ser seg selv igjennom dine vakre øyne! Amadeus seirer pa alle fronter!!!!

1

Helt enig i at Rice er beste mulige kandidaten. Det har jeg sagt lenge. Men uheldigvis så har jeg ikke sett noen tegn på at hun har tenkt å prøve seg på dette. Der har vært laget en del sånn RiceForPresident nettsider, og noen skrev en bok om at neste valg blir mellom Hillary og Rice(og han ville helt klart heller ha Rice), men i det siste så syns jeg det har vært noenlunde stille rundt hennes mulige kandidatur.

۞ Zuperstar ™

Zuperstar_1@yahoo.com

1
Ceon2 Helt enig i at Rice er beste mulige kandidaten. Det har jeg sagt lenge. Men uheldigvis så har jeg ikke sett noen tegn på at hun har tenkt å prøve seg på dette. Der har vært laget e...

Sant ceon2, det er et problem men jeg tror at det øves press mot henne til å stille opp, for hun ville virkelig igjenreise det republikanske partiet som nå ligger noe nede.

----------------------------------- Vennlig hilsen Amadeus http://home.online.no/~s-de-la/hjemmeside.htm På VG Nettby kaller jeg meg Amadeus Til damene: Universet ser seg selv igjennom dine vakre øyne! Amadeus seirer pa alle fronter!!!!

1
-Amadeus- Sant ceon2, det er et problem men jeg tror at det øves press mot henne til å stille opp, for hun ville virkelig igjenreise det republikanske partiet som nå ligger noe nede. -------...

På hvilken måte mener dere at en ekspert på det tidligere Sovjetunionen, med liten sosial omgangskrets, ingen familie og ingen selvstendig maktbase i det republikanske partiet, og som i tillegg ikke har gitt uttrykk for noen politiske ideer, skulle gjenreise partiet og egne seg som president i USA?

1
baldviking På hvilken måte mener dere at en ekspert på det tidligere Sovjetunionen, med liten sosial omgangskrets, ingen familie og ingen selvstendig maktbase i det republikanske partiet, og...

Lever du i en form for fantasiverden, baldviking? ----------------------------------- Vennlig hilsen Amadeus http://home.online.no/~s-de-la/hjemmeside.htm På VG Nettby kaller jeg meg Amadeus Til damene: Universet ser seg selv igjennom dine vakre øyne! Amadeus seirer pa alle fronter!!!!

1

Respekterer folk som kan innrømme å ha tatt feil. Når det gjelder den neste presidentkandidaten til det republikanske partiet vil de nok finne en som ikke har hatt direkte befatning med Bush. Han vil gå inn i historien som den mest evneveike presidenten gjennom tidene. En man som ingen vil innrømme å ha kjent.

1
-Amadeus- Lever du i en form for fantasiverden, baldviking? ----------------------------------- Vennlig hilsen Amadeus http://home.online.no/~s-de-la/hjemmeside.htm På VG Nettby kaller jeg m...

Merkelig. Jeg kan ikke se noe svar på spørsmålet mitt. Jeg kan heller ikke se noen argumenter for Condi i noen av innleggene. Det vi vet om damen er at hun brukte store deler av sitt voksne liv til å utdanne seg til ekspert på Sovjetunionen (hun er blant annet ekspert på Tolstoj og Dostoevskij...) og at hun regnes som absolutt lojal overfor president Bush. Hun viste videre endel økonomiske evner under sin tid ved Stanford. Ellers har hun drevet med sikkerhetspolitikk, både tilsluttet Pentagon, under Bush Sr og Bush Jr. De siste par årene har hun vært utenriksminister uten å utmerke seg særlig hverken negativt eller positivt. Hun er ikke gift, har ikke barn og er kjent for å være sosialt tilbaketrukket. Hun har så godt som ingen støtte i de ulike afro-amerikanske organisasjonene i USA.

1

Det hadde vært greit om demokratene fikk en sjanse igjen, om ikke annet for å stilne noe av det absurde USA-hatet som eksisterer rundt omkring. I såfall er det vesentlig at Hillary ikke blir nominert; hun er ikke valgbar.

De to kandidatene jeg ser for meg kan ha en sjanse på demokratisk side er Bill Richardson og Joe Biden. Ved neste korsvei kan Obama være aktuell, og han blir nok USAs første svarte president.

1

Vet ikke om det er rart, men kan du si noe om hvilke feil som du mener ble begått som de ikke hadde gjort om de ventet 3-4 uker til (som spørmsålet var den gangen)?

Jeg mener USAs feil i forbindelse med Irak er at de gikk inn med for få folk, manglet forståelse for å "vinne freden" og at de brukte altfor lang tid med å få tydelige gode resultater. En må se feilene i sammenheng medat de som er gode på disse felt (FN og EU) valgte å feige helt ut. De må selvsagt dele skylden.

Mvh

Viktork - d'altra parte I saw my mate the other day - he said have you seen the white Pelé so I ask, who is he, - He goes by the name of Wayne Rooney ONE UNITED official member no. 2438746

1
Viktork2 Vet ikke om det er rart, men kan du si noe om hvilke feil som du mener ble begått som de ikke hadde gjort om de ventet 3-4 uker til (som spørmsålet var den gangen)? Jeg mener USAs...

""Vet ikke om det er rart, men kan du si noe om hvilke feil som du mener ble begått som de ikke hadde gjort om de ventet 3-4 uker til (som spørmsålet var den gangen)?"" -------------

Eh - kanskje at de 3-4 ukene ville vist at det ikke var nødvendig å angripe i det hele tatt (med WMD-begrunnelsen - som vi jo nå vet var løgn)?

cochise- Erin Go Bragh

1
DrObjektiv Problemet med krigen var selvfølgelig at den var basert på en LØGN.

Jeg begynner å helle den vegen jeg oxo Dr Objektiv men jeg enda at krigen likvel måtte komme men grunnlaget for den og måten den ble utkjempet for skulle ha vært en annen.

----------------------------------- Vennlig hilsen Amadeus http://home.online.no/~s-de-la/hjemmeside.htm På VG Nettby kaller jeg meg Amadeus Til damene: Universet ser seg selv igjennom dine vakre øyne! Amadeus seirer pa alle fronter!!!!

1
DrObjektiv Problemet med krigen var selvfølgelig at den var basert på en LØGN.

DrObjektiv skrev: Problemet med krigen var selvfølgelig at den var basert på en LØGN.

Viktork: Den var basert på et behov for rydde opp i Irak som hadde en leder som støttet terrorisme og truet sine naboland, drepte sine egne innbyggere og undertrykket kurdere og shijamuslimer.

Løgn? Vel, kanskje historiefaget ikke er din greie:)

Mvh

Viktork - d'altra parte I saw my mate the other day - he said have you seen the white Pelé so I ask, who is he, - He goes by the name of Wayne Rooney ONE UNITED official member no. 2438746

1

Det lyser ondskap og kynisme av øynene til det kvinnemennesket der.

1
Viktork2 DrObjektiv skrev: Problemet med krigen var selvfølgelig at den var basert på en LØGN. Viktork: Den var basert på et behov for rydde opp i Irak som hadde en leder som støttet terror...

""Den var basert på et behov for rydde opp i Irak som hadde en leder som støttet terrorisme og truet sine naboland, drepte sine egne innbyggere og undertrykket kurdere og shijamuslimer. "" --------------

Nei! Den var basert på påstander om at Irak besatt WMD som var innsatsklare mot USA i løpet av få timer!

Det er da pokker så fort dere bushister glemmer...

cochise- Erin Go Bragh

1
Viktork2 DrObjektiv skrev: Problemet med krigen var selvfølgelig at den var basert på en LØGN. Viktork: Den var basert på et behov for rydde opp i Irak som hadde en leder som støttet terror...

uansett hvasom blir valgt vil ikke usa stoppe sin "demokratisering" av verden . de har en hel sekk av onde regimer som skal på söpla og afgh/irak er nå. kort og godt verden vil ikke bli mindre full av elendighet med det förste

åja med mindre ghandi blir president av usa da

1
cochisedied ""Den var basert på et behov for rydde opp i Irak som hadde en leder som støttet terrorisme og truet sine naboland, drepte sine egne innbyggere og undertrykket kurdere og shijamusl...

Hva er en "bushist"? En slags "caveman"?

Jeg er klar over at mange som deltok i diskusjoner på den tiden trudde at alt dreide seg om masseødeleggelsesvåpen. Eller olje. Alt ettersom hvor langt ut til venstre en orienterte seg...

Men det var ikke tilfelle. USA vurderte invasjon av Irak mer eller mindre jevnlig gjennom hele perioden fra gulfkrigen i 1991. Irak brøt alle løfter de gav etter nederlaget, kastet ut våpeninspektører etc, etc. Løfter som ble gitt mot at de allierte forlot landet. Egentlig var krigen i 2003 del 2 av krigen i 1991.

Mvh

Viktork - d'altra parte I saw my mate the other day - he said have you seen the white Pelé so I ask, who is he, - He goes by the name of Wayne Rooney ONE UNITED official member no. 2438746

1
nattferden uansett hvasom blir valgt vil ikke usa stoppe sin "demokratisering" av verden . de har en hel sekk av onde regimer som skal på söpla og afgh/irak er nå. kort og godt verden vil ikk...

Bare håper at EU og FN deltar. Hele Afrika bør være neste prosjekt. Kanskje delfinansiert med det norske oljefondet? Kunne hevet deres levestandard til samme standard som de land i Asia som i dag er lavkostland.

Mvh

Viktork - d'altra parte I saw my mate the other day - he said have you seen the white Pelé so I ask, who is he, - He goes by the name of Wayne Rooney ONE UNITED official member no. 2438746

1

Lignende innlegg

Aktuelt frode57 Siste svar

Ukraina vinner!

I følge propaganda så vinner Ukraina. Russerne skyter mot kjernekraftverk som de kontrollerer. Så sier også EU i sin kommentar. Livet har blitt litt farligere. Da er det godt media tier mer om Ukrain...
2
8 svar

Mye å lære for mange . . . . .

Kan dette være med å øke temperaturen i havet, og ikke minst Co2 innholdet i havet ? Kanskje (ukjent) naturfenomen (/ -katastrofer som dette er mye av årsaken til klimaendringene vi ser . . . . . . K...
Bilde

Et nytt felt med skorsteiner på havets bunn er oppdaget i Stillehavet

Thibaut Barreyre ved Universitetet i Bergen deltok i en ekspedisjon for å forske på vulkanutbrudd, da han og teamet oppdaget de svarte skorsteinene.


Bilde www.msn.com
1
45 svar
Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Støre er TVUNGET av opposisjonen . . . .

Hvorfor skriver Dagbladet "Støre kaller inn til strøm-hastemøte på Stortinget" . . .. ? Når det vitterlig er slik at Støre er TVUNGET av opposisjonen til et hastemøte. Det var iflg Støre IKKE aktuelt...
Bilde

Støre kaller inn til strøm-hastemøte på Stortinget

Statsminister Jonas Gahr Støre har kalt inn de parlamentariske lederne på Stortinget til et hastemøte om strømsituasjonen mandag klokken 8.30.


Bilde www.msn.com
1
8 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Matvareprisene stuper

Så er forsyningslinjene oppe og går igjen . I Danmark struper folk inn kjøpene sine. Internasjonalt så er det stup i matvarepriser . Les Jyllandsposten og Bloomberg. Det er lysere tider i møte.
1
3 svar

Nytt forslag om strøm . . . . .

Etter mange idiotiske uttalelser om strøm og priser har jeg et nytt forslag . . . . Øystein Olsen (tidligere sjef for Norges Bank) sier: "Øystein Olsen mener tiden for lave strømpriser er forbi" - j...
Bilde

Øystein Olsen mener tiden for lave strømpriser er forbi

Tidligere sentralbanksjef Øystein Olsen mener vi bare kan glemme å få billigere strømpriser i fremtiden.


Bilde www.msn.com
2
0 svar
Laster...